Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért várják azt a mai 25-35...

Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?

Figyelt kérdés
Ebbe a korosztályba tartozva azt kell mondanom, hogy nagyon rossz mintát láttunk az akkori helyzet miatt. A 80-as évek vége, 90-es évek eleje nem volt egy egyszerű időszak anyagilag. Nem nagyon tudtak a szüleim egyről a kettőre jutni, munkahely nem volt, pénz nem volt. Manapság szakember nincs, akkoriban pedig a szüleimnek pénzük nem volt a szakemberekre. Iszonyatos veszekedések voltak a "gyár" megszűnése után, mint ahogy egy csőtörés vagy egy váratlan kiadáskor is. Ha dolgozni mentek, akkor az volt a nehézség, hogy épp melyik nagyszülő utazzon ránk felügyelni. Emiatt valahogy nem egy pozitív kép maradt meg a két gyermekes családmodellről.
2019. febr. 13. 20:00
 61/95 anonim ***** válasza:
67%
Ja, a sok nyomtatott könyvet lehetne örökölni felsőbb évesektől. Egyetemen is volt ilyen nekem, vettem és adtan is el könyvet. Sőt gimiben is volt egy osztálytársam aki a nővére könyveit használta. Semmi baj nem volt ezzel akkor sem. Max pár évente megújítanának egy egy könyvet, de nem egyszerre mindegyiket.
2019. febr. 18. 22:23
 62/95 anonim ***** válasza:
0%

"Gondolok itt pl.a bölcsődei férőhelyekre (hiába ígértek újat, nem teremtettek)"

Mikor kellett volna? Az utóbbi napokban? Mert az ígéret még csak most hangzott el, nem?

2019. febr. 18. 22:49
 63/95 anonim ***** válasza:
0%

"a hálapénz intézményének kialakulására"

Az nem mostanában alakult ki.

2019. febr. 18. 22:50
 64/95 anonim ***** válasza:
33%

"Egyébként pl. a kutyafuttatók létrehozása és fenntartása a nem kutyás adófizetőknek is egy csomó pénzbe kerülnek,"

Bocs, de a kutyafuttatók nem a kutyások knyelme, hanem a nemkutyások (!) kényelmemiatt van, akik képtelenek elviselni a parkokban szabadon rohangáló jószágokat (ja, és külterületen tilos a kutyafuttatás a vadászati törvény értelmében, csak mondom...).

De ha már kutyafuttató: a kutyafuttatók 90%-a egy dróttal körbekerített szobanagyságú kutyatojató, amiben semmi sincs - futtatásra végképp nem alkalmas (az otthoni udvarunk nagyobb, mint a legtöbb futtatónak csúfolt ketrec). A gyerekjátszóterek meg eszközökkel, padokkal, parkosítással, gyakran ivókúttal, kerítéssel, stb. vannak felszerelve - pedig a gyereknek ott az óvodai-iskolai testmozgás is. (Ja, és még póráz se kötelező rájuk, és bárhol kimehetsz vele erdőre-mezőre)

2019. febr. 19. 12:23
 65/95 anonim ***** válasza:
25%

"a kutyafuttatók nem a kutyások knyelme, hanem a nemkutyások (!) kényelmemiatt van, akik képtelenek elviselni a parkokban szabadon rohangáló jószágokat (ja, és külterületen tilos a kutyafuttatás a vadászati törvény értelmében, csak mondom...)."

Belterületen is tilos, csak a kutyatartók ezt nem veszik figyelembe, ezért lettek kialakítva a kutyafuttatók, hogy ha annyira akarják belterületen futtatni a kutyákat, akkor legalább bekerített helyen tegyék - de továbbra is ugyanannyi kutya van póráz nélkül, tehát igaziból fölösleges volt beruházni kutyafuttatókra meg kutyakakaládákra (alig látni olyat, aki lehajol és összeszedi - aztán meg jó eséllyel a kommunális hulladék közé dobja, nem a veszélyeshulladék-gyűjtőbe).

"A gyerekjátszóterek meg ... kerítéssel, stb. vannak felszerelve"

Kényszerből, hogy legalább valamennyire, legalább egy szűk helyen viszonylag védve legyenek a kutyáktól meg a kutyaürüléktől (lásd fent). Szerintem teljesen abnormális dolog, hogy régen az állatokat tartottuk ketrecben, most meg a gyerekeket - közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is (legalábbis Budapesten).

"pedig a gyereknek ott az óvodai-iskolai testmozgás is. (Ja, és még póráz se kötelező rájuk, és bárhol kimehetsz vele erdőre-mezőre)"

Te beteg vagy.

2019. febr. 19. 13:31
 66/95 anonim ***** válasza:
37%

"Belterületen is tilos, csak a kutyatartók ezt nem veszik figyelembe, ezért lettek kialakítva a kutyafuttatók, hogy ha annyira akarják belterületen futtatni a kutyákat, akkor legalább bekerített helyen tegyék - de továbbra is ugyanannyi kutya van póráz nélkül, tehát igaziból fölösleges volt beruházni kutyafuttatókra meg kutyakakaládákra (alig látni olyat, aki lehajol és összeszedi - aztán meg jó eséllyel a kommunális hulladék közé dobja, nem a veszélyeshulladék-gyűjtőbe)."

Na ez a tipikus kötekedés.

1. a kutyának és gazdájának egészségéhez is alapvető a napi természetes, szabad mozgás. Lehet, hogy a porontyaitok tökéletesen elvannak hájgobócként a TV és okosteló mellett a szobában, és nektek már megbotránkoztató az, ha valaki egészségesen akar élni a kutyájával együtt. Az ember számára is alánlott napi 10.000 lépés (8 km) mikor is lenne legyűrendő? Kutya fajtától függően átlagban kb. ugyanannyit igényel SZABAD MOZGÁS formájéban, nem pedig pórázon vonszolva.

A kutyagumit normális gazda összeszedi - és láss csodát ugyanúgy a kommunálisba dobja, mint Ti a kakás-pisás pelenkát, a használt tampont és betétet. És akkor még örülhet, ha egyáltalán talál kukát (megyeszékhelyen lakok, és nincs spéci kuka a kutyaguminak, pedig 35 éve kutyázok, tudnék róla). Pontosan ugyanannyira veszélyes, sőt...! Kutyagumiban ritkán van hepatítis, HIV, TBC, és egyéb nyalánkságok.

A kutyagumi összeszedésével egyetértek - remélem, ti is összeszeditek a kocsik közt- bokoralján játszótéren pisiltetett-kakiltatott babócáitok után a papírzsebkendőt/nagydolgot. Vagy nem? Ugyanis ezt pont mi szoktuk megtenni, hogy a kutyáink ne fetrengjenek bele, ne vegyék a szájukba. A bődületes mennyiségű csikket-csokispapírt-pizzás dobozt, üdítős dobozt/üveget már ne is emlegessem, mert azt szintén mi, kutyások takarítjuk el a trasnya emberfajzatok (kicsik és nagyok) után.

"Szerintem teljesen abnormális dolog, hogy régen az állatokat tartottuk ketrecben, most meg a gyerekeket - közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is (legalábbis Budapesten)."

Elég sokat elmont az emberi butaságról az, hogy azt képzeli, az állatnak ketrecben a helye. Már csak azon egyszerű oknál fogva is, mert a legutóbbi időkig a kutyákat NEM ketrecben tartották, és főleg nem pórázon vonszolgatták egész nap, hanem hatalmas távolságokat bejárva vadásztak velük vagy éppen kísérték és őrizték a nyájakat/gulyákat. Az már az urbanizációs degenerációs folyamat része volt, amikor bezárták, megláncolták őket.

"közben meg a kutyák mindenhol ott vannak póráz nélkül is "

Megértem a szabálytalankodókat. Ha élhetetlen szabályokat hoznak, szinte kötelesség azokat megszegni.

Mi is nem volt igaz az óvodai-iskolai testmozgás kontra játszótér vonatkozásában...? Mi nem igaz arról, hogy te bárhova kimehetsz lemozgatni őket...? Sőt, ezer választási lehetőséged van spéci sportokra is - kutyával meg még csak együtt sem úszhatsz! Sőt, nem is biciklizhetsz, azt is tiltják.

"Te beteg vagy."

Te pedig mérhetetlenül korlátolt, és nem látsz tovább a saját kis szemellenzős világodon, és a saját kis babra hobbidon. Ja és nem kicsit ÖNZŐ IS: veled mindenki legyen toleráns, de te a mással gondolkozókkal szemben aztán véletlenül sem.

2019. febr. 19. 15:08
 67/95 mi a fene ***** válasza:
0%

Csak átfutottam a kommenteket, lehet hogy ismételek:1/80-as években szültem, igaz nem panelban, falun éltem élek, és nagyon boldogok voltunk.Hagyományos mosógép, vizemelegítés, kert, állatok, mélyhűtő még nekünk nem volt. Semmilyen szoc. támogatást nem kaptunk, a 2. gyerektől járt 130.-ft, csp.Az 1 fidesz kormány alatt volt családi adókedvezmény, -jól jött- de nem volt ingyen semmi, egy radírt nem kaptunk ingyen.Aztán a Bokros csomag, amikor adóztatták a csp-ot és jövedelemhez kötötték a gyest-t.na akkor csökkent a születésszám.Az sajna igaz, hogy a CSOK felverte a lakás árakat, de ez mindig így volt./szocpol hatása is ez volt. Megértem, aki most a párjával, vagy egyedül akarja élvezni, a könnyen, vagy nehezen összehozott jólétet,de kíváncsi lennék 25-30 év múlva, mikor rádöbben hogy nincs senkije.Van rá példa az ismeretségi körömben.Nehezen lett mindkét gyerekem , nem szorulunk rájuk a férjemmel, de boldogság, amikor

tudunk nekik vagy az unokáknak bármiben segíteni, és várni őket, programot csinálni, vagy együtt nyaralni. Áldozat meghozza a gyümölcsét.A CSOK-ot, egyebet nem kötelező felvenni, de vmit tenni kellett a kormánynak, hogy ne foggyunk el, és legyen aki a mindenkori nyugdíjat megtermeli.

2019. febr. 21. 21:46
 68/95 anonim ***** válasza:
5%

Ilyen hozzáállással ne is vállalj gyereket.

Nem az anyagi helyzet vagy a szociális helyzet miatt, hanem a mai fiatal generáció az egyik leghitványabb a földön. Erkölcsileg nulla.

Mondom ezt úgy, hogy én is e generációhoz tartozom. Papíron.

2019. febr. 22. 00:13
 69/95 anonim ***** válasza:
26%

66-os, nekem meg az az emberi butaság, aki fog egy állatot, mert az neki tetszik, és olyan környezetbe kényszeríti, ahová nem való. Jössz itt ilyen ezer éves dolgokkal, mint a nyáj és a társai. Ha olyan kutyád van, aminek ekkora a mozgásigénye, akkor azt neked kell megteremteni, nem a társadalmat hibáztatni, amiért nem támogatja, hogy a te kutyád a város közepén szaladgájon szabadon.

Nem tiltja senki, hogy elköltözz egy tanyára és ott annyit rohangál a kutyád póráz nélkül, amennyit akar.

Képzeld, van aki fél a kutyáktól, és a városban való együttélés nem arról szól, hogy más féljen a te kényelmed vagy hobbid miatt.

Hidd el, van elég kutyás, aki ott hagyja a sz@rt a járda közepén, meg biztos van gyerekes is, aki nem takarítja el a gyerek után.

És ha te egyenlőnek tartod a kutyákat a saját fajod "kölykeinél", az a te bajod. Megint csak költözz tanyára, ha zavarnak az emberek.

Itt felénk is van egy jofej tulaj, aki azt hiszi, hogy az ő kutyája az etalon és mindenki őt imádja, hogy milyen cuki. Futtatja póráz nélkül a nagy német juhászt a patak mellett, majd ott, ahol a gyerekek játszanak a víznél, direkt bezavarja a vízbe, mert de aranyos. Mindenkit összefröcsköl, ugrál, rohangál, ugat. Minden gyerek megrémül, mert ki ne ijedne meg egy ekkora ismeretlen kutyától, aztán még a pasi van felháborodva, ha valaki beszól neki, hogy vigye onnan a dögöt.

Egyébként meg nem várja el senki a gyerekvállalást. Ha nincs gyereked nincs. Nem fog senki megbüntetni érte.

Egyik táborban sem jó az elvakultság. Se az, amikor valaki úgy odáig van a gyerekért, hogy mindenki hozzá igazítsa az életét, se az, aki szerint a kutyája mindenkinél előbbre való.

2019. febr. 22. 08:48
 70/95 anonim ***** válasza:
33%

Továbbra is ott tartunk, hogy a TE hobbid érdekében minden toleranciát elvársz, más meg teljesen alkalmazkodjon, vagy ne csinálja, vagy takarodjon.

"Ha olyan kutyád van, aminek ekkora a mozgásigénye, akkor azt neked kell megteremteni, nem a társadalmat hibáztatni, amiért nem támogatja, hogy a te kutyád a város közepén szaladgájon szabadon."

Tájékoztatásul közlöm, hogyha nem egy - emberi társadalom által nyomorékra tenyésztett bulldog vagy pekingi pincsit tartasz - akkor MINDEN kutyának ekkora a mozgásigénye, és a normális gazdájának is ekkora lenne. Ha úgy tetszik: ezek a kutyák a felelősek azért, hogy ezek az emberek. Persze más ember TÁRSA? rekreációja, egészséges élete sem érdekel, mert a te hobbid az etalon.

"Nem tiltja senki, hogy elköltözz egy tanyára és ott annyit rohangál a kutyád póráz nélkül, amennyit akar."

De tiltja. Vadászati törvény szerint külterületen nem engedheted el. Amekkorát meg be tudsz keríteni, az meg megint nem a mozgásról szól, ebből az érvelésből látszik, hogy halovány fogalmad sincs arról, mi hogy működik: hiába van kilométer hosszú tanyaudvar, se a gazda, se a kutya nem fog oda vissza masírozni 10x a jól ismert területen.

"Képzeld, van aki fél a kutyáktól, és a városban való együttélés nem arról szól, hogy más féljen a te kényelmed vagy hobbid miatt."

Mások meg rühellik a kölköket. Visít, nekem jön a boltban, lábamra tapos, elém rohanva taposhatom a féket (a nekem jövő mögöttem lévőről nem is szólva).

Vérnyomásemelkedéssel komolyan veszélyezteti sokak egészségét. És ha véletlenül a több ezer szolgáltató vállalkozásból EGY kiírja, hogy GYEREKMENTES, akkor vérmamucikák ezrei követelik a sátáni hotel/cukrászda/étterem feljelentését.

"És ha te egyenlőnek tartod a kutyákat a saját fajod "kölykeinél", az a te bajod. Megint csak költözz tanyára, ha zavarnak az emberek."

Egyenlőnek nem tartom, hanem JOBBNAK.

Veled ellentétben én tudom, hogy mi a tanya. És elárulom, hogy ott sem szabadulhatsz a mérhetetlenül elszaporodott, és sűrűségük miatt ezer élhetetlen szabályt hozó humanoidok "zavarásától".

"ha valaki beszól neki, hogy vigye onnan a dögöt"

Esetleg normális hangnemben próbáld meg, mert ha az én kutyámat ledögözik, nem a kutya lesz veszélyes az illető testi épségére.

Ha már patak: jut eszembe, a patak JÁTSZÓTÉR? Vagy még a patakhoz se mehessen ki a kutyás, mert a mindent ellepő humanoidok ott is "lemozgathatják" a kölykeiket? Ha annyira zavar a természetes területen egy állat, (ha már nekem a tanyát ajánlgattad!) akkor menjetek betondzsungelbe, bekerített játszótérre, sőt, játszóházba. Mi több: kapcsolj be nekik valami fejre szerelt virtuális világot, nehogy tapasztalatot szerezzenek a valódi állatokról, növényekről, vagy hogy hogyan kell kommunikálni egy kutyával, ne adj isten: beszélgetni róla.

"Nem fog senki megbüntetni érte."

Dehogynem... a fizetések bruttósításával együtt bevezetett "családi adókedvezmény" pontosan azt érte el, amit nevén nevezni nem mert a kúrmány:

gyerektelenségi adó.

"aki szerint a kutyája mindenkinél előbbre való"

Nem írtam sehol, hogy előbbrevaló.

Az viszont megingathatatlan álláspontom, hogy pontosan ugyanannyi jog illeti meg a kutyatartókat, mint a gyerektartókat.

Semmivel sem különb a te hobbid, mint az enyém

2019. febr. 22. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!