Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb pénzzel is lehet...

Kevesebb pénzzel is lehet boldog családként élni? Nekem miért nem megy?

Figyelt kérdés
Más nem tudom hogy csinálja. Írják sokan, hogy a pénz nem lényeg csak szeretet legyen stb. dolgok. Én nem tudom így látni. A havi bevételünk havi 500 ezer körül van kb, 2 felnőtt, 1 gyerek. Ez kb egy átlag szintre elég maximum, többre nem. Annyi mindent akarnék a házunkon is újítgatni, pedig szép, csak van ami nem az én ízlésem. Én sokszor érzem, hogy majd nem tudok megadni mindent a gyereknek sem. Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat. És most nem a milliárdos szintre gondolok, hanem csak egy jólét szintjére. Titeket nem nyomaszt? Az az egy vigasztal, hogy még lehet jobb, még csak 25 éves vagyok, még van úgy érzem bennem potenciál egy jobb munkára illetve a férjem is most akar vezetői szintre lépni a szakmájában, talán jobb lesz.
2019. márc. 26. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem csak dicsekedni akár, mert folyton az anyagiakkal van... Új ház, új autó, gyerek, DE nekik nincs semmire. Hagyjuk már... Másnak étel sem jut.
2019. márc. 26. 18:36
 52/66 anonim ***** válasza:
68%

Utolsó, szerintem nem a dicsekvés a cél, hanem kérdező minden megtakarítását a házba ölte és most bizonytalan a jövő miatt az elvárásai és a jelenlegi helyzete miatt.

Azt nem tudjuk, hogy miért él ennyire a jövőben ("Én sokszor érzem, hogy majd nem tudok megadni mindent a gyereknek sem. ","Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat." Stb...) és hogy milyen kép van a fejében az "átlagosról", mert kérdező még nem fejtette ki.

2019. márc. 26. 18:54
 53/66 A kérdező kommentje:
Igen előző , lehet hogy most ez a bajom amúgy,hogy elment az összes pénzünk, és most úgy érzem, nincs félretett pénzünk annyi, eddig biztonságban éreztem magam, mostmár nem.
2019. márc. 26. 21:30
 54/66 A kérdező kommentje:

Hogy milyen kép él bennem arról, amit akarok?

Én azokat irigylem, akin azt látom, hogy szép ház, mellette drága ruhák, csak úgy találomra is megszerveznek egy drágább hétvégi programot is pl, spontán is van bármire pénzük.

Nem kell azon megijedni, ha pl van egy hirtelen 50 ezres kiadása stb.

Ilyesmikre gondolok. Nehezen tudom leírni, de látom azokat az embereket, akik azért nem multimilliárdosok, de azért jóval jobban élnek mint mi.

2019. márc. 26. 21:35
 55/66 anonim ***** válasza:
100%
De azok valszeg nem is 25 éves frissdiplomások.
2019. márc. 26. 22:07
 56/66 anonim ***** válasza:
100%

"Nem kell azon megijedni, ha pl van egy hirtelen 50 ezres kiadása stb."

Mi pl. nem ijedünk meg. De pont azért, mert nem flancolunk. Szerényen élünk, de elég sokat félreteszünk. Tehát, amikor mégis kell a pénz, akkor semmi gondunk.

Ennek semmi köze a jövedelemhez, ez a pénzkezeléshez tartozik. Akik felélnek havonta 500e Ft-ot két kereső felnőtt + 1 gyerek felállásban, azok egy életen át csak sóvárogva nézhetik azt az anyagi biztonságot, amit más feleakkora jövedelemből megteremt.

2019. márc. 26. 22:32
 57/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell azon megijedni, ha pl van egy hirtelen 50 ezres kiadása stb.

Azok utan hogy ti Havonta felre tudnatok tenni 250 ezret, egy hirtelen 50-es kiadast eszre se kellene venni.

Talan nem kellene mind eltapsolni ruhakra meg hobbira.

De neked a penz a kisebbik problemad, mas gondok vannak a fejeddel...

2019. márc. 26. 22:39
 58/66 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy te a külsőségeknek élsz. Szép ház, drága ruha, pénzes hétvégi program...

Túl anyagias vagy.

Túlélted azt is, amikor nem volt pénz. Most meg "flancolni" akarsz. A világnak akarod mutatni, hogy te nem vagy csóringer? Gondolod attól leszel valaki, hogy drága ruhákban jársz???

Nekünk még nincs felújítva a ház. A hitelt letudtuk, most állunk neki felújítani. Egy pillanatig sem bánom, hogy kicsit csumpi a ház, mert tehermentesen a mienk. Tudom, hogy pár év alatt körbeérünk, és jó lesz. De emiatt nincs semmiféle kisebbségi érzésem, hogy nem olyan csillivilli most, mint a szomszédé pl...

A ruha meg... kb 3 évente veszek újat, amikor kiszanálok 1-1 meglévőt, ami tönkrement. És nem ár alapján választok... Hanem kinézet, és praktikum. A drágább nem mindig jobb.

A hétvégi program meg... fiamnak az voltmost a legnagyobb öröm hétvégén, hogy lementünk a játszóra, és fagyizhatott (most nyitott idén). Belekerült 300 ft-ba.

Szóval ne más életétakard élni, mert van, aki drága programot szervez hétvégén. Olyan is van, aki ottjon ül, mert 300 ft-ja sincs egy fagyira... miért nem őket veszed alapul?máris észrevennéd, hogy jó életed van. Mindig lesznek nálad feljebb os, meg lejjebb os. Csak rajtad múlik, hogy örökké sóvárogva akarsz élni, vagy elégedett leszel azzal, ami van.

2019. márc. 27. 07:07
 59/66 anonim ***** válasza:
100%

Mi 5 élünk ennyiböl 2 felnőtt 3 gyerek és megélünk jut nyaralásra,van kocsink,igaz Nem új ,van saját lakásunk .nem élünk nagy lábon de meg van mindenünk.

Te valamit rosszul csinálsz.

2019. márc. 27. 07:20
 60/66 anonim ***** válasza:
100%

Hátő......

200ezer Ft a nettő összbevételem, CSPvel, gyerektartással együtt.

Nem ijedek meg, ha van hirtelen 50ezres kiadásom, mert van félretett pénzem, két különböző nyugdíjpénztárat fizetek emellé és egy lakáshitelt. (igaz, az már nagyon kevés, mert előtörlesztettem). Évente egy nyaralás, tengerparton.

Boldog vagyok, elégedett az életemmel, és nem sóvárgok olyan után, ami másnak jutott.

Se a fejedben nincsenek rendben a dolgok, sem a pénzzel való gazdálkodásotokban.

2019. márc. 27. 09:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!