Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
Miért? Mikor legyen gyereked, 46 évesen?
Ez az élet rendje! Aki egészséges ember,az családot alapít! Hagyjuk már ezt az anyagiasságot!Mi se voltunk gazdagok, de akkor is szeretetben éltünk,és a család megoldott mindent! Most pedig sokkal több a munkalehetőség, és az EU-n belül is lehet jó pénzt keresni.Nem azt mondom,hogy 7,8 gyereket tervezzen mindenki,de akkor leszel boldog ember ha már lesz külön családod gyerekkel,gyerekekkel. Akkor már átértékelődik minden,és végre felnőtt leszel!Aki 25-35 éves fejjel még nem gondolkozik családalapításról az az illető fél az élettől.
Én is úgy gondolom, hogy valahol még a mi nevelésünknél csúszott el a dolog. A 80-as években senkin nem láttam azt a hű de boldogságot, hogy gyereke van, meg állása van, mindenki panelban nyomorgott, a szülők műszakoltak. A szomszéd sírt, mert eláztatták a tapétáját, és nem volt pénze újra, anyám sírt a fizetési papírja láttán. Az apukák alig voltak otthon, mert még a túlóra túlóráját is bevállalták, ha meg hazajöttek ment a pofozkodás, vagy a sörözés.
Szóval összefoglalva én nem láttam azt a mintát gyerekkoromban, amit szívesen követnék, és mivel tanult minták alapján viselkedünk mi is, én nem szeretnék úgy bevállalni gyereket, hogy csak azt tudnám nyújtani neki, amit nekünk nyújtottak a mi időnkben.
"A 80-as években senkin nem láttam azt a hű de boldogságot, hogy gyereke van, meg állása van, mindenki panelban nyomorgott, a szülők műszakoltak. "
Nem kell általánosítani.
"A 80-as években senkin nem láttam azt a hű de boldogságot, hogy gyereke van, meg állása van"
Mert egész mással voltál elfoglalva. :) Nagyon is jó korszak volt: akkor még nem a képernyőket bámulták a szülők, hanem a gyerekeikkel foglalkoztak - amikor meg nem voltak otthon, mert még dolgoztak, a gyerekek nem a képernyőket bámulták, hanem egymással bandáztak a játszótereken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!