Jogosan érzem bűnösnek magam, hogy nagypapámat idősek otthonába adtuk?
37#
Csakhogy ma már más szelek fújnak mint rég.
Régen nem csak szokás volt, de kényszer is.
Engem igazán érdekelne neked van e tapasztalatod idős gondozásában,ne adj isten 0-24', tudod e milyen egy demens, alzheimeres vagy más eü gonddal küzdő isős személy napi ápolása?
Mert ha nincs, és feltételezem nincs, akkor kicsit állszent duma a részedről.. Én ápoltam külföldön és elhiheted, hogy nem csak fizikailag de mentálisan is megterhelő.
Egy demens, alzheimeres személyt egy bizonyos pont után nem lehet otthon ápolni! Van aki évek alatt lassan épül le, mások rohamosan hetek, hónapok alatt.
Az sem lehet a szőnyeg alá seperni, hogy kevés család tudja megengedni anyagilag, hogy valaki otthon maradjon és ápolja a hozzátartozóját legalábbis itthon Mo-n..
" És éjszaka meg azok a családtagok virrasztanak a beteggel, akik másnap dolgozni mennek....
Véggigondoltad????" Hahó, a bácsi nem demens, némileg feledékenyebb az átlagnál: nem önveszélyes. Miről beszélsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!