Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért várják azt a mai 25-35...

Miért várják azt a mai 25-35 éves korosztálytól, hogy gyereket vállaljon?

Figyelt kérdés
Ebbe a korosztályba tartozva azt kell mondanom, hogy nagyon rossz mintát láttunk az akkori helyzet miatt. A 80-as évek vége, 90-es évek eleje nem volt egy egyszerű időszak anyagilag. Nem nagyon tudtak a szüleim egyről a kettőre jutni, munkahely nem volt, pénz nem volt. Manapság szakember nincs, akkoriban pedig a szüleimnek pénzük nem volt a szakemberekre. Iszonyatos veszekedések voltak a "gyár" megszűnése után, mint ahogy egy csőtörés vagy egy váratlan kiadáskor is. Ha dolgozni mentek, akkor az volt a nehézség, hogy épp melyik nagyszülő utazzon ránk felügyelni. Emiatt valahogy nem egy pozitív kép maradt meg a két gyermekes családmodellről.
2019. febr. 13. 20:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, ezt nem tudom, kinek szántad, mert elég zagyvára sikeredett. Volt ebben már minden, amit a kis agyad össze tudott szedni. Fura, hogy te szólsz be ilyeneket ismeretlenül másoknak, amikor azt sem tudod, kik vagyunk. De mások tiszteljenek téged és a te hobbidat. Ilyen megnyilvánulások után ne csodálkozz rajta, hogy senki sem tisztel.

Nem tudom, milyen kutyák nyújtotta szolgáltatásokról beszélsz, én nem találkoztam még életemben eggyel sem. Ne akarjuk már lenyomni az emberek torkán, hogy a vakvezető kutya meg az pár tucat kereső kutya adja ki a kutyaállomány nagyrészét. Ilyen alapon azt is mondhatjuk, hogy minden ember atomtudós, mert van közöttük pár darab.

Egyébként nyugodtan lecsillapíthatod mérhetetlen utálatodat, mert nem lakom panelban, nem vagyok megsértődve, összesen egy gyerekem van, nem tiprok át senkin és semmilyen segélyt nem kapok, még csak az országban sem élek.

Érdekes, hogy ti megsértődtök, ha dögnek nevezi valaki a kutyust, bezzeg a másik "véranyukázása" meg "anyamalacozása" teljesen rendben van. Fura népek vagytok ti.

Szerintem itt kettőnk közül nem velem van a baj, de biztos én látom fordítva a világot.

Megígérem, hogy nem fogom a kutyák által nyújtott szolgáltatásokat igénybe venni, cserébe te is hanyagold az emberek által nyújtott szolgáltatásokat. Remélem, menni fog.

2019. febr. 28. 14:52
 92/95 anonim ***** válasza:
88%

Ez egy parttalan vita, mert a két oldal nem áll azonos szellemi szinten.

Ez pont ugyanolyan, a kutyámmal se állok le veszekedni, hanem utasításokt adok.

Mamucikákkal se állok le, mert be vannak kábulva a sok pelusszagtól, meg szoptatástól. Ferdítik a tényeket, és azt hiszik, csak azért, mert kinyomtak egy puját, valamit már elértek az életben. Hagyni kell őket a francba, majd amikor apucika elhgyja őket egy fiatalabbért és eájuk szakad a CSOK-os hitel, akkor majd lejjebb vesznek az arcból. :) nekik lesz a végén szarabb, nem nekem ;)

2019. febr. 28. 15:20
 93/95 anonim ***** válasza:
17%

2006-nam írtam...

Ez az ország...

Ez az ország, hol kevesen boldogok őszintén,

s az is ez, hol a halált úgy várják sokan, mint én.

Napról-napra élek, terveznem nincs mit, s mire…

-Tehetek én bármit: nem számíthatok senkire.

Hamis az éLeT, hamis az iTaL, hamis a hamisító,

hamis a benzin, a rendőr és a biztosító.

„Menő” az, ki aljas, hírből sincs gátlása,

kibe tartás szorult, lebeg az állása.

Pénzért szülő asszony: korunk vetülete.

Az elvégzett munkának már rég nincs becsülete…

2019. febr. 28. 17:41
 94/95 anonim ***** válasza:
71%

Azért várják MINDEN KOROSZTÁLYTÓL az esztelen iramú ellést, mert attól fél az "elit", hogy nem lesz kin uralkodnia a leszármazottjaiknak és nem lesz, aki kitartsa azokat.

- Nyugdíj: felejtős.

- Munka: felejtős.

- Utóbbiak csak felszínes érvek, amelyekkel vezetik a sok buta embert.

Most is az a felállás, hogy számos ákom-bákom adó és járulék behajtása ellenére még a "friss levegőért" is fizetni kell, BÁRHOVÁ is tévedsz az életutadon a problémáddal!

Kórház, kaja, temetés, közlekedés, és egyáltalán minden! Az pedig maga a csúcs, hogy az állam a saját alkalmazottjaitól levont adókat és járulékokat átteszi egyik zsebéből a másikba, - holott nem is volna szükség pénzügyi vonalú foglalkoztatásra az állami szférában (olyan széles körben), ha eleve a járulékokkal csökkentett járandóságukat kapnák meg az állami alkalmazottak.

- Érdemben nem hiszem, hogy kíváncsiak ezek az alkalmazottak arra, hogy mennyit kaphattam volna,...

Speciel, én is diszkriminatívnak érzem a jelenlegi rendszert, - mert egy kiválasztott csúcsragadozóként különbözteti meg azokat, akik hajlandóak a gyerekvállalásra. Erre én azt mondom, hogy akik nem hajlandóak erre, azokat nem szép dolog sokad rangú állampolgárként kezelni, mert a klasszisokkal magasabb adóikat szemrebbenés nélkül herdálják el olyan területeken, amelyekhez semmi közük. Ha megvetni való valaki valamiért, akkor a forrásait sem illik "elfogadni", - mindenki addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér!

Például az egyházakat is kitarthatnák a hívők, - pár év alatt kialakulna az egyházak egészséges mérete.

2019. febr. 28. 18:29
 95/95 anonim ***** válasza:
32%

Én is úgy látom, hogy nem állunk azonos értelmi szinten, mert te csak sértegetni tudsz meg lepontozni.

Érdekes, hogy a támogatási rendszert nem a potyogtató mamucikák találták ki, hanem országunk nagy férfijai, szóval náluk kellene kopogtatni, nem az anyákat szidni. A legtöbb átlagos ember igenis családot akar. Lehet, hogy te nem, az a te dolgod. De nehogy már úgy állítsd be, hogy a nők szülnek össze-vissza, a férfiak meg értetlenül állnak a jelenség előtt. A gyerek meg ilyen.

Vagy a kölyökkutya nem szokott elszaladni vagy megrágni dolgokat? Ő úgy született, hogy minden parancsra hallgat, és nincs vele semmi gond. Ja, mégsem.

Tehát számodra az lenne az ideális társadalom, ahol nincs állami iskola vagy kórház vagy bármilyen közintézmény? Akkor lenne szép világ, mert a kutyák szabadon rohangálhatnának. Egyenes következménye a kettő egymásnak.

Ez a magyar mentalitás. Ha a kutyatartást nem támogatják, akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Én valahogy sosem éreztem magam alantas állampolgárnak, mert nem kaptam családi pótlékot, amikor nem volt gyerekem. Van ebben valami lelki probléma, kisebbrendűségi érzés, amit lehet, hogy kezeltetned kellene,és akkor nem éreznéd magad ilyen rosszul a világban, hogy a mamucikák legyenek a közellenségeid.

2019. febr. 28. 20:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!