Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
Most komolyan ott tartunk, hogy a gyerekvállalás hobbi? Én nem tudom, milyen ember vagy te, aki azt várja, hogy ne legyenek gyerekek, ergo kipusztuljon az emberiség. Majd akkor te szépen elrohangálsz a kutyáddal a sztyeppén.
Nem mondtam, hogy nem érdekel a kutyád egészsége. Én még senkinek sem mondtam, hogy ne sétáltassa a kutyáját. Sőt azt sem mondtam senkinek, hogy ne tartson kutyát. Az ő dolga. De akkor oldja meg, hogy az igényeit a szabályok szerint kielégítse. Szerintem elég sok kutyatartónak sikerül megfelelően sétáltatnia a kutyáját. Miért vagy így felháborodva? Mert nem szabad a városban vagy akárhol szélnek ereszteni az ebet?
Vannak, akik félnek a kutyától. Te meg lényegében félsz a gyerekektől? Annyi időt töltesz a boltban, ahol megállás nélkül visítanak a gyerekek, illetve folyamatosan a te autód elé ugranak ki? Hányszor történt már ez meg? De komolyan.
Érdekes, hogy amikor én boltban vagyok, egy gyerek sem szokott sikítani, nekem sem jött még egy sem, és még a lábamra sem taposott. Fura, nem? Nem gondolod, hogy kicsit eltúlzod a problémát?
Viszont az már jelentősen többször történt velem, hogy kerülgettem az utcán a kutyaszart, vagy kapartam le a cipőm talpáról, mert nem figyeltem eléggé, vagy mentem át a másik oldalra, mert a gyerek félt a póráz nélkül cirkáló ebtől (nem, nem én tápláltam belé, hogy féljen, nem vagyok kutyautáló).
Akkor a PATAK: ez a patak a városban van. Betonozott bicikliúttal és társaival. Megint csak egy szóval sem mondtam, hogy nem sétáltathatja ott az illető a kutyáját, hanem azt, hogy esetleg nem ott kellene direkt beküldenie a vízbe, ahol 5 gyerek játszik. Előtte volt 100 méter hely, utána van 100 méter hely, de ő direkt élvezte, hogy az eb ott rohangál a gyerekek között. Ő élvezte, senki más. Ezek szerint te ezt normáisnak tartod. Ennyit a mások tiszteletéről, amit te annyira elvársz.
Épp azért megyünk helyekre, hogy a gyerek lásson mást is a betondzsungelen kívül (egyébként a patak itt van a városban úgy 100 méterre tólünk, közvetlenül a metróvonal mellett, szóval nem szennyezte a gyerek a természetet).
De itt most megint látszik, hogy te elvárod, hogy mások tanuljanak meg a te kutyáddal kommunikálni (akár akarnak, akár nem), meg beszéljenek róla, de te lenézed a gyerekeket. Te beszélgettél már eggyel is az életedben? Próbáltad megérteni, hogy működnek, vagy csak messziről szidod őket, és puffogsz az orrod alatt? A gyerek hangos, szaladgál. A kutya bezzeg nem szaladgál, nem játszik, nem ugat. Csak ül szépen csendben. Kettős mérce... mond valamit?
Mondta valaki, hogy nem illet meg annyi jog? Van kutyafuttató, van játszótér. Van bébiétel, van kutyaétel. Van gyerekfodrász, van kutyafodrász. Sőt még pullovert is csinálnak a kutyádnak, meg kutyahotelt. Mi kell még?
Azt a 10ezer forint családi pótlékot sajnálod, amit a gyerek után kap az ember? Meg az adókedvezményt? Majd ha a kutyád is annyi költséggel jár, mint a gyerek, lehet, hogy te is kapsz.
Egyébként meg ha a kutyád annyival jobb, mint egy gyerek, akkor remélem, majd őt képzed ki mindenféle munkára, nem azt várod, hogy a mostani gyerekek felnőtté válva gyógyítsanak meg, építsék a házadat, vagy ápolják a kutyádat, ha beteg. Sok sikert az embermentes életedhez.
"Majd ha a kutyád is annyi költséggel jár, mint a gyerek, lehet, hogy te is kapsz."
Ez még mindig nem érv azért, hogy te kapsz pénzt, akinek nincs gyereke az meg nem, ráadásul még a ti kölkeiteket is el kell tartanunk. Ugyanis a gyerekvállalás mindenkinek a saját döntése, ha te vállaltál gyereket, neked kellene önerőből eltartani, mindenféle támogatás nélkül.
Aki meg kutyát tart az pedig a kutyájáról gondoskodik önerőből, mert ő maga döntött a vállalása kapcsán. Világos?
A csp, meg a gyerektelenségi adó= családi adókedvezmény NEM JÁR, csak adható, mert ezt a kormány kitalálta, ahogy mást is kitalálhat, ha akar, pl ezeknek az eltörlését adott esetben akár.
Egyébként te minden szarkupacon az utcán laborvizsgálatot végzel, hogy tudd honnan, kitől származik? Tudod az utcán sok a hajléktalan is, akik odacsinálnak. Egyáltalán nem biztos, hogy 5 kupac szarból 3 nem az övék, hanem mind kutyáktól van. Arról nem is beszélve, hogy nem egyszer, és nem kétszer láttam mammert aki a kölkét odaszaratta a járda szélére a város közepén. Még a Keleti pályaudvarnál is láttam ilyet a menetrend táblák alatt, pedig ott, lent az aluljáróban wc is van, de cseszte odavinni a mamaszaurusz mert száz forintot sajnál, helyette inkább összemocskolja a pályaudvart. Undorító! És az a szomorú, hogy az ilyen ostobák szaporodnak és átadják a kölküknek ezt a viselkedésmintát, mert nekik aztán mindent lehet mert leellettek.
Nem állítom, hogy minden anya ilyen, de azért vannak gyökerek rendesen.
72-es, ha nem tudod értelmezni az egymás után lévő kommenteket, az nem az én hibám. Gyakorold az értő olvasást, és akkor majd meglátod, hogy nem a kérdezőről szól a kommentem.
Ebben megegyezhetünk, hogy anyák között is van gyökér, ahogy a taxisok között, a boltosok között és a kutyatartók között is. Nem tudom, mi ebben az újdonság.
De te továbbra is azt hajtod, hogy mindenki idióta, csak a kutyások nem, mert ők a világ áldozatai, amiért nem kapnak kutyapótlékot.
Elhiheted nekem, hogy senki sem azért a 10 ezer forintért vállal gyereket, mert nem abból fogja eltartani. Mint ahogy neked sem kötelező kutyát tartani, ha nincs rá pénzed.
Végül is a lényegre egyszer sem válaszoltál, úgyhogy felesleges az eszmecsere, csak hajtod a magadét. De ha akarod, elhiszem neked, hogy a városban lévő sz@r 90%-át kisgyerekek potyogtatták szét. Legyen neked igazad, és írtsuk ki őket. Nem kellenek ők semmire, hangos, sikongató, haszontalan lények.
Remélem, akik úgy gondolkodnak, mint te, nem várják el, hogy ezek a haszontalan lények felnőve majd süssenek nektek kenyeret, megszereljék az autótokat vagy esetleg meggyógyítsanak titeket. Majd megteszi ezt helyettük a kutyátok, hiszen ők jobbak, mint a gyerekek.
Ui. Éljenek a lepontozás. Az egyszerű, gondolkodni sem kell közben.
Sok Magyarorszagnal szegenyebb orszagban nem penz kerdese a gyerekvallalas.
Pl Mexico nagyon szegeny orszag megis nagyon nepes, tobb mint 120 millioan vannak.
Indiaban tobb mint 1 milliard ember lakik. Viszonyitaskent USA teruletileg nem sokkal nagyobb de nepessege kb 330 millio fo.
Ha 35 eves korod utan vallalsz gyereket es a gyerekednek is akkor lesz gyereke akkor nagyon oreg leszel mire unokad lesz. Minel idosebb vagy annal kisebb esellyel lesz gyereked.
A gondolkodàsmód se mindegy. Az egy dolog hogy nem szeretem a gyerekeket és nem akarok sajàtot. Nem, 35 éves korom utàn se akarok. Soha. Az meg egy màsik dolog és végtelenül szomorú hogy azért laknak 120 millióan meg milliàrdan valahol mert elönti az embereket az ész nélküli szaporodàsi vàgy, nem gondolkodnak és halomra szülnek a nyomorba is, még itthon is sok ember nyomorult penészes 2 szobàs putriba ellik le 3-4-5 gyereket. Szegénységbe soha nem szülnék. A vegetàlâs nàlam nem élet, hogy szàmolni kell a forintokat.
A gyerek igenis keményen pénz kérdése is,mert semmit se kapsz ingyen- egyrészt, màsrészt ha minőségi életet akar biztosítani az ember.
Nyilvàn fel lehet nőni szegénységben is, csak qurva szar. Èn nem akarnék ilyen életet a gyereknek. Ès mivel nincs fölös havi 80-100 ezrem egy gyerekre megtakarítàs mellett , akkor se vàllalnèk ha amúgy akarnék, mert az életminőséget fontosnak tartom. Ès hónapról hónapra élni gyerekkel nettó felelőtlenség. Ès nem az a lényeg, hogy 12 évesen 100 ezres telefonja legyen, hanem az hogy ha szükséges egy nagyobb kiadàs hirtelen akkor ne kelljen a kaja meg a gyógyszerek és a fűtésszàmla közt vàlasztani ha beteg lesz, vagy ne okozzon gondot és ne kelljen hónapokat kuporgatni egy nyamvadt iskolakezdésre, szakkörre...ilyenek. Meg valahogy visszataszítónak tartanàm ha nekiàllnék ismerősöktől vagy akàr idegenektől hasznàlt gyerekcuccokat tarhàlni.
"De akkor oldja meg, hogy az igényeit a szabályok szerint kielégítse. Szerintem elég sok kutyatartónak sikerül megfelelően sétáltatnia a kutyáját. Miért vagy így felháborodva? Mert nem szabad a városban vagy akárhol szélnek ereszteni az ebet?"
Leírtam párszor, de még egyszer , hátha a TE szellemi képességeddel is felfogható.
Szar a szabály, mert nem biztosítja a jelenlegi helyzetben az alapvető igények kielégítését. A jelenleg biztosított városon belüli ZSEBKENDŐNYI terület nem alkalmas a gazda és kutyája mindennapi mozgásigényének kielégítésére, és külterületen sem engedheted el. Tehát NINCS HOVA MENNI. Az, hogy "nagyon sok kutyatartó megfelelően sétáltatja" a kutyáját, azt jelenti, hogy nincs kielégítve sem a kutya, sem a gazda mozgásigénye.
Kb. olyan, mintha a gyereked a számítógép/tv előtti tespedésből naponta 5x kimehet WC-re, meg leviheti a szemetet - és ezt a helyzetet hoznád egészséges példaként.
Kizárólag akkor lenne jogos a pampogásod, ha minden településen lenne (lennének!) 2-3 km-es szabad, megfelelő környezettel bíró szakaszok kijelölve kutyafuttatásra. Na ez az, ami nincs.
"Vannak, akik félnek a kutyától. Te meg lényegében félsz a gyerekektől? Annyi időt töltesz a boltban, ahol megállás nélkül visítanak a gyerekek, illetve folyamatosan a te autód elé ugranak ki? Hányszor történt már ez meg? De komolyan."
Viszolygok tőlük, és hetente legalább egy atrocitás ér: boltban, vezetés közben, kajáldában, fodrásznál, uszodában (bár pont a kölkök miatt már nem járok sehova sportolni, már csak a kutyás túra maradt) de még az utcán is. A balesetveszélyes helyzetektől meg félek, mert hiába közlekedik az autós szabályosan, ha egy szent gyerMek az áldozat, nem a szülőt veszik elő, hanem az "elkövetőt" feszítik keresztre.
"Érdekes, hogy amikor én boltban vagyok, egy gyerek sem szokott sikítani, nekem sem jött még egy sem, és még a lábamra sem taposott. Fura, nem? Nem gondolod, hogy kicsit eltúlzod a problémát?"
Nem. Pokollá teszik maguk a porontyok is az életemet, plusz pokollá teszik a kis pokolfajzatok érdekeire hivatkozó rohadt sok tiltással, korlátozással, adózással is.
"Viszont az már jelentősen többször történt velem, hogy kerülgettem az utcán a kutyaszart, vagy kapartam le a cipőm talpáról, mert nem figyeltem eléggé, vagy mentem át a másik oldalra, mert a gyerek félt a póráz nélkül cirkáló ebtől (nem, nem én tápláltam belé, hogy féljen, nem vagyok kutyautáló)."
Jé, nekem meg ilyen tapasztalatom akad ritkán. Mik vannak... ellentétben az undorítóan teleszemetelt ifjúság által látogatott terekkel, a kutyafuttatón tegnap is négykézláb szedegetett mókásan szétcsapdosott üveggel, az összes bokoralján ott virító wc-zés után használt papírzsebkendővel.
"Ezek szerint te ezt normáisnak tartod. Ennyit a mások tiszteletéről, amit te annyira elvársz."
Ha tényleg így volt - bár annyira egysíkú az érvelésed a többi pontban, hogy kénytelen vagyok ezt is kritikusan kezelni - akkor nem, nem tartom normálisnak.
A normális hangnemű kommunikációt viszont igen.
Mert kedves szülők lennének leginkább megsértődve, ha a kérdés nélkül kutyához rohanó és megsimogató gyerkőcöt leüvölti a tulajdonos, pedig teljesen igaza lenne.
" Te beszélgettél már eggyel is az életedben? Próbáltad megérteni, hogy működnek, vagy csak messziről szidod őket, és puffogsz az orrod alatt? A gyerek hangos, szaladgál. "
Képzeld, láttam már: eredeti végzettségem ugyanis biológia-környezetvédelem szakos tanár.
És éppen a szerzett tapasztalataim miatt alakult ki a véleményem, azért undorodom a magadfajta pökhendi, másokra tekintettel nem lévő szülőkre - és ezért hagytam el végleg a pályát.
"Van kutyafuttató, van játszótér."
(Egyébként tudod értelmezni azt a szót, hogy FUTTATÓ? Csak kérdem! )
Ne erőlködj: a kutyafuttatónak csúfolt terület tudod micsoda? Mint neked a toi-toi. Na abban mozgassátok le magatokat családostul.
"Majd ha a kutyád is annyi költséggel jár, mint a gyerek, lehet, hogy te is kapsz."
Fajtától függ, de mivel komoly képzettséggel és eredményekkel rendelkezik: jár annyival.
"Azt a 10ezer forint családi pótlékot sajnálod, amit a gyerek után kap az ember? Meg az adókedvezményt?"
A beképzelt pampogást utálom, amikor elvárjátok, hogy a saját kis életcélotokhoz mindenki asszisztáljon és hasra essen a "teljesítményetek" előtt.
AdóKEDVEZMÉNYről beszéltek, de azt nem vagytok képesek tudomásul venni, hogy a bruttósítással együtt bevezetett családi adókedvezmény nem más, mint GYEREKTELENSÉGI ADÓ (ugye, milyen ciki?!), az ezerféle kedvezmény és támogatás csoktól az étkezésig, orvosi ellátástól az oktatásig mindent megfinanszíroznak a ti hobbitokhoz azok is, akiknek más az életcéljuk.
"Egyébként meg ha a kutyád annyival jobb, mint egy gyerek, akkor remélem, majd őt képzed ki mindenféle munkára, nem azt várod, hogy a mostani gyerekek felnőtté válva gyógyítsanak meg, építsék a házadat, vagy ápolják a kutyádat, ha beteg. Sok sikert az embermentes életedhez."
Remélem, egyszer sem veszed igénybe kutyások segítségét, ha pl. rászakad az épület a kiscsaládra és legalább a hullákat meg szeretnéd találni, vagy ha a szemedben lévő gerendától véletlenül megvakulsz, nem vered az asztalt vakvezető kutyáért.
S remélem, eszedbe jutnak a most leírtak, amikor a gyerekeidnek 30 év múlva rohadt nehéz lesz melót találni, a technikai fejlődés az emberek felét kiszorítja az állásokból, és persze ismét a gyerekekre hivatkozva fogjátok követelni, hogy csináljon már valaki valamit, mert ez így borzasztó.
"Most komolyan ott tartunk, hogy a gyerekvállalás hobbi? Én nem tudom, milyen ember vagy te, aki azt várja, hogy ne legyenek gyerekek, ergo kipusztuljon az emberiség. Majd akkor te szépen elrohangálsz a kutyáddal a sztyeppén."
Igen: hobbi!
Senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy szaporodj!
Az emberiség kipusztulásával meg ne vagdalkozz, mert körberöhögnek: 7,5 MILLIÁRD emberegyed van jelenleg a Földön.
Ha végre egyszer nem a végtelenül öntelt emberi önzés és kivagyiság oldaláról néznék egyesek a világot, úgy azonnal a pofájukba üvöltene a tény: inkább azért kéne adót kivetni, ha valaki a szaporodásával tovább növeli az emberi faj létszámát.
"A jelenleg biztosított városon belüli ZSEBKENDŐNYI terület nem alkalmas a gazda ... mindennapi mozgásigényének kielégítésére"
A gazda bárhol kielégítheti a mozgásigényét, nem csak a kutyafuttatón, és nem csak akkor, amikor a kutyája is épp a mozgásigényét elégíti ki, úgyhogy ezt most semmi értelme idekeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!