Miért ennyire taplók a férfiak némelyike? Hol a tisztelet és a jómodor?
Megismerkedtem pasival 5 éve, kedves volt egy ideig, majd egy teljesen normális kérdésemre annyira alpárian válaszolt, hogy napokig, vagy még egy hétig is teljesen padlóra kerültem a modora miatt. Hiába kért bocsánatot, az ilyen tahó menjen a.... 5 éve ismerek egy másikat, aki csak ismerős, nem a szeretőm vagy a férjem, nincs férfi-nő kapcsolat köztünk. 5 év után belőle is kitört az állat, minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, nem is hittem volna róla ezt, pedig 5 éve ismerem. Azonnal kirúgtam, de előtte megmondtam neki, hogy velem ilyen hangnemben nem beszélhet az égvilágon senki és én mint nő, férfitől ilyet nem várok, hanem tiszteletet és normális mentalitást. Másik esetben egy férfi eladó ugyanilyen minősíthetetlen hangnemben beszélt velem, mint vevővel, vele is közöltem, hogy azon túl, hogy a főnökének ezt szóvá teszem, velem így sem férfi, sem senki nem beszélhet. (Itt a pénzemet akartam visszakapni, mert az eladó átvert.)
Sok nő elnézi, eltűri az ilyet, sajnos láttam és látom a nő-ismerőseim körében. Én nem tűröm el. Kérdés, hogy ilyen tahókat hogy lehet elkerülni?
Nem tudom, te milyen emberekkel találkozol, de én eddig soha (56 éves vagyok!) nem találkoztam közönségesen beszélő, sértő modorú férfiakkal...
Igaz, én is mindenkivel udvariasan, normálisan beszélek, talán ez a "kulcs"?!...
Én azt gondolom, ha ÉN udvarias és tiszteletet adó vagyok, akkor a másik sem viselkedhet másként, ez eddig be is jött nálam.
A tiszteletet és a jómodort nem csak ELVÁRNI kell, hanem megadni is a többi embernek!
Ez nem arról szól, hogy nő vagy férfi az illető, hanem arról, hogy mik az érdekei. Az eladó addig kedves, amíg fizetsz. Ha reklamálsz, onnantól a semminél is kevesebb vagy neki. Ha valaki meg akar húzni, akkor kedveskedik neked, barátkozik, de ha te végül kategorikusan elutasítod, onnantól már nem áll érdekében jópofizni. Ha a párod csinálja ezt, akkor már nem szerelmes beléd többé, ezért már nem veszi a fáradságot, hogy rendesen beszéljen veled. Nincsen érdekében, mert neki mindegy, hogy szakítotok -e vagy sem. Talán éppen azt akarja kiprovokálni.
Elkerülni nem nagyon lehet az ilyesmit. Inkább kezelni kell megtanulni.
Na szóval, csak hogy teljesen kifejtsem a tapasztalataimat: külföldi férfit is ismerek. Soha nem sértene meg nőt olyan szinten, mint a tahó magyar férfiak többsége. Ismerem az illetőt már kb. tíz éve!!!!!, ill. a külföldi pasinak a férfi haverjait is, akik szintén soha, semmilyen szinten nem sértettek meg engem soha.
Hangsúlyozni szeretném, hogy nem vagyok tapló és minden embernek megadom a tiszteletet. Bárki tanúsíthatja a környezetemből. Sőt, kedvesnek, figyelmesnek, nyugodtnak tartanak, ilyen is vagyok.
Na, erről ennyit. Szégyen-gyalázat a válaszok, amik érkeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!