Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb pénzzel is lehet...

Kevesebb pénzzel is lehet boldog családként élni? Nekem miért nem megy?

Figyelt kérdés
Más nem tudom hogy csinálja. Írják sokan, hogy a pénz nem lényeg csak szeretet legyen stb. dolgok. Én nem tudom így látni. A havi bevételünk havi 500 ezer körül van kb, 2 felnőtt, 1 gyerek. Ez kb egy átlag szintre elég maximum, többre nem. Annyi mindent akarnék a házunkon is újítgatni, pedig szép, csak van ami nem az én ízlésem. Én sokszor érzem, hogy majd nem tudok megadni mindent a gyereknek sem. Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat. És most nem a milliárdos szintre gondolok, hanem csak egy jólét szintjére. Titeket nem nyomaszt? Az az egy vigasztal, hogy még lehet jobb, még csak 25 éves vagyok, még van úgy érzem bennem potenciál egy jobb munkára illetve a férjem is most akar vezetői szintre lépni a szakmájában, talán jobb lesz.
2019. márc. 26. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
92%
150-böl élünk szintén hárman. És boldogok vagyunk, ez van.
2019. márc. 26. 11:14
 2/66 anonim ***** válasza:
65%
Az, hogy a pénz nem fontos,csak a szeretet, az maszlag. Szeretetből nem lehet jóllakni, ruházkodni, tanulni, szórakozni. Szeretetünket többek között azzal tudjuk kimutatni, hogy megajándékozzuk családtagjainkat valami olyannal, aminek igazán örülnek. De mivel csak 25 éves vagy, még nagyon sokat változhat a gazdasági helyzeted, remélhetőleg csak pozitív irányba.
2019. márc. 26. 11:14
 3/66 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ez nem kevés pénz. Mi 4-en élünk szintén ennyiből. Nem élünk luxusban, de mindenünk megvan, amire szükségünk van. Gyanítom magasak az igényeitek, azért kevesled. Tudod, addig nyújtózkodj... Amúgy tisztán mennyi marad meg, miután kifizettétek a kötelező dolgokat?
2019. márc. 26. 11:20
 4/66 anonim ***** válasza:
95%
Három emberre havi ötszázezer forint bőven a jólét felett van. Mikor egyedül éltem, a havi 100-as fizetésemet sem éreztem soha kevésnek. Mindig volt pénzem jó minőségű kajára, volt ruhám, teljesen felszerelt lakásom. Valaki szerint ez maga a nyomor, én meg boldog voltam, de a boldogság is teljesen relatív dolog. El sem tudom képzelni, hogy ennyi pénzből hogyan élhettek, de lehet, magasabb igényeitek vannak, mint egy magamfajta praktikum-központú embernek. Sokfélék vagyunk.
2019. márc. 26. 11:21
 5/66 anonim ***** válasza:
95%

25 évesen van házatok akkor annyira nem mehet rosszul. szerintem a fiatalok legnagyobb része otthon lakik ilyen korban vagy albérletben. (persze nem írtad, hogy ez a tietek).

Nekem 25 évesen nem is voltak ilyen gondjaim, örültem, hogy van albérletünk, munkánk. A gyereknek nem kell mindent megadni, néha nemet is kell mondani. Felnevelni, tanítani, szereteni kell. Azért nem lesz rossz gyerekkora, mert nem fogtok mindent elérakni.

2019. márc. 26. 11:22
 6/66 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, feleannyiból is lehetne boldogan élnetek.

Ha most nem vagy boldog, akkor jóval magasabb jövedelemnél sem leszel az.

A boldogságod forrása (extrém eseteket leszámítva) benned van, nem a külső körülményekben. Pláne nem az anyagiakban.

Mi négyen élünk 300e Ft körüli összegből. Úgy, hogy többet keresünk, de folyamatosan nő a megtakarításunk.

2019. márc. 26. 11:31
 7/66 anonim ***** válasza:
94%

Mi kb. 450 ezerből élünk öten.

Egy kisgyereknek nincsenek nagy igényei, sokszor egy darab bottal, amit a földön talál, jobban el tud játszani, mint a 10 000 Ft-os műanyag vackokkal. Ha apa vagy anya pedig vele játszik, akkor pedig minden játék izgalmas. Az oviban egy rakat foglalkozás ingyen vagy aprópénzért van. A tankönyvek jelen pillanatban ingyenesek.

Ideig-óráig a legjobb cucc, a legszebb játék örömet okoz neki, de az igazi öröm apa, anya, a testvérek, barátok szeretete. Ettől fejlődik, ettől lesz normális ember, nem a sok szartól, amit megvesznek neki.

2019. márc. 26. 11:37
 8/66 anonim ***** válasza:
94%

Ez már azért nem kevés pénz.

Sőt, már saját házatok (ház, és nem csak lakás!) van a leírás alapján, mindössze 25 évesen. Mindkettőtöknek van munkája, jó kilátások a munkahelyen, egészséges a babátok...Mit szeretnél még?

2019. márc. 26. 11:38
 9/66 anonim ***** válasza:
94%
Anyám meg tesó tesóm havi 140-ből élnek, plusz gyerektartás, ami kb 40. Havi 500 ezerből átlagos életet lehet élni, ez már jólétnek minősül, mert nem kell kiszámolnod, jut-e hónap végén, de persze lehet azon sopánkodni, ami nincs, meg ami lehetne, de annak kell örülni, AMI VAN. Ezt ne felejtsd el... Ha van házatok, autótok, már régen több van nektek, mint egy átlag magyar családnak, nem szabad így a pénzt hajszolni. Persze az embernek igénye van a jobbra, de becsülni kell azt, ami megadatott. Te nem igazán becsülöd. Mi is szeretnénk nagyobb házba költözni, jobb autót, mint a 20 éves Suzuki, de egyszerűen nincs most rá lehetőség, de nem tesszük magunkat ezért beteggé tőle.
2019. márc. 26. 11:40
 10/66 A kérdező kommentje:

Fűtés időszakban 250ezer a kiadásunk, anélkül kb 200ezer mindennel együtt durván.

Villany 15e, víz 5e, tv net telók össz 12e, lakáshitel 90e, férjem bérlete 13e, tankolni kb 10e szoktunk, gáz nyáron kb 2e télen 40e, kaja ilyesmik kb 60e.

2019. márc. 26. 11:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!