Szerintetek kijár az idősebbnek a koránál fogva a tisztelet, vagy csak ha kiérdemli?
Tisztelettel és udvariassággal tartozol -mindenkinek.
Mindenki tisztelettel és udvariassággal tartozik - neked.
Ezt nem kell kiérdemelni, ez jár.
Akkor is jár, ha te nem ezt kapod.
Hát szerintem ha ilyenekre gondolsz,hogy ebéd után megkérdezed segíts-e leszedni az asztalt meg hasonlók,akkor igenis jár neki,hiszen mégiscsak vendégül látott. Általában erre persze az a válasz erre,hogy nem kell,vagy szépen megköszöni és elfogadja. Szerintem ez pl egy tökre elvárható figyelmesség,az meg,hogy udvarias légy vele,stb az alap...
Te amúgy mit teszel azért,hogy jobban megismerjétek egymást,és közelebb kerüljetek a másikhoz?
semmivel nem tisztelem jobban a idősebbeket, mint a fiatalt - ki mennyire szolgál rá, annyira tisztelem
sok vén ember visszaél a korával, ezért is lettem ilyen önző. holott a vénülés nem jelent okosodást, a tapasztalataik meg elavultak, szóval ne okoskodjanak, ha nem kérjük
30N
csak ha kiérdemli...
én is csak akkor várom el h.tiszteljenek ha van miért..attól h.idős,nem feltétlenül jobb ember nálam:s
Neked nem kell kedveskedned az anyósoddal, ha ő így viselkedik veled. Neked tisztelned kell, mert megszülte a gyermekét, aki most a te párod. Aztán ennyiben ki is merül, add meg neki a kellő tiszteletet, de nem kell vele kedveskedned. Neki ugyanis ugyanúgy kedveskednie kéne veled, ha kedveskedést vár el tőled.
Szóval nem a kornak jár itt a tisztelet, hanem magának az embernek. A kedveskedés pedig egy kedves, aranyos anyósnak jár, akiről látom nem beszélhetünk, jelen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!