Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
"Gondolok itt pl.a bölcsődei férőhelyekre (hiába ígértek újat, nem teremtettek)"
Mikor kellett volna? Az utóbbi napokban? Mert az ígéret még csak most hangzott el, nem?
"a hálapénz intézményének kialakulására"
Az nem mostanában alakult ki.
"Egyébként pl. a kutyafuttatók létrehozása és fenntartása a nem kutyás adófizetőknek is egy csomó pénzbe kerülnek,"
Bocs, de a kutyafuttatók nem a kutyások knyelme, hanem a nemkutyások (!) kényelmemiatt van, akik képtelenek elviselni a parkokban szabadon rohangáló jószágokat (ja, és külterületen tilos a kutyafuttatás a vadászati törvény értelmében, csak mondom...).
De ha már kutyafuttató: a kutyafuttatók 90%-a egy dróttal körbekerített szobanagyságú kutyatojató, amiben semmi sincs - futtatásra végképp nem alkalmas (az otthoni udvarunk nagyobb, mint a legtöbb futtatónak csúfolt ketrec). A gyerekjátszóterek meg eszközökkel, padokkal, parkosítással, gyakran ivókúttal, kerítéssel, stb. vannak felszerelve - pedig a gyereknek ott az óvodai-iskolai testmozgás is. (Ja, és még póráz se kötelező rájuk, és bárhol kimehetsz vele erdőre-mezőre)
"a kutyafuttatók nem a kutyások knyelme, hanem a nemkutyások (!) kényelmemiatt van, akik képtelenek elviselni a parkokban szabadon rohangáló jószágokat (ja, és külterületen tilos a kutyafuttatás a vadászati törvény értelmében, csak mondom...)."
Belterületen is tilos, csak a kutyatartók ezt nem veszik figyelembe, ezért lettek kialakítva a kutyafuttatók, hogy ha annyira akarják belterületen futtatni a kutyákat, akkor legalább bekerített helyen tegyék - de továbbra is ugyanannyi kutya van póráz nélkül, tehát igaziból fölösleges volt beruházni kutyafuttatókra meg kutyakakaládákra (alig látni olyat, aki lehajol és összeszedi - aztán meg jó eséllyel a kommunális hulladék közé dobja, nem a veszélyeshulladék-gyűjtőbe).
"A gyerekjátszóterek meg ... kerítéssel, stb. vannak felszerelve"
Kényszerből, hogy legalább valamennyire, legalább egy szűk helyen viszonylag védve legyenek a kutyáktól meg a kutyaürüléktől (lásd fent). Szerintem teljesen abnormális dolog, hogy régen az állatokat tartottuk ketrecben, most meg a gyerekeket - közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is (legalábbis Budapesten).
"pedig a gyereknek ott az óvodai-iskolai testmozgás is. (Ja, és még póráz se kötelező rájuk, és bárhol kimehetsz vele erdőre-mezőre)"
Te beteg vagy.
"Belterületen is tilos, csak a kutyatartók ezt nem veszik figyelembe, ezért lettek kialakítva a kutyafuttatók, hogy ha annyira akarják belterületen futtatni a kutyákat, akkor legalább bekerített helyen tegyék - de továbbra is ugyanannyi kutya van póráz nélkül, tehát igaziból fölösleges volt beruházni kutyafuttatókra meg kutyakakaládákra (alig látni olyat, aki lehajol és összeszedi - aztán meg jó eséllyel a kommunális hulladék közé dobja, nem a veszélyeshulladék-gyűjtőbe)."
Na ez a tipikus kötekedés.
1. a kutyának és gazdájának egészségéhez is alapvető a napi természetes, szabad mozgás. Lehet, hogy a porontyaitok tökéletesen elvannak hájgobócként a TV és okosteló mellett a szobában, és nektek már megbotránkoztató az, ha valaki egészségesen akar élni a kutyájával együtt. Az ember számára is alánlott napi 10.000 lépés (8 km) mikor is lenne legyűrendő? Kutya fajtától függően átlagban kb. ugyanannyit igényel SZABAD MOZGÁS formájéban, nem pedig pórázon vonszolva.
A kutyagumit normális gazda összeszedi - és láss csodát ugyanúgy a kommunálisba dobja, mint Ti a kakás-pisás pelenkát, a használt tampont és betétet. És akkor még örülhet, ha egyáltalán talál kukát (megyeszékhelyen lakok, és nincs spéci kuka a kutyaguminak, pedig 35 éve kutyázok, tudnék róla). Pontosan ugyanannyira veszélyes, sőt...! Kutyagumiban ritkán van hepatítis, HIV, TBC, és egyéb nyalánkságok.
A kutyagumi összeszedésével egyetértek - remélem, ti is összeszeditek a kocsik közt- bokoralján játszótéren pisiltetett-kakiltatott babócáitok után a papírzsebkendőt/nagydolgot. Vagy nem? Ugyanis ezt pont mi szoktuk megtenni, hogy a kutyáink ne fetrengjenek bele, ne vegyék a szájukba. A bődületes mennyiségű csikket-csokispapírt-pizzás dobozt, üdítős dobozt/üveget már ne is emlegessem, mert azt szintén mi, kutyások takarítjuk el a trasnya emberfajzatok (kicsik és nagyok) után.
"Szerintem teljesen abnormális dolog, hogy régen az állatokat tartottuk ketrecben, most meg a gyerekeket - közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is (legalábbis Budapesten)."
Elég sokat elmont az emberi butaságról az, hogy azt képzeli, az állatnak ketrecben a helye. Már csak azon egyszerű oknál fogva is, mert a legutóbbi időkig a kutyákat NEM ketrecben tartották, és főleg nem pórázon vonszolgatták egész nap, hanem hatalmas távolságokat bejárva vadásztak velük vagy éppen kísérték és őrizték a nyájakat/gulyákat. Az már az urbanizációs degenerációs folyamat része volt, amikor bezárták, megláncolták őket.
"közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is "
Megértem a szabálytalankodókat. Ha élhetetlen szabályokat hoznak, szinte kötelesség azokat megszegni.
Mi is nem volt igaz az óvodai-iskolai testmozgás kontra játszótér vonatkozásában...? Mi nem igaz arról, hogy te bárhova kimehetsz lemozgatni őket...? Sőt, ezer választási lehetőséged van spéci sportokra is - kutyával meg még csak együtt sem úszhatsz! Sőt, nem is biciklizhetsz, azt is tiltják.
"Te beteg vagy."
Te pedig mérhetetlenül korlátolt, és nem látsz tovább a saját kis szemellenzős világodon, és a saját kis babra hobbidon. Ja és nem kicsit ÖNZŐ IS: veled mindenki legyen toleráns, de te a mással gondolkozókkal szemben aztán véletlenül sem.
Csak átfutottam a kommenteket, lehet hogy ismételek:1/80-as években szültem, igaz nem panelban, falun éltem élek, és nagyon boldogok voltunk.Hagyományos mosógép, vizemelegítés, kert, állatok, mélyhűtő még nekünk nem volt. Semmilyen szoc. támogatást nem kaptunk, a 2. gyerektől járt 130.-ft, csp.Az 1 fidesz kormány alatt volt családi adókedvezmény, -jól jött- de nem volt ingyen semmi, egy radírt nem kaptunk ingyen.Aztán a Bokros csomag, amikor adóztatták a csp-ot és jövedelemhez kötötték a gyest-t.na akkor csökkent a születésszám.Az sajna igaz, hogy a CSOK felverte a lakás árakat, de ez mindig így volt./szocpol hatása is ez volt. Megértem, aki most a párjával, vagy egyedül akarja élvezni, a könnyen, vagy nehezen összehozott jólétet,de kíváncsi lennék 25-30 év múlva, mikor rádöbben hogy nincs senkije.Van rá példa az ismeretségi körömben.Nehezen lett mindkét gyerekem , nem szorulunk rájuk a férjemmel, de boldogság, amikor
tudunk nekik vagy az unokáknak bármiben segíteni, és várni őket, programot csinálni, vagy együtt nyaralni. Áldozat meghozza a gyümölcsét.A CSOK-ot, egyebet nem kötelező felvenni, de vmit tenni kellett a kormánynak, hogy ne foggyunk el, és legyen aki a mindenkori nyugdíjat megtermeli.
Ilyen hozzáállással ne is vállalj gyereket.
Nem az anyagi helyzet vagy a szociális helyzet miatt, hanem a mai fiatal generáció az egyik leghitványabb a földön. Erkölcsileg nulla.
Mondom ezt úgy, hogy én is e generációhoz tartozom. Papíron.
66-os, nekem meg az az emberi butaság, aki fog egy állatot, mert az neki tetszik, és olyan környezetbe kényszeríti, ahová nem való. Jössz itt ilyen ezer éves dolgokkal, mint a nyáj és a társai. Ha olyan kutyád van, aminek ekkora a mozgásigénye, akkor azt neked kell megteremteni, nem a társadalmat hibáztatni, amiért nem támogatja, hogy a te kutyád a város közepén szaladgájon szabadon.
Nem tiltja senki, hogy elköltözz egy tanyára és ott annyit rohangál a kutyád póráz nélkül, amennyit akar.
Képzeld, van aki fél a kutyáktól, és a városban való együttélés nem arról szól, hogy más féljen a te kényelmed vagy hobbid miatt.
Hidd el, van elég kutyás, aki ott hagyja a sz@rt a járda közepén, meg biztos van gyerekes is, aki nem takarítja el a gyerek után.
És ha te egyenlőnek tartod a kutyákat a saját fajod "kölykeinél", az a te bajod. Megint csak költözz tanyára, ha zavarnak az emberek.
Itt felénk is van egy jofej tulaj, aki azt hiszi, hogy az ő kutyája az etalon és mindenki őt imádja, hogy milyen cuki. Futtatja póráz nélkül a nagy német juhászt a patak mellett, majd ott, ahol a gyerekek játszanak a víznél, direkt bezavarja a vízbe, mert de aranyos. Mindenkit összefröcsköl, ugrál, rohangál, ugat. Minden gyerek megrémül, mert ki ne ijedne meg egy ekkora ismeretlen kutyától, aztán még a pasi van felháborodva, ha valaki beszól neki, hogy vigye onnan a dögöt.
Egyébként meg nem várja el senki a gyerekvállalást. Ha nincs gyereked nincs. Nem fog senki megbüntetni érte.
Egyik táborban sem jó az elvakultság. Se az, amikor valaki úgy odáig van a gyerekért, hogy mindenki hozzá igazítsa az életét, se az, aki szerint a kutyája mindenkinél előbbre való.
Továbbra is ott tartunk, hogy a TE hobbid érdekében minden toleranciát elvársz, más meg teljesen alkalmazkodjon, vagy ne csinálja, vagy takarodjon.
"Ha olyan kutyád van, aminek ekkora a mozgásigénye, akkor azt neked kell megteremteni, nem a társadalmat hibáztatni, amiért nem támogatja, hogy a te kutyád a város közepén szaladgájon szabadon."
Tájékoztatásul közlöm, hogyha nem egy - emberi társadalom által nyomorékra tenyésztett bulldog vagy pekingi pincsit tartasz - akkor MINDEN kutyának ekkora a mozgásigénye, és a normális gazdájának is ekkora lenne. Ha úgy tetszik: ezek a kutyák a felelősek azért, hogy ezek az emberek. Persze más ember TÁRSA? rekreációja, egészséges élete sem érdekel, mert a te hobbid az etalon.
"Nem tiltja senki, hogy elköltözz egy tanyára és ott annyit rohangál a kutyád póráz nélkül, amennyit akar."
De tiltja. Vadászati törvény szerint külterületen nem engedheted el. Amekkorát meg be tudsz keríteni, az meg megint nem a mozgásról szól, ebből az érvelésből látszik, hogy halovány fogalmad sincs arról, mi hogy működik: hiába van kilométer hosszú tanyaudvar, se a gazda, se a kutya nem fog oda vissza masírozni 10x a jól ismert területen.
"Képzeld, van aki fél a kutyáktól, és a városban való együttélés nem arról szól, hogy más féljen a te kényelmed vagy hobbid miatt."
Mások meg rühellik a kölköket. Visít, nekem jön a boltban, lábamra tapos, elém rohanva taposhatom a féket (a nekem jövő mögöttem lévőről nem is szólva).
Vérnyomásemelkedéssel komolyan veszélyezteti sokak egészségét. És ha véletlenül a több ezer szolgáltató vállalkozásból EGY kiírja, hogy GYEREKMENTES, akkor vérmamucikák ezrei követelik a sátáni hotel/cukrászda/étterem feljelentését.
"És ha te egyenlőnek tartod a kutyákat a saját fajod "kölykeinél", az a te bajod. Megint csak költözz tanyára, ha zavarnak az emberek."
Egyenlőnek nem tartom, hanem JOBBNAK.
Veled ellentétben én tudom, hogy mi a tanya. És elárulom, hogy ott sem szabadulhatsz a mérhetetlenül elszaporodott, és sűrűségük miatt ezer élhetetlen szabályt hozó humanoidok "zavarásától".
"ha valaki beszól neki, hogy vigye onnan a dögöt"
Esetleg normális hangnemben próbáld meg, mert ha az én kutyámat ledögözik, nem a kutya lesz veszélyes az illető testi épségére.
Ha már patak: jut eszembe, a patak JÁTSZÓTÉR? Vagy még a patakhoz se mehessen ki a kutyás, mert a mindent ellepő humanoidok ott is "lemozgathatják" a kölykeiket? Ha annyira zavar a természetes területen egy állat, (ha már nekem a tanyát ajánlgattad!) akkor menjetek betondzsungelbe, bekerített játszótérre, sőt, játszóházba. Mi több: kapcsolj be nekik valami fejre szerelt virtuális világot, nehogy tapasztalatot szerezzenek a valódi állatokról, növényekről, vagy hogy hogyan kell kommunikálni egy kutyával, ne adj isten: beszélgetni róla.
"Nem fog senki megbüntetni érte."
Dehogynem... a fizetések bruttósításával együtt bevezetett "családi adókedvezmény" pontosan azt érte el, amit nevén nevezni nem mert a kúrmány:
gyerektelenségi adó.
"aki szerint a kutyája mindenkinél előbbre való"
Nem írtam sehol, hogy előbbrevaló.
Az viszont megingathatatlan álláspontom, hogy pontosan ugyanannyi jog illeti meg a kutyatartókat, mint a gyerektartókat.
Semmivel sem különb a te hobbid, mint az enyém
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!