Szerintetek kijár az idősebbnek a koránál fogva a tisztelet, vagy csak ha kiérdemli?
17.02-nek: A menyem művelt nő, egyszerűen más az elképzelése a gyermeknevelésről. Egyszer voltam náluk az új helyen, s a szívem szakadt meg az "elvek"től: naponta többször csapkodják a gyerekeket. Bezárják a nagyobbat a wc-be, ha rángatja a kilincset, vagy kiabál, annyival hosszabbodik a bünti. Ha nem veszi fel a pizsamát fürdés után, akkor akár fél óráig is elvan pucéron a hűvös lakásban, de önállóan kell felöltöznie. Mindenben "visszaszámolás" működik: 5,4,3 stb. S mikor egy 4 éves azt mondja: olyan somorú vagyok-akkor a szívem szakad meg. Ez annyira ellentétes az én babusgató, szeretgető stílusommal, hogy én ilyenkor nem akarok meggyőzni, agitálni, inkább visszavonulok. Meg a menyem azért se. Bak.Én meg Rák. Nálam minden délben aludt a kisfiú, náluk nem alhat, mert estére jól ki kell fáradnia. Pedig a gyermek idegrendszerének fejlődéséhez elengedhetetlen a pihenés.
Na nem terhellek Benneteket, csak felszakadt belőlem. Bocs. az offért! Egyébként a kérdésre: az idősebb felé figyelmességet mutatok, s ha nem viszonozza, akkor már engem sem kötelez a kora. Tiszteletet meg akár egy gyerek is megérdemel, ha korát meghaladó dologra képes.
tegnap 17:15
Hát, a műveltségnek, intelligenciának is többféle összetevője van, pl. érzelmi része... Valahol meg persze megértem őt is, azt látja, hogy a mai kamaszok rendre tiszteletlenek, neveletlenek és ő egy különbet akar, megelőzni a "bajt". Nem baj, ha rendre és önállóságra szoktatja a gyereket, de ha a gyerek szeretetlenségként éli meg, akkor pont olyan problémás kamasz lesz belőle, mint amilyent elkerülni igyekszik az anyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!