Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
# 80:
dehogynem, éppen hogy itt a lényeg. A legtöbb ember kutya nélkül egyáltalán nem mozog (pl. én se, hiába tudom, hogy a napi kb 100 méteres gyaloglás lakás-kocsi-iroda-kocsi-lakás útvonalon elég kevés). A kutya mellett viszont nem lehet elsumákolni a mozgást.
"Nagy kár hogy a 79#-es anyja nem döntött úgy, hogy inkább nem szaporodik..... jobban járt volna ha inkább kutyákat nevel"
79-es vagyok, és anyám maga is így gondolja. Csak őt is rábeszélte pár vadbarom, hogy "de gyerek az kell".
(nyugi, én nem szaporodok)
"A legtöbb ember kutya nélkül egyáltalán nem mozog (pl. én se, hiába tudom, hogy a napi kb 100 méteres gyaloglás lakás-kocsi-iroda-kocsi-lakás útvonalon elég kevés). A kutya mellett viszont nem lehet elsumákolni a mozgást."
1. Dehogynem: simán rá lehet bízni másra, hogy vigye le, akár rendszeresen, pénzért is.
2. Azért tartsunk fenn kutyafuttatókat meg egyéb mindenféléket a kutyásoknak a nem kutyások adójából is, mert egyeseknek fontosabb a kutyájuk egészsége, mint a saját maguk egészsége? Röhej. És szégyen, hogy kutyákra költjük azt a pénzt, amit mondjuk az állami gondozásban levő gyerekekre is költhetnénk - hogy végre visszakanyarodjunk a gyerekvállalás témához.
Ne is haragudj 79-es, de ez nevetséges, amit itt összehordasz. Jó, tegyük fel, hogy a te kutyád napi x kilométert akar futni, de most hogy jön ide a gazda mozgásigénye? Nem hallottam róla, hogy bármilyen korlátozás lenne ebben az irányban. Kimész, és annyit rohangálsz akár a játszótéren is, amennyit akarsz. Mászhatsz hegyre, futhatsz, sielhetsz, meg amit akarsz. Ha nem tudod kielégíteni a mozgásigényedet, az a te bajod, ne fogd a kutyára.
És most komolyan azt akarod bebeszélni nekem, hogy ha fogod a kutyádat és elviszed sétálni, nem mehetsz vele annyit, amennyit akarsz? Fussál mellette, és akkor futhat a kutya is. Nem ez lenne az általád annyit emlegetett közös mozgás igény? Vagy ez nálad kimerül annyiban, hogy legyen egy nagy hely, ahol elengeded a kutyát, te meg nézel utána, hogy de szépen fut?
Én nem erőlködök, mert neked tök mindegy, hányszor pökhendizel le, mert más a véleményem. Viszont te se erőlködj, hogy bárkivel elhitesd, hogy a kutyák többet érnek az embernél. Majd vizsgáld meg arányaiban hányszor van szükséged pékre, orvosra, fodrászra, és sorolhatnám, illetve hányszor kell kimentenie egy kutyának a lavina alól. Szerintem nem lesz nehéz megtippelni.
A város pedig tele van felesleges, hobbiból panelban tartott kutyulikkal, akik sosem fognak kimenteni senkit a romok közül, csak odapottyantanak a járdára meg levizelik az autók kerekét.
Egyébként nagyon remélem, hogy te a korábbi felvetésednek megfelelően bevizsgáltad az összes általád talált ürüléket, hogy azok emberektől származnak, és nem csak hasraütés jelleggel állítod, amit állítasz. Továbbra is várom a holnapi sajtó nagy leleplező cikkét: kisgyerekek és hajléktalanok sz@rják össze a városok utcáit.
Az már meg sem említem, hogy hány kóbor kutyuli szaladgál az utcákon, amiket szintén a remek kutyatartó barátaid eresztettek útjukra. Biztos azért, hogy biztosítsák nekik a megfelelő mennyiségű mozgást.
"Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy szaporodj!"
Szerintem neked sem tartott senki fegyvert a fejedhez, hogy tartsál kutyát. Ne másokon kérd számon, hogy mennyibe kerül.
Ha egyszer is logikusan végiggondolnád, hogy a társadalom mit támogat közpénzen, akkor rájönnél, hogy olyan dolgokat, amiktől hasznot remél a későbbiekben. Ld. gyerekek. Majd ha bemutatod, hogy a kutyád milyen társadalmi hasznot jelent, akkor biztos te is kapsz adókedvezményt. Addig meg tarsd el a saját kutyádat.
De az ilyen szemellemzősöknek úgyis hiába magyaráz az ember.
Full fogyatékos vagy ztolsó. Én járok a kutyáimmal futni minden egyes nap, kb mindenhol tilos.
Egy példa: omszki tó. Ki van írva, hogy nem futhatszvkutyával. Multkor ott futottam mégis vele (mindig ott futok, be van készitve a 15 ezer, ha jon a kozteres, odadom kit izgat, annyi mint egy drágább ebéd), mondtam is magamban: van értelme, higy ki vannak toltva a kutyák, ezt a cigisdobozt, használt kotont és egy fél cipőt is mind kutysk hagygták itt. És az a szaró gyerek a bokor alján, az is amúgy kztya, csak annyira cseles, hogy álcázza magát...
Egy vicc ez az ország, a népségével együtt!
"Egy vicc ez az ország, a népségével együtt!"
Viheted a kutyádat máshova is.
Fenéket.
Amiket itt összeírtatok köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, sem a kutyások életével.
Persze könnyebb a tényeket meghazudtolva az érveket igazítani a véleményedhez, mint valóban nyitott szemmel járni, és beismerni, hogy tévedsz.
A kutyafuttatókhoz meg rohadtul nem kell akkor, mert csak engedélyezni kell. Már megint sántít az érvelésed, ugye milyen fura?
A saját hobbidért vered magad, az összes vérmamucikával együtt, és brutálisan megsértődsz, ha az embereknek elege van belőletek, meg a porontyaitokból. És felháborodva követeled (a felelőtlen agyhalottak által világrapotyogtatott!) állami gondozott gyerekek további támogatsát. Tudod, ha neked ez a fontos, akkor fogadj örökbe kettőt-hármat. Más meg nem támogatja, mert a magadfajta miatt éppen eléggé rühelli az embereket.
Panelproli nagypofájú "mindent nekem", és persze magadon és a szaporodványaidon kívül mindenkin tiporsz.
Undorító, kártékony faj vagy. Kár volt szaporodnod, ezzel a szemlélettel nem érdemeltek mást, mint kizárólag érdekből kihasználni az általatok nyújtott (nyújtott?) szolgáltatásokat. De empátiát és toleranciát bizony nem érdemeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!