Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?
"Ez az élet rendje! Aki egészséges ember,az családot alapít!"
Nem,az egészséges ember úgy él,ahogy neki jó.
Ha családot akar,akkor családban,ha nem,akkor nem.
Ja,és egészséges ember,ha családot akar,előbb megteremti a feltételeit!
"Ha egy ország népességét tekintve többen halnak meg, mint amennyien születnek, akkor elöregszik a társadalom, majd idővel elfogy a nép. Ez önmagában sem kívánatos, és magával hoz komoly államháztartási problémákat "
Meg kell szüntetni az állami nyugdíjat,és magánnyugdíjba terelni az embereket.
A mai globalizált világban semmi garancia arra,hogy ha valaki megszületik valahol,akkor egész életében majd ott is fog élni,dolgozni.
Csak sokan ezt a komcsi agyukkal nem bírják felfogni.
Jobb,ha az állam tutujgatja őket.
26-os, egyetlen szavadat korrigálnám.
Az utolsó előtti a mondatban a "komcsi" szót cseréljük ki "fideszes"-re.
Ui. a "komcsi" Horn-kormány vezette be a magánnyugdíjpénztári rendszert, amit a fideszes Orbán-kormány tett tönkre 2010 őszén. Megjegyzem, aki minden fenyegetés, zsarolás és nyomásgyakorlás ellenére maradt a magánnyugdíjpénztárban, annak sem megy 2010 ősze óta a nyugdíjcélú közterheiből egyetlen fillér sem a magánnyugdíjpénztárába. Csak amit addig gyűjtött, az maradt meg, ill. az a pénz azóta is, köszöni szépen, termeli a hozamot a gazdájának.
És természetesen annak idején pont azért vezették be, mert látták, hogy a demográfiai folyamatok miatt pár évtized múlva nemigen lehet kitermelni a nyugdíjakat. Orbán meg úgy kormányoz, hogy utána az özönvíz: mire ő megöregszik és meghal, kb. addigra fog teljesen ellehetetlenülni a nyugdíj-helyzet.
Aki azt mondja, hogy a gyerekneveléshez elég a szeretet és nem kell pénz az vagy h*lye vagy hazudik. Vagy mindkettő.
És mit adjak a gyereknek enni, szeretetet? Vagy tengődjön ő is egy farmerral, mint anno én, hogy úgy kelljen 5 ezret kikönyörögnie, hogy tudjon venni egy újat szerencsétlen, ha már elnyűtte azt az egy nadrágot? Nem iphone-ról és külön gardróbszobáról van szó!
Amit ma a kormány művel, hogy hitelre akarja megvenni a méhemet és annak gyümölcsét (az Úr érlelje meg), az konkrétan undorító. De legalább nem vagyok olyan ostoba, hogy belemenjek a buliba.
Maholnap 30 leszek, nincs gyerekem, nem is lesz gyerekem, én döntésem és boldog vagyok így. Nem félek az élettől, élvezem az életem. Nem kötelező szülni és aki ezért beszól, azt elküldöm máshová. Ha valaki annyira akar gyereket, hogy engem b*szogat érte, akkor szüljön helyettem kettőt is.
Évezredek óta az volt a normális, hogy akinek csak engedte a természet, gyereket szült. Méghozzá nem is keveset, még néhány évtizede is rengeteg nagy család volt,és kb mindenkinek volt gyereke.
Most eljutottunk oda, hogy van számos megbízható fogamzásgátló módszer. Aki nem akar, az már nem vállal. Ez így van rendjén. Rengeteg szülő van, aki csak kényszerből vállalt gyereket. Az ilyennek, őszintén van értelme?
Szerintem tok jó, hogy aki úgy érzi hogy valamiért nem akar gyereket, az megteheti,nem kötelező dolog.
Amúgy azt is hozzá kell tenni, hogy kitolòdott minden. Sokan 24-25 évesen végeznek az egyetemen, akkor kezdenek el igazán dologozni főállásban. Mire kiepit az ember egy megfelelő egzisztenciat, már inkább a 40hez lesz közel sokszor.
Rohadt drága minden. Az albérletek ára elviszi az egész fizut és akkor még nem fizettel rezsit, nem ettél, nem vettél ruhat, buszbèrletet stb.. Arról nem is beszélve, hogy az albik nagy részébe NEM vallalalhatsz gyereket.
Szóval rohadt nehéz a helyzet, rengeteg szakmàval vagy diplomával rendelkező fiatal kb magát sem tudja eltartani, úgy hogy rendesen dolgozik. Mire szüljön?
Ráadásul nőként még az a veszély is fenyeget, hogy apuka lelép a busba.. Rengeteg terhes nőt hagy ott a férje vagy párja.. Vagy éppen újszülött mellett lép le..
Nem egyszerű, nem véletlenül nem nagyon vállal gyereket a 30 alatti korosztàly.
Egy vagy több gyerekekhez anyagi biztonság és pénz is kell, nem elég az, hogy akarod és majd lesz valami szerintem.
29. Kommentelo vagyok. Annyit még hozzá kell tenni, hogy rengeteg fiatalnak nincsen normális, megbízható kapcsolata.
Hiába akarsz te 25 évesen gyereket, ha nincs hozzá egy jó kapcsolat(ami még mindig nem garancia semmire).
Sokakat évekig elkerül a szerelem. Van olyan ismerősöm aki 35 felett találta meg a párját, akivel bele mert vágni a gyerektemaba.. Előtte hiába szeretett volna, nem volt kivel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!