Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
"Ha dolgozni mentek, akkor az volt a nehézség, hogy épp melyik nagyszülő utazzon ránk felügyelni."
Ez tömény marhaság. A gyerek óvodában, iskolában volt.
És tessék mondani, mi az, hogy "ha dolgozni mentek"?
Az én szüleimnek természetes volt, hogy MINDIG, tehát egész életükben dolgozni jártak.
"teljesen ugyanolyan lakótelepen élek, mint ahol felnőttem. Túl sok minden nem változott..."
De miért baj az? Nagyon sokan élnek lakótelepen, és ott is megtalálják a boldogságukat. És milyen sokan mit meg nem adnának érte, hogy lakótelepen élhessenek!
Az én apám lelépett 6 éves koromban és egy percig nem hiányzott neki tovább a szülőség. Anyám örök mártírként hangoztatta, hogy az egész életét feláldozta értünk, hogy nekünk mindenünk meglegyen a testvéremmel.
A minden azt jelenti kaja, mivel egy garzonban laktunk 3an. Én voltam az a fura nyomi gyerek, aki inkább üldögélt az iskolában, mert több helye volt ott, mint otthon. Otthon nem volt szinte semmim.
Természetesen semmilyen magánoktatásra nem jártam, az egész életem kőkemény önszorgalom és tanulás volt és minden létező dologról való lemondás.
Most 28 évesen saját lakással, egy kínkeserves életút után, a legboldogabb dolog az életemben, hogy végre egyedül vagyok és az életemben olyan dolgok történnek, amik boldoggá tesznek.
Egy gyerek tönkretenné és valószínűleg inkább felkötném magam, ha folytatnom kéne azt, amitől majdnem 30 évembe került megszabadulni.
Ha valaki kérdezi, na én ezért nem szülök.
Mi 4en vagyunk testvérek, és egy dolgot elhatároztam, nem szülök gyereket, max egyet, de első a tanulás, utánna meg úgy is csóró leszek mert a szüleim nem tudnak segíteni anyagilag...
K***"**rá felháborító ez az egész kampány, hányni lehetne tőle, és bármennyire is tolják ezt a sok "segítséget" mi ér ide belőle semmi! Pedig mi 4-en vagyunk. Anno volt nagycsaládosoknak ételosztás, meg minden most még még a beígért rezsicsökkentés ami a fatüzelésre vonatkozik ide se ért, a gázosoknak meg már levonták. Verik a mellüket hogy ingyen tankönyv meg stb. Jah csak 1. Vagy nem írhat bele a szerencsétlen mert könyvtári az az ingyenes vagy 2. olyan szar hogy dobhatja fel a polcra mert szart se ér. Még nem is fog megjönni a kedve az embereknek, mert átlátnak a propagandán, amikor mondták a kocsi vásárlási lehetőséget a szüleim csak legyintettek, mert biztos van valami bunda a dologban. Meg azért, ahol sok gyerek van, ott nem csak arra kell gondolni hogy tenyészkanca módjára szüljön a nő, azokat a gyerekeket iskoláztatni kell, nálunk ketten vagyunk középiskolások, a legkisebb ovis, egy pedig ált.iskolás, de így is horror a szeptember.
Ha tehetném eskü, fognám a családom és elköltöznék valahova máshova, másmilyen országba, és szomorú hogy nem csak én vagyok az egyetlen fiatal aki így látja, a teljes baráti kör kb 30 fő meg az osztály nagy része is.
Az a baj, hogy ma már a csapból is az folyik, hogy az "átlag" fiatal százezres mobillal jár, menő cuccai vannak, síelni megy, nyáron meg a tengerpartra.... óriási becsapás! Persze, hogy elégedetlenek, többre vágynak. Régen senkit nem néztek le a piacon vett cipője, ruhája miatt, nyaralni a balatoni kempingbe ment a család és nem fél milliókért Görögbe....
Ha ma szeretnék venni egy normális fürdőruhát, nem kapok 10 ezer alatt. Nekem 3 lányom van, gondolhatjátok, mennyi a ruházkodás, pici gyerekek, de a nem kínai cipő nekik is 10-20 között mozog.
Ma jóval drágább minden, nagyobb a választék, tök jó, hogy nem 2 féle cipőt lehet csak kapni, de irreálisan magas az ára mindennek az átlag fizetésekhez képest. Na meg, amíg nekem volt 2 farmerom átlagban általánosban, most a nagylányomnak van kb. 15, a szivárvány minden színében. Télen is mindig 2 csizmát kap, egy hótaposót, egy csajosabbat, hármójuknak csak minden télen 6 pár csizma, a többiről nem is beszélve. Nálunk ilyen nem volt azért, mindenből ötször annyi van: játék, cipő, ruha, könyvek stb.
"Nekem 3 lányom van ... Ma jóval drágább minden, ... irreálisan magas az ára mindennek az átlag fizetésekhez képest. Na meg, amíg nekem volt 2 farmerom átlagban általánosban, most a nagylányomnak van kb. 15, a szivárvány minden színében. Télen is mindig 2 csizmát kap"
Alapjában véve igazad van, de ez a rész azért... Ha annyira irreálisan drága lenne minden, akkor nem lenne 15 nadrágja egy háromgyerekes családban... És csizmából is elég lenne egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!