Kinek van igaza?

Figyelt kérdés
A szüleim már egy ideje elváltak, de anya minden évben lejön hozzánk karácsonyozni. Sajnos idén úgy alakult, hogy csak holnap tud jönni. A család többi tagja mondta, hogy ideje lenne feldíszíteni a fát, viszont én anya nélkül nem szeretném, ugyanis sosem hagytuk ki ebből. Erre az egész család kiakadt rám, mert ezzel elrontom az ünnepet és szó sem lehet arról, hogy holnap csináljuk ezt meg. Most én hisztizek feleslegesen, vagy igazam volt?
2017. dec. 24. 16:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Te hisztizel feleslegesen. Mindenki hozzád alkalmazkodjon de te képtelen vagy ezt megtenni irányukban? Ma van szenteste, ma díszítjük a fát.
2017. dec. 24. 16:39
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Feleslegesen hisztizel. Ma van a napja, ne rontsd el mások ünnepét.
2017. dec. 24. 16:41
 3/16 anonim ***** válasza:
89%
Egyikőtöknek sincs teljesen igaza. :) a családod lehetne kicsit megértőbb. Neked fontos, hogy anyukáddal együtt díszítsd a fát. Neked viszont meg kell értened, és el kell fogadnod, hogy anyukád már nem része a család mindennapjainak. Nem alkalmazkodhat az egész család ahhoz a személyhez, aki igazából már kilépett a családból. Ez biztosan piszkosul fáj neked, ezért lenne jó, ha kicsit nagyobb empátiával fordulnának feléd. Viszont Neked is bele kell tenned a magadét. Menj szépen fát díszíteni, közben kortyolj valami finom italt, és örülj a többi családtagodnak. Anyukáddal meg holnap kidekoráltok valami mást.
2017. dec. 24. 17:01
 4/16 anonim ***** válasza:
28%

A karácsony egy keresztény ünnep, amely hagyományokat tartalmaz. Ezek nincsenek kőbe vésve, tehát mindenki úgy tölti, vagy kellene töltenie, ahogy akarja.

Érdemben kérdésedre nem hiszem, hogy bárki választ tudni adni. Hiszen nem mindegy, hogy megmondtad, hogy szeretnél holnapig várni, hogy együtt legyen mindenki, vagy kiverted a hisztid. És az sem mindegy, hogy a családnak a hagyomány a fontos, vagy csak egyszerűen nem akarnak várni anyukádra.

Egyébként az ünnepekkor az emberi kapcsolatokban nagyobb az esély a konfliktusokra az eltérő hozzáállás és nézetek miatt. Én azt tudom javasolni neked, hogy próbálj túllépni a fadíszítésen, és arra összpontosítani, hogy holnap együtt lehetsz anyukáddal.

2017. dec. 24. 17:56
 5/16 anonim ***** válasza:
56%

A család többi tagjának van igaza.Te hisztizel feleslegesen.

Anyukád nem tud jönni, de nehogy már emiatt több embernek ugorjon a szenteste.

2017. dec. 24. 18:01
 6/16 anonim ***** válasza:
8%

Kinek van igaza?

Hát persze, hogy nekem. Ja meg a család többi tagjának. De főleg nekem.

2017. dec. 24. 18:30
 7/16 anonim ***** válasza:
88%
Neked is igazad van, meg a családodnak is. Ezt meg kell beszélni, de szerintem ha ez senkinek nem jó, akkor muszáj neked és anyukádnak alkalmazkodni.
2017. dec. 24. 18:32
 8/16 anonim ***** válasza:
72%

Elhiszem, hogy szerettél volna idén is anyukáddal fát díszíteni, de el kell fogadnod, hogy nem lesz mindig minden mindenkinek jó, hiszen elváltak, már nem éltek együtt. Ez van.

Érthető, hogy a családod többi tagja nem akarja egy ember miatt holnapra halasztani, hiszen a Szenteste úgy az igazi, ha már áll a karácsonyfa.

Azt javaslom, hogy kérjetek bocsánatot egymástól, ne legyetek haragban a családoddal. Pont ilyenkor főleg ne. Tegyél félre pár szép díszt, amit aztán holnap anyukáddal együtt feltehettek a fára. Így mindenkinek meglesz az öröme.

2017. dec. 24. 18:41
 9/16 anonim ***** válasza:
54%

Teljesen mindegy igazából, hogy ma vagy holnap díszítik fel a fát.

Mi ez a hülyeség, hogy csak ma lehet? Dehogy. Keresztény ünnep? Akkor meséld már el mi köze a karácsonyfának az ünnep lényegéhez, okos.

Eszed az nincs, de azért leszólod a gyereket....

Gyerek! .. Én belementem volna, hogy holnap állítsuk, ha az apád vagyok. Igazából nincs jelentősége, de ha neked fontos akkor lehetett volna holnap is. De hát nem vagyok az apád :/ Úgyhogy ilyenkor szerintem a többség dönt. Ha a többség ezen hisztizett, akkor sajnos most ez van. Remélem, hogy ennél nagyobb gondod nem lesz egy jó ideig még :)

Boldog Karácsonyt :)

2017. dec. 24. 18:43
 10/16 anonim ***** válasza:
47%
Természetesen Máj. 1.-én is diszithetsz fenyöfát. De ha karácsonyfának szánod akkor ma kellene. Szerintem anyukád örömmel fogja nyugtázni ha átvetted töle a stafétát. Nem irtad korodat, nemedet de mindenképpen értékeli majd anyukád ha egy szépen diszitett fa várja.
2017. dec. 24. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!