Szülő-felnőtt gyereke kapcsolatban mi a normális, melyik lenne a helyes út és miért gondolkodnak erről ennyire eltérően az emberek?
A két véglet:
Látok olyan szülőket, akik bár egész életükben nem segítették, nem támogatták a gyerekeiket, most idős korukra természetesnek veszik, elvárják, hogy a felnőtt gyerekei akkor is segítsék őket anyagilag, ha esetleg nekik ez komoly anyagi teher, elvégre ők a szegény, beteg szülők, akiket segíteni kell. Ismerek olyan fiatalokat, kevésbé fiatalokat, akik sokkal lazábban, kényelmesebben éltek, élnek, mint a szüleik valaha is, mégis elvárják, elfogadják az idős, szegény szüleik anyagi támogatását, mert hát ők a gyerekek, nekik ez jár addig, amíg a szülők csak élnek.
szerintem ebből semelyik sem a normális.
Az lenne a normális hogyha az anya jól bánna a gyerekével (mindegy hogy szegények vagy gazdagok) és ha a gyerek felnő és jobb élete lesz mint a szüleinek akkor segít neki anyagilag ha meg a szülők a pénzesebbek akkor ők segítenek a gyereküktől és nem várják el hogy ami van kicsi, a gyerekének azt rá áldozza.
remélem érthetően fogalmaztam: S
Miért kellene támogatni egy szülőt. A gyerekek felnőttek, kirepültek a fészekből.Hagy éljék saját önálló életüket.
Nem tudom elképzelni, hogy van ilyen szülő mint akit említettél.Az más kérdés, ha a gyerek számít az örökségre, és a szülő nem tudja saját magára fordítani, amije van.
Az élet egy körforgás.
A szülő felneveli gyerekét.
A gyereke pedig támogatja őt időskorában, amennyiben szükséges.
Szerintem ez helyes.
Valószinű a párod szereti a szüleit, mert bármenyire próblémások a szülök képesek voltak szeretni, törödést adni a gyereknek.
Szerintem akkor lesz késöbb próbléma ha a szülő érzelmileg leszarta a gyerekét, ilyenkor csak az anyagi dolgok miatt tartanak kapcsolatott.
Most azt mondod ha a tini gyerekedet kirakod otthonról felnötként támogatni fog :)
Amúgy a szülöi törödésnek igenis van köze ahhoz milyen felnött leszel ezt hivják nevelésnek ez a szülő dolga.
A gyerek felötként azért lesz önző mert abba nöt fel hogy egy törödést igénylő gyenge embernek nem kell segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!