Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb pénzzel is lehet...

Kevesebb pénzzel is lehet boldog családként élni? Nekem miért nem megy?

Figyelt kérdés
Más nem tudom hogy csinálja. Írják sokan, hogy a pénz nem lényeg csak szeretet legyen stb. dolgok. Én nem tudom így látni. A havi bevételünk havi 500 ezer körül van kb, 2 felnőtt, 1 gyerek. Ez kb egy átlag szintre elég maximum, többre nem. Annyi mindent akarnék a házunkon is újítgatni, pedig szép, csak van ami nem az én ízlésem. Én sokszor érzem, hogy majd nem tudok megadni mindent a gyereknek sem. Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat. És most nem a milliárdos szintre gondolok, hanem csak egy jólét szintjére. Titeket nem nyomaszt? Az az egy vigasztal, hogy még lehet jobb, még csak 25 éves vagyok, még van úgy érzem bennem potenciál egy jobb munkára illetve a férjem is most akar vezetői szintre lépni a szakmájában, talán jobb lesz.
2019. márc. 26. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
83%

"Nekem miért nem megy?" - azért Kérdező, mert a leírásodból egyértelmű, hogy anyagiasak vagytok... pedig egy minimum szinten túl nem az anyagiakon múlik az ember élete, kevés pénzből is lehet tartalmas életet élni, és sok pénzből is lehet folyamatosan nyűglődni.

"Szeretnék olyan gazdagságban élni mint látom sokakat." - folyamatosan a másikat figyelni, a másik életére vágyni meg kifejezetten egészségtelen dolog, forrása az örök elégedetlenségnek.

2019. márc. 26. 11:42
 12/66 A kérdező kommentje:
Tudom, nem akarok elégedetlen lenni de mégis az vagyok :(
2019. márc. 26. 11:42
 13/66 anonim ***** válasza:
74%
mi 3man megélünk 150-ből összesen. ti meg 500-ból nem , ott valami nagyon nem ok hitel ide hitel oda az még íy is 400 ezer havonta.
2019. márc. 26. 11:46
 14/66 anonim ***** válasza:
89%

Mi 400 ezret keresünk ketten, és a 6 éves fiunkkal simán megélünk.

3 kocsink van (2 napi használatban), nekem a havi tankolás 30ezer.

SZerintem valamit nagyon rosszul csináltok, ha szerinted ez kevés.

Mi tavaly letudtuk a hitelt (havi 70 volt), így most hitelmentesen azt mondhatom, hoyg nagyon jól élünk ennyi pénzből.

De sosem kellett spórolnom, sosem számolgattam, vagy remegtem a családi pótlékért.

Gyerekkel sok programra járunk.

Próbálj ki 1 hónapot, hogy MINDEN kiadást írsz. Az utolsó rágóig, mindent, hogy lásd, hova megy el a bevétel.

Ha havi 250-et költötök megélhetésre, akkor az a 150 mire megy el??? Abból nem tudtok felújítani? Vagy összeszedni egyösszegben felújításra?

2019. márc. 26. 11:46
 15/66 A kérdező kommentje:

A férjem nem ilyen, csak én.

Én szegény családban nőttem fel, soha többé nem kérek abból, hogy 1 kg kenyeret kölcsönből együnk hónap végén meg hogy ne legyen villany 1 hétig...

Párom átlag nem gazdag de nem is szegény családban nőtt fel, ő nem is lett ilyen anyagias mint én :(

2019. márc. 26. 11:47
 16/66 anonim ***** válasza:
93%

Akkor marad a kötelezőkön felül átlag havi 250-300 ezretek.. Azért az nem kevés! Sokan annyiból élnek, ami nektek megmarad mikor már minden 0-ra ki van fizetve.

Persze legyetek törekvőek, ha van feljebb ragadjátok meg, de ne minden áron.

2019. márc. 26. 11:50
 17/66 A kérdező kommentje:

De tudunk félre rakni, nem tékozlunk.

Nem dohányzunk, nem kávézunk, semmi káros szenvedélyünk nincs.

A megmaradt 250-300 ezer kb hobbikra költjük, mind a kettőnknek van, szezonváltáskor ruhákra, meg elrakjuk a nagy részét, most pl a kocsit fényezetettük pár elemet meg políroztattuk 200e volt, pár hónap múlva beépített szekrényt csináltatunk asztalossal. Nyaralásra is mindig elrakok, évente 1* 2* el szoktunk menni nyaralni, arra is összegyűjtöm. Szóval nem szórjuk el, csak nem szeretem hogy mindenre gyűjteni kell hónapokig :(

Tudom hogy bolond vagyok, de nyomaszt.

2019. márc. 26. 11:58
 18/66 anonim ***** válasza:
91%
Az ember kevéssel is beéri, mihelyst a kívánságát a szükségletéhez méri.
2019. márc. 26. 11:58
 19/66 anonim ***** válasza:
86%

Nekünk 35 éves kor után lett saját házunk. És ez még mindig nem a mi ízlésünk, lassan fogjuk alakítgatni.

Előtte sokáig egy egy szobás kicsi lakásban éltünk.

Nyugodj meg sokszor mi is igazságtalanságnak éreztük, hogy mások örököltek lakást, házat, két barátnőm a szüleitől kapott lakást huszonévesen, de ez van.

Egyikük soha nem fogta fel, hogy nekem miért nem csak annyi, mint neki: fogja magát és 2 hetes skót körútra megy, szülők pénzén.

Engem inkább ez nyomaszt, amikor nem fogják fel az ilyen jólétben élők, hogy én nem tudok ilyenekre költeni (volt több durva vitám is vele).

Mi huszonévesen nem engedhettünk volna meg, hogy gyerekünk legyen (nem kérek kioktatást, kíváncsi lennék ki az aki bevállalt volna 30m2 kisbabát).

25 évesen nagyon is jó helyen tartotok, az is jó, hogy van benned is ambíció.

Harmincasként simán elérhetitek azt a szintet, ha te is igyekszel, nemcsak a férjed.

2019. márc. 26. 12:02
 20/66 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem itt csak a hozzáállásoddal van gond nem a bevételeitekkel. Ennyi pénzből nagyon szépen lehet élni. Mi sokkal kevesebből élünk megfelelő színvonalon és valamennyit még tudok félre is tenni.

Ha havi 200-250 plusszotok van és így érzel akkor ha 2x-3x ennyi lenne akkor is ezt éreznéd. Fejben próbálj meg helyretenni dolgokat.

Sok minden fog változni idővel magától is. Ha letudjátok a hitelt és szépen lassan úgy alakítjátok a házatok/életetek ami mindenkinek tetszik akkor már nem fogod ezt érezni.

2019. márc. 26. 12:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!