Kinek van igaza?
A karácsony egy keresztény ünnep, amely hagyományokat tartalmaz. Ezek nincsenek kőbe vésve, tehát mindenki úgy tölti, vagy kellene töltenie, ahogy akarja.
Érdemben kérdésedre nem hiszem, hogy bárki választ tudni adni. Hiszen nem mindegy, hogy megmondtad, hogy szeretnél holnapig várni, hogy együtt legyen mindenki, vagy kiverted a hisztid. És az sem mindegy, hogy a családnak a hagyomány a fontos, vagy csak egyszerűen nem akarnak várni anyukádra.
Egyébként az ünnepekkor az emberi kapcsolatokban nagyobb az esély a konfliktusokra az eltérő hozzáállás és nézetek miatt. Én azt tudom javasolni neked, hogy próbálj túllépni a fadíszítésen, és arra összpontosítani, hogy holnap együtt lehetsz anyukáddal.
A család többi tagjának van igaza.Te hisztizel feleslegesen.
Anyukád nem tud jönni, de nehogy már emiatt több embernek ugorjon a szenteste.
Kinek van igaza?
Hát persze, hogy nekem. Ja meg a család többi tagjának. De főleg nekem.
Elhiszem, hogy szerettél volna idén is anyukáddal fát díszíteni, de el kell fogadnod, hogy nem lesz mindig minden mindenkinek jó, hiszen elváltak, már nem éltek együtt. Ez van.
Érthető, hogy a családod többi tagja nem akarja egy ember miatt holnapra halasztani, hiszen a Szenteste úgy az igazi, ha már áll a karácsonyfa.
Azt javaslom, hogy kérjetek bocsánatot egymástól, ne legyetek haragban a családoddal. Pont ilyenkor főleg ne. Tegyél félre pár szép díszt, amit aztán holnap anyukáddal együtt feltehettek a fára. Így mindenkinek meglesz az öröme.
Teljesen mindegy igazából, hogy ma vagy holnap díszítik fel a fát.
Mi ez a hülyeség, hogy csak ma lehet? Dehogy. Keresztény ünnep? Akkor meséld már el mi köze a karácsonyfának az ünnep lényegéhez, okos.
Eszed az nincs, de azért leszólod a gyereket....
Gyerek! .. Én belementem volna, hogy holnap állítsuk, ha az apád vagyok. Igazából nincs jelentősége, de ha neked fontos akkor lehetett volna holnap is. De hát nem vagyok az apád :/ Úgyhogy ilyenkor szerintem a többség dönt. Ha a többség ezen hisztizett, akkor sajnos most ez van. Remélem, hogy ennél nagyobb gondod nem lesz egy jó ideig még :)
Boldog Karácsonyt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!