Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kijár az idősebbne...

Szerintetek kijár az idősebbnek a koránál fogva a tisztelet, vagy csak ha kiérdemli?

Figyelt kérdés
Nem aggastyánokra gondolok, hanem középkorú emberekre. Pl. kedveskednem kellene, vagy figyelmesnek lennem a leendő anyósommal, csak mert idősebb nálam, holott ő semmit nem tesz azért hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, illetve hogy jobban megismerjen. De más példát is lehetne hozni, egy huszonéves alárendelt szerepbe van egy negyvenakárhány évessel szemben, csak mert fiatalabb?
2010. jún. 16. 15:10
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

én úgy vok vele,hogy az első benyomás alapján ha látom h idősebb,akkor tisztelem,de utána meg ha megismerem akkor el döntöm h hogy viselkedik velem...

2010. jún. 16. 15:36
 22/49 anonim ***** válasza:
57%

Azért az túlzás, hogyha Te kedves vagy az öregekkel akkor majd ők is azok lesznek.

Én például egy csomószor észrevettem, hogyha belépek valahova egyből morcosan néznek rám a 40-es 50-es nők mintha csak bántottam volna őket, a boltba ha rájuk köszönök csak hébe hóba köszönnek vissza...stb!:S

Én úgy vagyok ezzel, hogyha ők normálisan viszonyulnak hozzám akkor én is úgy fogok viselkedni, de ha csak a külső alapján ítélkeznek meg azért mert van köztünk 20, 30 év akkor csak sajnálni tudom őket, és én se leszek kedves hozzájuk!

Azért szerintem az 50-es nőkben már rendesen ott van a féltékenység, ha valaki fiatalabb esetleg szebb náluk akkor máris támadást indítanak!:)

2010. jún. 16. 15:36
 23/49 anonim ***** válasza:
100%
Írtam, hogy udvariasság, tisztelet jár mindenkinek. Kedvesség nem jár, csak kedves embernek.
2010. jún. 16. 15:37
 24/49 anonim ***** válasza:
49%
Amikor a fiam megnősült,igyekeztem a menyemmel korrekt viszonyra.De éreztem benne, hogy egyetlen vágya: kiszakítani a fiamat a környezetéből, elszakítani a szeretteitől. Addig tüsténkedett, hogy elköltöztek 230 kilométerre tőlünk.A fiam feladta a hivatását. A menyem 6 éve nem dolgozik, a fiam viszont éjt nappallá téve. Jó fiú volt, de mára megváltozott. Az unokáimat novemberben láttam utoljára.Elfogadtuk a párommal, beletörődtünk. Kezdetben belebetegedtünk, de már vannak napok, hogy eszünkbe sem jutnak.Az ember, amikor neveli az édes gyermekét, azt gondolja, örömet ad majd, és támasza lesz, amikor szükséges. De valahol elrontottuk a nevelését, mert ha szeretem a szüleimet, nincs az az Isten, hogy egy házastárs így elfordítson tőlük. Próbálunk rájönni, hogy hol ronthattuk el, de nem jövünk rá.Ezek után mit várok én el a menyemtől? Tiszteletet? Semmit. Ők nem tudják, de mi igen, hogy az élet szalad, s nem lehet bepótolni, amit elmulasztanak. Pláne az unoka-nagyszülő kapcsolatot.
2010. jún. 16. 15:37
 25/49 anonim ***** válasza:
90%
Én sajnos csak az olyan embereket tudom tisztelni,akik egyrészt megérdemlik,és szeretnek engem,meg én is szeretem őket..én a kort nem is nézem..szóval én a fiatalabbat is tudom tisztelni,de az idősebbet is..
2010. jún. 16. 15:38
 26/49 anonim ***** válasza:
81%
Hat az anyosom pont ugyanigy viselkedik,amikor a parom nincs itthon,akkor mindig olyan.Neha elotte is,de akkor egy kicsit visszafogja magat,mert a parom,mar egy parszor elbeszelgetett vele.Ugy viselkedik velem,mintha en nem is laknek itt.Nemreg renovaltunk,allandoan,azt hajtogatta,hogy a parom milyen szepen megcsinalta,direkt nem,tobbes szamba beszel,pedig ez az en otthonom is.Eleinte nem volt ilyen,amig ossze nem koltoztunk.Kedves baratkozo volt.Jol megvoltunk.Lehet,hogy a te anyosod feltekeny rad.
2010. jún. 16. 15:42
 27/49 A kérdező kommentje:

15:37

NAgyon sajnálom:( De arra nem gondoltál, hogy a mennyed nem kiakarta szakítani a párját a családjából, hanem megakarta védeni a kapcsolatot? Lehte hogy tettél valamit(amit az anyósok szoktak, ha közel vannak: okoskodnak, beleszólnak a dolgokba, a párjukat befolyásolni akarják) ami miatt megharagudott rád? és inkább messzebbre költöztek, nehogy rámenjen a kapcsolatuk. Mert ilyenkor szokott ám feszültség keletkezni a pár tagjai között sajnos... hozzáteszem ezek csak találgatások, nem állítom, hogy te voltál a hibás

2010. jún. 16. 15:43
 28/49 A kérdező kommentje:
utolsónak: az egyes szám nálunk is megvan, csak úgy beszél a fiával, mintha én a földön se lennénk. pl tudja, hogy elindultunk hozzájuk, és felhívja, hogy mikor ÉRSZ ide? meg ezer apróság van, ami rosszul esik nekem, ezért nem nagyon tudom szeretni
2010. jún. 16. 15:46
 29/49 anonim ***** válasza:
88%
15:37.Sajnalom,hogy igy alakult,de miert nem latogatjatok meg ti oket?Attol,mert idosebbek vagytok meg ti is tehettek valamit a kapcsolat erdekeben.Mi hiaba latogatjuk anyukamekat,ok le se sz... minket,mert,azt hiszik ok idosebbek nekik nem,kell egy tapottat sem,mozdulniuk,ha pl.nem tudunk elmenni v.hasonlo rogton,azt hiresztelik,hogy tiszteletlenek a gyerekek, a fiatalok.Osszekoltoztem a parommal,az anyam fel evig el sem jott megnezni,pedig feloranyira lakunk egymastol,es,akkor ok varjak el a tiszteletet!
2010. jún. 16. 15:52
 30/49 anonim ***** válasza:
34%
Nem szóltam a napi dolgaikba. Ha megkértek segítettünk, de soha nem tolakodtunk. Az örökségemet nekik adtam, így azonnal kertes házhoz jutottak. Főztem, ha megkértek rá, a nagyobbik gyermeket átvállaltuk egész napokra.Szerintem a fiam jó fiú, éppen az, hogy nem akart feszültséget,s felismerte ő az erőszakos feleségének a ballépéseit, de ráhagyta a dolgokat. Így magyarázta be a fiamnak, hogy jobb lesz, ha elmennek a világ végére. Így biztosította, hogy ő örökös háziasszony lehet, a fiam meg gürizik. Persze ez nem lehet mentség, hogy hátat fordítsak a szüleimnek, akik hozzásegítettek a diplomához, s sok mindenről lemondtak, hogy egzisztenciát teremthessek. Ez nem szemrehányás lenne, hiszen ez volt a szülői kötelességünk. Csak fáj. De az idő begyógyítja a sebeket. S a fiam nem ezt a példát láthatta, mi hogyan bántunk a szüleinkkel, míg éltek, s ő mennyi örömet vitt az én szüleim idős életébe. A mi unokáink meg vannak valahol, valahogy.
2010. jún. 16. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!