Hogyan hívjam el a nagypapámat a szalagavatómra?
Figyelt kérdés
Igazából nem is a meghívással van a baj, hanem azzal hogy tudom nem fog eljönni (nem bírja a tömeget, mindig rosszul lesz az ilyen helyeken), a tesóim ballagására és szalagavatójára sem ment el ugyanezen okokból. De nyilván meghívnám mert szeretem és mert úgy illik, csak nem akarom hogy neki ez kellemetlen legyen hogy visszautasítja az unokája meghívását. Nekem nem esne rosszul, tényleg az a fontos hogy jól érezze magát és ha nem bírja a tömeget akkor ez nyilvánvalóan nem neki való esemény. Tehát hogyan hívjam meg úgy hogy neki se legyen kellemetlen? Vagy csak túl sokat gondolok bele?2018. márc. 29. 08:30
1/7 anonim válasza:
Hát mondd el őszintén, hogy Papa, nagyon örülnék neki, ha ott tudnál lenni a szalagavatómon, de tudom és megértem, hogy neked ezzel nehézségeid vannak, szóval nem kell rosszul érezned magad akkor, ha nem jössz el, a meghívás inkább csak egy gesztus részemről. Szerintem örülni fog a meghívásnak, és annak is, hogy ilyen empatikus és figyelmes vagy.
2/7 anonim válasza:
Hívd meg papíralapú meghívóval, vagy mondd el úgy, hogy "..., de megértem és nem veszem szívemre, ha nem szeretnél jönni számomra az a legfontosabb, hogy jól érezd magad"
3/7 anonim válasza:
Odaállsz elé és megmondod neki, hogy várod szeretettel, de ha nem jön el akkor sincs semmi baj, mert tudod, hogy tömegiszonya van.
4/7 anonim válasza:
Papa, ha van kedved, gyere el a szalagavatómra. Ilyen eseményeken családtagok csak a nyitótáncokat követő keringő végéig maradnak.
Mondjuk ez habitus kérdése. Nagyapám 90 évesen is ott volt húgom esküvőjén úgy éjfélig, kifejezetten jól érezte magát.
5/7 anonim válasza:
Öreg nem köll együnnöd, elég ha pézt kűdő.
6/7 anonim válasza:
"Papa, ha jól érzed magad és szeretnél eljönni a szalagavatómra, nagyon-nagyon örülnék neki. Ha nem szeretnél, akkor majd mutatok róla fényképeket, és itthon megünnepeljük együtt."
7/7 anonim válasza:
Az én papám is idős volt a szalagavatón. Megbeszéltem az ofővel, hogy a hátsó sorban foglalhassak két helyet, a papa mellé pedig segítségnek megkértem egy barátnőmet, hogy ha fáradt vagy gond van, kísérje ki a levegőre. Pápa nagyon meghatódott, hogy így megszerveztem és eljött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!