Kinek van igaza?
Figyelt kérdés
A szüleim már egy ideje elváltak, de anya minden évben lejön hozzánk karácsonyozni. Sajnos idén úgy alakult, hogy csak holnap tud jönni. A család többi tagja mondta, hogy ideje lenne feldíszíteni a fát, viszont én anya nélkül nem szeretném, ugyanis sosem hagytuk ki ebből. Erre az egész család kiakadt rám, mert ezzel elrontom az ünnepet és szó sem lehet arról, hogy holnap csináljuk ezt meg. Most én hisztizek feleslegesen, vagy igazam volt?2017. dec. 24. 16:34
11/16 anonim válasza:
1. a karácsony NEM keresztény ünnep!
2. te hisztizel!
12/16 anonim válasza:
11-es, te nagyon hülye vagy.
A karácsony az egyik legnagyobb keresztény ünnep, az ünnepek ünnepe.
"Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe."
14/16 anonim válasza:
Én előrebocsátom, hogy nem biztos, hogy megértem a családod problémáját, mert gyerekkoromban nálunk természetes volt, hogy az ünnepek nagy része 1-2 napot csúszik attól függően, hogy apa mikor ügyeletes. Sose értettem azt, akinek az ünnep csak akkor ünnep, ha pontosan az adott napon van, most se értem, hogy miért annyira lényeges a 24-e nekik (a többi nap nem adják a "Reszkessetek, betörők"-et, vagy mi? :D) De ha egyszer ők a többség, akkor kénytelen leszel alkalmazkodni, aztán jövőre hátha sikerül úgy alakítani, hogy megint anyukáddal díszítsd a fát.
15/16 anonim válasza:
#12: A karácsony erdetileg pogány ünnep! Csak az egyház komtrollálni akarta az embereket, és behúzta magának, hogy legyen keresztény, a többi mesét meg hozzá költötték.
16/16 anonim válasza:
Pontosabban a téli napforduló ünnepe volt, és az egyház annó a legnagyobb hatalom volt, és kisajátította magának az ünnepet, bár messze nem ez volt a legnagyobb bűnük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!