Szerintetek kinek van igaza?
Fiam egyetemista, egy másik, de közeli városban lakik egy örökölt pici garzonlakásunkban, ahol az egyetem is van. A rezsit mi fizetjük, meg a kajálására is kap pénzt. Van diákmunkája, abból fedezi a többi kiadását.
Míg egyedül lakott, két havonta eljártam hozzá nagytakarítani, ablakpucolás, stb., a heti portörlést, porszívózást, meg minden egyebet ő végzett. Nyár elején odaköltözött hozzá a barátnője, rezsit, kaját még mindig mi álljuk. Már ez sem tetszett, hogy a rezsihez, kajához nem járul hozzá, de a férjem azt mondta, ne kicsinyeskedjek, vegyem úgy, hogy azt az összeget csak a fiamnak adom. Nem vagyunk gazdagok, még különösebben jól sem megy, de oké, nem halunk bele. (Nekem csak az a fura, hogy valakinek ez természetes, nekem nem lenne az.)
Lényeg: Én, mióta a lány beköltözött, nem voltam nagytakarítani, természetesnek tartom, hogy legalább ennyivel hozzájárul az ottlétéhez, hogy megpucolja azt a három ablakot vagy közösen megpucolják. Egy garzont azért nem kell órákig takarítani. Múlt hétem telefonált a fiam, hogy mikor megyek. Persze, mondtam, hogy ott vannak ketten, csinálják meg ők. Férjem azóta mondja, hogy de menjek el, mi az nekem, a "gyerekek" úgy sem csinálják meg olyan jól. Meg nézzek rá a lakásra, hogy ne vízkövesedjen el pl. a fürdő.
Nem mondom, hogy áll a bál emiatt, de a férjem naponta felhozza a témát. Nem tanácsot kérek, mert eldöntöttem, hogy nem megyek, de ti anyák, elmennétek a helyemben?
Nem olvastam végig a kommemteket. De egyet mondhatok.
Mikor én költöztem a párom (azóta exem) lakásába (èn akkor 18L,ő 24F), a pofám égett volna le ha az anyjának szóltam volna hogy jöjjön àt takarítani. Mert hát addig ő járt ugye át. Én meg úgy voltam hogy, ok, én ideköltöztem, a párom a társam,evidens ha én vagyok a NŐ a lakásban. Már attól idegbajt kaptam ha átjött az anyja és átpakolgatta a konyharuhákat a konyhában, mert szerinte úgy volt jó. Sőt, ha elmentünek kiràndulni, a vén banya mindig átjött és kitakarította a lakást. Pedig mindig jól le lett cseszve ez miatt párom által. De mindig újra jött. Brrr. Ha csak belegondolok hogy a cuccaimhoz nyúlkàlt, kezébe vette a bugyijaimat meg ilyesmi, mai napig elönt a düh.
De persze az is lehet hogy én màr a paci túloldala vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!