Így helyes a nőnek egy sima kapcsolatban?
Felmerült bennem egy kérdés, és szeretném ha segítenétek, illetve, hogy ti miként csinálnátok!
pl. én járok egy sráccal és össze is költözünk (az ő lakásába) mert nekem nincs. (de később szeretnék egyet).
De még nem tudom merre tart a kapcsolat, akár több évig is együtt élünk. Ki tudja.
Szerintetek helyes az, ha én a rezsibe és a saját költségeimbe fizetek bele, és a pénzem másik részét gyűjtöm saját jövőm biztosítása érdekében?
Ti hogy csináljátok?
utolsónak
pont ez a kérdező problémája, hogy nem fizetné ki a barátja, nem is várná el, hogy fizessen, ezért spórolna.
kérdezőnek: a barátod minden pénzét beleadja a közösbe?
Kérdező, teljesen jogosan gondolkodsz. ebben a formában Neked van igazad, hiszen bármennyire is szerelmes az ember, a jövőjét nem tudja kiszámítani. Ha Belerakod az összes pénzed az ő háztartásába meg lakásásba tulképp, x év után meg kirakhat, hogy "itt laktál, ennyi".
Csak arra vigyázz, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára, mert attól hogy Te mellette tartasz tartalékpénzt, attól a lakás az övé. Abból neked nem lesz részesedésed, hacsaknem össze nem házasodtok.
Amióta divatba jött az együttélés meg a az egyenlőtlen pénzviszonyok anyagi helyzetek...stb. azóta könnyen kihasználhatóvá váltak azok az emberek, akiknek mindez nincs meg.
2 példa 2 jó barátnőmtől:
Természetesen mindketten huszonévesek, 23,28 évesek.
Az egyik lány odaköltözött egy gazdag pasihoz, akinek volt lakása, a szülei nyomták havi 200-300 Ft-tal, a csaj ott cselédkedett a közös háztartásban, míg a pasi semmit nem csinált. A csajnak szinte semmit sem vett, semmiben sem támogatta, miközben megtehette volta. A lány minimálbérből élt és dolgozott és a szülei is nagyon szegények.
Aztán 4-5 év múlva acsávó kijelentette, hogy ő soha sem fogja elvenni feleségül, mert nem egy "súlycsoport" vele.
A lány ekkor szakított.
A másik barátnőm szintén: a pasihoz költözött, a csajnak házasságot, gyereket ígért, miközben csak kihasználta mindvégig szegény, mert ő a munkáját ( a háztartást és a kertet is ő csinálta)és a kis pénzét is beadta.
A pasi kezdett szemétkedni, aztán a csaj elköltözött tőle kb. 4 év után.
De amúgy sok ilyen eset van, de ez csak kettő az én korosztályomból!
És akkor itt lehet beszélni arról, hogy valójában ki használt ki kit!
a lakásból én nem akarok semmilyen részesedést, én alapban is lakásra gyűjtenék, csak ugye közbejön egy párkapcsolat, akkor nem lehet azt csinálni, hogy ész nélkül naivan belemenni a bizonytalanba.
Én nem mondanék semmit, ha apasimnak sem lenne semmije, mert akkor x idő után összeházasodnánk (mint régen) és közösen vennének/gyűjtenének lakásra!
ez így lenne fer!
De itt nem így van, mert neki már megvan, és nyilván énmiattam nem akar egy közös házat is megvenni:DDD
Minek, amikor ott a lakás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!