Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Így helyes a nőnek egy sima...

Így helyes a nőnek egy sima kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem egy kérdés, és szeretném ha segítenétek, illetve, hogy ti miként csinálnátok!

pl. én járok egy sráccal és össze is költözünk (az ő lakásába) mert nekem nincs. (de később szeretnék egyet).

De még nem tudom merre tart a kapcsolat, akár több évig is együtt élünk. Ki tudja.

Szerintetek helyes az, ha én a rezsibe és a saját költségeimbe fizetek bele, és a pénzem másik részét gyűjtöm saját jövőm biztosítása érdekében?

Ti hogy csináljátok?

2010. jún. 17. 13:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
80%
ettől még nem kell a párjának is az utolsó forintot i beleadni a közösbe. miért nem működhet úgy, hogy a rezsi meg felesben, valamennyi megy a közösbe mindkét fél részéről a többit pedig elteszi magának? igenis okos gondolat, hiszen hogy lehetne mérget venni egy kapcsolatra? házasok is elválnak, nemhogy élettársak. az mindennapos dolog, akár tetszik akár nem. ha szakítanak 5 év múlva akkor mi csinál? nulla megtakarítással? erre is gondolni kell. ez nem bizalmatlanság. ha házasság lesz akkor onnantól minden közös, de addig én ugyan nem tenném azzá. ki tudja mi történik később. ezen megsértődni szerintem paranoia, józan ember így gondolkodik. egy szakítás könnyen megy át ronda dolgokba, gyűlölködésbe, intelligencia ide vagy oda. szerintem jól teszed. én úgy csinálnám h kitapasztalnám, hogy havonta kb mennyit tudok félretenni és ha csak nincs valami nagy kiadás akkor azt félre is tenném.
2010. jún. 17. 13:50
 32/64 anonim ***** válasza:
67%
Már ne haragudj, de mégis mire fel fizetne ki???? Te mentél az ő lakásába, ő vásárol be, akkor mégis milyen alapon várnál fizetséget? az eltöltött idődet fizesse ki? vagy mi?
2010. jún. 17. 13:50
 33/64 anonim ***** válasza:
77%

utolsónak

pont ez a kérdező problémája, hogy nem fizetné ki a barátja, nem is várná el, hogy fizessen, ezért spórolna.

kérdezőnek: a barátod minden pénzét beleadja a közösbe?

2010. jún. 17. 13:56
 34/64 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, teljesen jogosan gondolkodsz. ebben a formában Neked van igazad, hiszen bármennyire is szerelmes az ember, a jövőjét nem tudja kiszámítani. Ha Belerakod az összes pénzed az ő háztartásába meg lakásásba tulképp, x év után meg kirakhat, hogy "itt laktál, ennyi".

Csak arra vigyázz, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára, mert attól hogy Te mellette tartasz tartalékpénzt, attól a lakás az övé. Abból neked nem lesz részesedésed, hacsaknem össze nem házasodtok.

2010. jún. 17. 13:59
 35/64 A kérdező kommentje:

Amióta divatba jött az együttélés meg a az egyenlőtlen pénzviszonyok anyagi helyzetek...stb. azóta könnyen kihasználhatóvá váltak azok az emberek, akiknek mindez nincs meg.

2 példa 2 jó barátnőmtől:

Természetesen mindketten huszonévesek, 23,28 évesek.

Az egyik lány odaköltözött egy gazdag pasihoz, akinek volt lakása, a szülei nyomták havi 200-300 Ft-tal, a csaj ott cselédkedett a közös háztartásban, míg a pasi semmit nem csinált. A csajnak szinte semmit sem vett, semmiben sem támogatta, miközben megtehette volta. A lány minimálbérből élt és dolgozott és a szülei is nagyon szegények.

Aztán 4-5 év múlva acsávó kijelentette, hogy ő soha sem fogja elvenni feleségül, mert nem egy "súlycsoport" vele.

A lány ekkor szakított.

A másik barátnőm szintén: a pasihoz költözött, a csajnak házasságot, gyereket ígért, miközben csak kihasználta mindvégig szegény, mert ő a munkáját ( a háztartást és a kertet is ő csinálta)és a kis pénzét is beadta.

A pasi kezdett szemétkedni, aztán a csaj elköltözött tőle kb. 4 év után.

De amúgy sok ilyen eset van, de ez csak kettő az én korosztályomból!

És akkor itt lehet beszélni arról, hogy valójában ki használt ki kit!

2010. jún. 17. 13:59
 36/64 A kérdező kommentje:
ő vásárol be munka után, de én is kifizetem a részt belőle!!!!! De én nem tudom, hogy ő mennyit rak félre, engem nem is érdekel, csak az a lényeg, hogy megtakarításom legyen!
2010. jún. 17. 14:01
 37/64 anonim válasza:
81%
Kedves kérdező! Ne foglalkozz azokkal, akkik lehurrognak! Szerintem igen is tegyél félre a fizetésedből, ha tudsz! Nincs abban semmi, ha az ember előrelátó! Tényleg nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő! Ha a rezsi és a kaja, közös kikapcsolódás költségeit megfelezitek, a maradékből simán félre tudsz rakni! Nem arról van itt sz, hogy Te el akarod "tartani" magad, hanem arról, hogy tartalékot akarsz képezni, ami jó! Elsősorban nem azt kell hangoztatni, hogy sajátlakásra gyűjtesz, hanem azt, hogy szeretnéd, hogy legyen spórolt pénzed! Ha a párod esetleg nem takarékoskodik a saját fennmaradő pénzével, az az Ő döntése, hogy Te viszont igen, az pedig a tiéd! Ilyen esetben, amikor nincs teljes "közös kassza" szerintem az is jó megoldás, hogy havi szinten kb összeszámoljátok, hogy mennyi lesz a rezsi és a kaja, stb. -azt hó elején összerakjátok és utána a közös kiadásokat abból fedezitek! Ha marad hó végére, tők jó, átmegy a következő hónapra, ha kevésnek bizonyul, akkor kipótoljátok! :-)
2010. jún. 17. 14:03
 38/64 anonim ***** válasza:
50%
De várj, a példádban amit írsz a lány minden pénzét a háztartásba tette - de te azt írtad, nem kell bevásárolnod, mert a párod megteszi - tehát akkor a rezsin kívül nem költesz a háztartásra. Mégis mit fizetne ki neked? Szerinted mi az ami járna neked? (mondjuk 5 év múlva)
2010. jún. 17. 14:04
 39/64 anonim ***** válasza:
69%
Akkor bocsi, félreérthető volt, ha felezitek a költségeket, mindent amit vesztek, akkor persze semmi gáz azzal, hogy félreteszel ( bár azért megbeszélhetnétek ezt, és mindketten tudnátok a másik szándékait)
2010. jún. 17. 14:06
 40/64 A kérdező kommentje:

a lakásból én nem akarok semmilyen részesedést, én alapban is lakásra gyűjtenék, csak ugye közbejön egy párkapcsolat, akkor nem lehet azt csinálni, hogy ész nélkül naivan belemenni a bizonytalanba.

Én nem mondanék semmit, ha apasimnak sem lenne semmije, mert akkor x idő után összeházasodnánk (mint régen) és közösen vennének/gyűjtenének lakásra!

ez így lenne fer!

De itt nem így van, mert neki már megvan, és nyilván énmiattam nem akar egy közös házat is megvenni:DDD

Minek, amikor ott a lakás!

2010. jún. 17. 14:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!