Szerintetek kinek van igaza?
Fiam egyetemista, egy másik, de közeli városban lakik egy örökölt pici garzonlakásunkban, ahol az egyetem is van. A rezsit mi fizetjük, meg a kajálására is kap pénzt. Van diákmunkája, abból fedezi a többi kiadását.
Míg egyedül lakott, két havonta eljártam hozzá nagytakarítani, ablakpucolás, stb., a heti portörlést, porszívózást, meg minden egyebet ő végzett. Nyár elején odaköltözött hozzá a barátnője, rezsit, kaját még mindig mi álljuk. Már ez sem tetszett, hogy a rezsihez, kajához nem járul hozzá, de a férjem azt mondta, ne kicsinyeskedjek, vegyem úgy, hogy azt az összeget csak a fiamnak adom. Nem vagyunk gazdagok, még különösebben jól sem megy, de oké, nem halunk bele. (Nekem csak az a fura, hogy valakinek ez természetes, nekem nem lenne az.)
Lényeg: Én, mióta a lány beköltözött, nem voltam nagytakarítani, természetesnek tartom, hogy legalább ennyivel hozzájárul az ottlétéhez, hogy megpucolja azt a három ablakot vagy közösen megpucolják. Egy garzont azért nem kell órákig takarítani. Múlt hétem telefonált a fiam, hogy mikor megyek. Persze, mondtam, hogy ott vannak ketten, csinálják meg ők. Férjem azóta mondja, hogy de menjek el, mi az nekem, a "gyerekek" úgy sem csinálják meg olyan jól. Meg nézzek rá a lakásra, hogy ne vízkövesedjen el pl. a fürdő.
Nem mondom, hogy áll a bál emiatt, de a férjem naponta felhozza a témát. Nem tanácsot kérek, mert eldöntöttem, hogy nem megyek, de ti anyák, elmennétek a helyemben?
Nem, de eddig sem kellett volna menned, azért nem szakadt volna le a kedves fiad keze, ha ő most ablakot, mondjuk az kicsit nonszensz , hogy 2 havonta nagytakarítani kell nálatok, de ez már a ti dolgotok.
Aki nagyfiú egyedül élni, legyen nagyfiú egyedül is vezetni a háztartást. Mondom ezt úgy, hogy szintén egyedül élek, de a pofám leszakadna, ha még elfogadnám édesanyától, hogy átjöjjön takarítani. Cserébe én se suvickolok odahaza semmit, két külön háztartás...
Majdnem azt írtam, hogy na ez esti kamu. Aztán rájöttem, hogy elég sok példát látok a környezetemben erre.
Menjen át a férjed lol.
Elsö: azért ha a lány ingyen lakik ott, akkor csak elvárható lenne, hogy valamit tesz is, azon kívül, hogy lefekszik a sráccal!
Kérdezö: te semmi esetre se menj takarítani, vagy ha igen, akkor kérd el érte azt az órabért, amit máshol kapnál! A fiad ha elég felnöttnek érzi magát, hogy együttélöst játsszon, akkor ne várja el, hogy az anyja takarít utána, ez nem ez kategória!
Az mindegy, hogy ök ketten (a fiad meg a barátnö) hogy osztják be a házimunkát, de elvárhatjátok, hogy a lakás rendben legyen. Ha ezt nem tartják be, akkor vagy kiköltöznek, vagy minimum lakbért fizetnek, amiböl utána rendbe lehet tenni a lakást, ha lelakják.
A másik megoldás, hogy a FÉRJED megy oda takarítani, mert ö könnyen beszél, ha nem neki kell csinálni akármit is.
A fiad barátnője megtehetné, hogyha pénzzel nem tud hozzájárulni a közös háztartáshoz, akkor szépen kitakarít. De ez nekem egyértelmű kérés nélkül is. Ahol élek, azt rendben tartom, és nem mástól várom el.
A férjed meg nagyon gáz. Menjen át ő takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!