Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kijár az idősebbne...

Szerintetek kijár az idősebbnek a koránál fogva a tisztelet, vagy csak ha kiérdemli?

Figyelt kérdés
Nem aggastyánokra gondolok, hanem középkorú emberekre. Pl. kedveskednem kellene, vagy figyelmesnek lennem a leendő anyósommal, csak mert idősebb nálam, holott ő semmit nem tesz azért hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, illetve hogy jobban megismerjen. De más példát is lehetne hozni, egy huszonéves alárendelt szerepbe van egy negyvenakárhány évessel szemben, csak mert fiatalabb?
2010. jún. 16. 15:10
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
igazából ismeri a problémát, de nem tesz ellene semmit. Azt mondta, hogy úgy akarja megoldani, hogy mindig amikor pl. csak egyesszámba beszél vagy kérdez róla az anyja, akkor úgy fog válaszolni hogy "MI" hogy tudatosítsa benne, hogy én is vagyok, és mi együtt vagyunk. Mindez idáig ez nem vezetett eredményre, nekem fogytán a türelmem, nem szeretek náluk menni, főleg hogy hallottam mikor egyszer azt mondta a páromnak, hogy miért együtt megyünk náluk, miért nem csak a párom egyedül..ezek után csak azért megyek, mert a párom hisztizik, és egyedül nem megy (amiért meg gondolom szintén rám haragszik az anyja...) ördögi kör
2010. jún. 16. 17:08
 42/49 anonim ***** válasza:
96%

17.02-nek: A menyem művelt nő, egyszerűen más az elképzelése a gyermeknevelésről. Egyszer voltam náluk az új helyen, s a szívem szakadt meg az "elvek"től: naponta többször csapkodják a gyerekeket. Bezárják a nagyobbat a wc-be, ha rángatja a kilincset, vagy kiabál, annyival hosszabbodik a bünti. Ha nem veszi fel a pizsamát fürdés után, akkor akár fél óráig is elvan pucéron a hűvös lakásban, de önállóan kell felöltöznie. Mindenben "visszaszámolás" működik: 5,4,3 stb. S mikor egy 4 éves azt mondja: olyan somorú vagyok-akkor a szívem szakad meg. Ez annyira ellentétes az én babusgató, szeretgető stílusommal, hogy én ilyenkor nem akarok meggyőzni, agitálni, inkább visszavonulok. Meg a menyem azért se. Bak.Én meg Rák. Nálam minden délben aludt a kisfiú, náluk nem alhat, mert estére jól ki kell fáradnia. Pedig a gyermek idegrendszerének fejlődéséhez elengedhetetlen a pihenés.

Na nem terhellek Benneteket, csak felszakadt belőlem. Bocs. az offért! Egyébként a kérdésre: az idősebb felé figyelmességet mutatok, s ha nem viszonozza, akkor már engem sem kötelez a kora. Tiszteletet meg akár egy gyerek is megérdemel, ha korát meghaladó dologra képes.

2010. jún. 16. 17:15
 43/49 anonim ***** válasza:
87%
a kor nem számít.. alapjáraton kell(ene) tisztelni mindenkit...függetlenül attól, hány éves...stb...
2010. jún. 17. 06:57
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Jár a tisztelet. Ha másért nem azért mert olyan férfit nevelt fel aki neked is kedvedre való. 30/N
2010. jún. 17. 08:29
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 17:15

Hát, a műveltségnek, intelligenciának is többféle összetevője van, pl. érzelmi része... Valahol meg persze megértem őt is, azt látja, hogy a mai kamaszok rendre tiszteletlenek, neveletlenek és ő egy különbet akar, megelőzni a "bajt". Nem baj, ha rendre és önállóságra szoktatja a gyereket, de ha a gyerek szeretetlenségként éli meg, akkor pont olyan problémás kamasz lesz belőle, mint amilyent elkerülni igyekszik az anyja...

2010. jún. 17. 09:21
 46/49 anonim ***** válasza:
9:21-nek: teljes mértékben igazad lehet. A fiam azt mondta, mi őt túl jónak, toleránsnak, alkalmazkodónak neveltük, s ebből neki csak hátránya következett. Ők a testvérével soha, senkivel nem voltak pimaszak,tiszteletlenek,törtetők. És valóban, ők kemény, vagány,önérvényesítő gyerekeket akarnak nevelni és ebben csak zavaró tényező egy nagymama kiszolgáló, pátyolgató, "örökké jelenlévő" stílusa.Annyit tudok, hogy sok gond van a gyermekkel. Hát el fog dőlni, milyen felnőtt lesz. Az biztos, hogy én a fiamat egyszer ütöttem meg életében,nekem jobban fájt akkor, ő meg naponta rácsapkod. Úgy látszik, nem tudtunk követendő mintát átadni, s amit mi jónak tartottunk, az neki nem lehetett az. Mindegy, már túltettem magam ezen a helyzeten, azt hittem már nem is tud felzaklatni ez a téma, de most felszakadt bennem, hogy nem lehetek részese az unokám fejlődésének.
2010. jún. 17. 09:56
 47/49 anonim ***** válasza:
Miért vagyok lepontozva? Elnézést, hogy normális fiatal vagyok, aki átadja a helyét. Istenem. 15:34
2010. jún. 17. 10:44
 48/49 anonim ***** válasza:
Nem kell egy embert alapvetően tisztelni. Ha van benne valami, amit te nagyra tartasz, akkor azt érzed, érzed, hogy tiszteled őt, teljesen természetes módon, nem tudatosan. Legyél vele normális, természetes, de ennél miért kéne többet kapnia? Csak mert 20 évvel idősebb?
2010. jún. 17. 16:09
 49/49 anonim ***** válasza:
15:15 ös válaszoló írásához: teljesen igazad van, csak most jelen esetben nem arról a tiszteletről kérdezett a kérdező, amit minden embernek tanúsítania kell mindenki iránt, hanem arról, hogy fizikailag és feltűnő módon kell e kinyilvánítani a tiszteletét. Amiről te írtál,az egy magasabb szintű dolog, amit nem mindenki tud tudatosan felfogni.
2010. jún. 17. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!