Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb pénzzel is lehet...

Kevesebb pénzzel is lehet boldog családként élni? Nekem miért nem megy?

Figyelt kérdés
Más nem tudom hogy csinálja. Írják sokan, hogy a pénz nem lényeg csak szeretet legyen stb. dolgok. Én nem tudom így látni. A havi bevételünk havi 500 ezer körül van kb, 2 felnőtt, 1 gyerek. Ez kb egy átlag szintre elég maximum, többre nem. Annyi mindent akarnék a házunkon is újítgatni, pedig szép, csak van ami nem az én ízlésem. Én sokszor érzem, hogy majd nem tudok megadni mindent a gyereknek sem. Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat. És most nem a milliárdos szintre gondolok, hanem csak egy jólét szintjére. Titeket nem nyomaszt? Az az egy vigasztal, hogy még lehet jobb, még csak 25 éves vagyok, még van úgy érzem bennem potenciál egy jobb munkára illetve a férjem is most akar vezetői szintre lépni a szakmájában, talán jobb lesz.
2019. márc. 26. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
12%

Miért, 35-ös, a házatok új építésű talán?

Ne akarj egy használtat az újhoz hasonlítani...

[link]

Tessék, itt egy budapesti új építésű ház, kicsit több mint 200 nm. Ugye, hogy nem 70M Ft???

2019. márc. 26. 14:14
 42/66 anonim ***** válasza:
73%
Új építésűt nem is vennék, mert látok milyen emberek építik..életében nem látott betonkeverőt, meg egyebeket. Az utcában lévő új építésű is esik szét, tetőből hullanak a darabok, lépcsőházban törik a járólap :D
2019. márc. 26. 14:19
 43/66 anonim ***** válasza:
27%

"Ne mondj olyat, amit nem tudsz.

ha látnád, mennyire túlnépesedett az agglomeráció, nem jelentenél ki ilyet... És mekkorát drágultak az ingatlanok. Albérletnek házat is ugyanúgy ki lehet adni.

Minden emelkedik, ne gondold, hogy a ház bármivel is értéktelenebb a lakásnál. Sőt."

Ingatlannal (is) foglalkozom, látom a trendeket. Az hogy kiragadsz egy-két budai luxusvillát, amit még meg se vettek semmit nem jelent. Akkor jöhetnék én is a várnegyedi lakasokkal, vagy andrássy úti, 5. Kerületi penthouse lakásokkal. De ez a piac kisebbik része, kevésbé mérvadó. Lehet hogy népes az agglomeráció de a varos még népesebb. Lehet hogy ki lehet adni házat is, de lakást sokkal gyorsabban, sokkal magasabb egységáron. Sőt sokszor magasabb abszolút áron is. Drágultak az ingatlanok igen, de a lakások is nem csak a házak, sőt a lakások nagyobb mértékben.

2019. márc. 26. 14:50
 44/66 anonim ***** válasza:
93%

Nekem kinyílt a bicska a zsebemben! Nettó 500 ezer forint 3 főre, ami már amúgy alulról súrolja a luxust (főleg, ha nem pestiek vagytok)! Futja nyaralásra, kocsira, lakásra, mindenre erre panaszkodsz! Azt mondod, hogy hónapokig kell gyűjteni! EZ FÁJ? Hátistenem... áldozatkészségről hallottál már? Az egész élet arról szól, hogy áldozatot vállalsz! Itt megint arról van szó, hogy a pénzügyi kultúrátok rosszabb, mint a cigányoké! Gondolom két kézzel szórjátok a pénzt, nem raktok semennyit félre.

Neked egyébként valami pszichés bajod van! Mindennek legtetejében nem 40 évesek vagytok, hanem 25 évesek! Eszem megáll komolyan. Mára elég is a netből, remélem csak egy ostoba troll írta ki a kérdést!

2019. márc. 26. 14:55
 45/66 anonim ***** válasza:
78%

500 ezer nettó, 3 főre! Több millió forint megtakarításotok kéne, hogy legyen!

Nem tudtok a pénzzel bánni!

2019. márc. 26. 15:04
 46/66 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mit értesz ez alatt: "Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat."? A vilàg negy része tiszta ívóvízhez is nehezen jut és legtöbben nem rendelkeznek saját házzal, de te a "felső 1%-hoz" szeretnél tartozni gondolom.

Azèrt lehet ez, mert semmilyen körülmények között nem érzed magad biztonságban, a jövőben élsz és nem a jelenben.

Ezen pszicjológus és környezet váltás tud segíteni: keress önkéntes programokat ahol kifejezetten szegény embereken segítenek mert így új perspektívából fogod látni a dolgokat és reálisan fogod szemlélni azt a bizonyos "átlag szintet". Ha utána olvasol a témának akkor belátod, hogy már a saját tulajdonú ingatlan sem "átlagos szint".

Az érzéseidet megértem mert én is futok a pénz után. Bár engem az keserít el hogy nincs partnerem, se házam, se autóm ráadásul mindig jön valami váratlan kiadás amit ki kell fizetnem a megtakarításomból (így az sincs) - úgyhogy az átlagon felüli fizetésemmel vagyok ugyanolyan létbizonytalanságban mint mikor a szüleim nyakán éltem (legalább 1 millát kéne keresnem ahhoz, hogy ez változzon). Amikor eszembe jut, hogy hiába dolgozom ki a belemet sose lesz saját budapesti lakásom, akkor arra gondolok hogy milyen kényelmes a Vans cipőm, és bármikor tudok magamnak rendelni sushit vagy valami puccos kaját a meleg albérletembe (régen nem tudtuk fűteni a házat szóval nekem ez számít). Ha egyszer érzed a hálát azért amid van, akkor nem pörögsz azon, hogy mi kéne még.

Ja és próbálj hamar változtatni magadon - tudom, hogy nincs gyerekem és nem kéne beleszólnom, de nem hülyék ezek: ha látja, hogy anya a materiális dolgoktól boldog akkor majd neki is az befolyásolja a közérzetét amit szeretne birtokolni és nem az amilye van.

2019. márc. 26. 15:12
 47/66 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló vagyok és javítanám a hibákat:

világ EGY része*

Pszichológus*

Elnézést (azért is ha ven még esetleg más is) - telefonról írtam.

2019. márc. 26. 15:15
 48/66 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül nevelem a kamaszfiamat. Miután mindent kifizetek, marad kb 120-130000 forintunk. Nem panaszkodok soha és boldogok vagyunk. Évi egy tábor és egy nyaralás megvan. Igaz, karácsony után már egyből elkezdek spórolni a nyárra. Nyaralás után meg az iskolakezdési szezonra. Szóval mindig van valami amire spórolni kell és mindig teszek félre a hó végére pénzt, mert soha sem lehet tudni mit hoz az élet. A fiam is ügyeskedik, szórólapozik, a lakóparkban élő néniknek bevásárol, ilyesmiket megcsinál, mert még hivatalosan nem dolgozhat. Ami kis pénzt kap ezekért a munkákért azt elteszi félre.
2019. márc. 26. 15:21
 49/66 A kérdező kommentje:
Nincs több millió megtakarításunk igen, mert most vettünk házat, 3 millió ft önerő ment bele a vételárba, illeték ügyvéd közjegyző és 100 egyéb járulékos költség volt 1.5 millió, berendezni mivel egy fakanalunk se volt nem hogy bútor további 3 millió, plusz a terhesség vizsgálatok - szülés orvosnak pénz- babának bevásárolni további 1 millió. 8.5 millió ft... Kb ennyink volt, nullára jöttünk ki. Igen ritka rossz a pénzkezelési kultúránk, hogy egy ft segítség nélkül mindezt összegyűjtöttük.
2019. márc. 26. 15:51
 50/66 anonim ***** válasza:
94%

ha anno össze tudtatok gyűjteni majd 10 millát, akkor most mi tart vissza? nem kell költeni terhességi vizsgálatra, ház vásárlásra...

jó ha örököltétek, akkor off

2019. márc. 26. 16:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!