Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők miért akarnak házasságot...

A nők miért akarnak házasságot, a férfiak miért nem?

Figyelt kérdés

Először is kihangsúlyozom, hogy nem MINDENKINÉL így van ÉS NEM MINDIG! Csak általánosságban:)

Én ezt nem értem egyszerűen!

Sok nő miért akar házasságot mindenképpen? Úgy érzik, hogy ez biztonságot ad és felvállalják vele a férfiak ezáltal a felelősséget is? Ugye ez érthető!

De miért nem akarják az együttélést sokan? Miért nem vállalják be? Tényleg hátrányos lehet ez egy nőnek?

A férfiaknak miért "nem fontos a papír"? Nem érzik jobban összetartónak a házassági köteléket?

Ez a kijelentés hogy "nem számít a papír" csak kifogás, és valójában még azon filóznak, hogy talán mégse ő az igazi?

Érdekelne a véleményetek, mindenki írhat saját véleményt!

De indokolja meg, hogy pl. miért nem számít vagy miért számít az a papír!

Elsősorban arra a kérdésre válaszoljatok, hogy a nők miért igen, a férfiak miért nem akarják!

(tudom h van kivétel, de engem most ez érdekelne)

köszi!

2010. jún. 15. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:

Vesztésre visszatérve:

Igen is vesztenek a nők a gyerekszüléssel!! (ha bevalljuk, ha nem akkor is)

Elvesztik a:

-függetlenségüket (persze nem úgy mint az elvált pasik, fizetnek x%-ot a gyereket egy héten 1x vagy 2x látják és le van a gond róluk)

- legtöbb esetben az idejüket (míg a pasi azt mondja, hogy rohan a munkahelyre, a nő ezt nem mondhatja...)

- alakjukat, sokkal nehezebb egy nem nőies, terhességi csíkokkal rendelkező nőnek, aki ezáltal önbizalomhiányos lesz - pasizni, és még egy "pótapát beszerezni" ... - ráadásul sok pasi egy "nem vér szerinti gyerek hallatán " messzire menekülnek... "más fiókát nem nevelünk elv"

Na ennél nem volt erőm tovább olvasni...

1. (általánosítok) mindig a nő kapja a gyereket... mert? sok esetben alaptalan a dolog, sőt van, hogy a férfi alkalmasabb lenne a nevelésre.

2. férfi csak x%-ot fizet... akkor add át a gyereknevelést és fizesd te az x%-ot:D ez ennyi.

3. a váláson általában (ismétlem csak általában, nem mindig) a férfi veszít --> 1, anyagi javak 2, a gyerekét is elveszti és ritkán láthatja (hacsak nem jó arc az anyuka (mert hát ilyen is van:))

Ha Te ENNYIRE szülés-ellenes vagy, akkor mit sírsz? NE csinálj gyereket, sok ember évekig küzd egy piciért és nem lehet nekik, az ilyenek meg mint te bezzeg tuti "sikerrel" járnak, ha te egyáltalán képes lennél értékelni.

(Azt csak mellékesen megjegyzem, hogy anyagiak, lakás stb miatt SOK!!!! nő megy férhez és válik el, mert hát ugye könnyebb a jobb..)

Mielőtt bárki szétszedne:

- Mindkét fél rosszul jár a válással

- Aki nem akarja a házasságot, annak szíve joga, van ismerősöm, aki 20 éve él, mindenféle papír nélkül.

- és végül 3. Én 20/F vagyok, én igen, szeretnék megházasodni, 2 gyereket szeretnék, és meg se fordul a fejembe a válás.

(Elég férfi-párti lett, de hát férfi vagyok:D

Mellesleg, aki csak az árny-oldalát képes nézni a gyereknek, annak szívből kívánom, hogy az életbe ne legyen még lehetősége se rá!)

2010. jún. 18. 14:13
 72/76 anonim ***** válasza:

*- Aki nem akarja a házasságot, annak szíve joga, van ismerősöm, aki 20 éve él, mindenféle papír nélkül együtt a szerelmével:D.

ucsó két szó lemaradt:P

2010. jún. 18. 14:15
 73/76 A kérdező kommentje:

14:13 igen, én azért nem szülnék gyereket mert nem tudnám egyedül felnevelni. Azért meg nem szülök, hogy az utcára menjek a gyerekeimmel.

Remélem elég felelősségteljes vagyok:)))

2010. jún. 18. 15:18
 74/76 anonim ***** válasza:
9%
Nem vagy az!Mert ha az lennéé akkor nem ide írogatnál,hanem tudnád hogy mivan!A felelőségteljes embert nem érdekli,hogy ki mit mond,mert tudja hogy neki az a jó ami!ugy hogy egyenlőre ne legyen gyereked,mert önmagadba se bizol!
2010. jún. 18. 15:54
 75/76 anonim ***** válasza:

huszonéves nő vagyok, voltam már férjnél, ismerem mind a két oldalt. első párkapcsolatomban nekem nagyon fontos volt, hogy összeházasodjunk. hogy ne csak szimplán együtt éljünk, hanem annál több legyen. nem az esküvő volt a fontos nekem, hanem a házasság, hogy a másik a férjem. nagyon fiatal voltam, de totálisan meg voltam róla győződve, hogy mi mindig együtt leszünk.

aztán hogy, hogy nem, beleszerettem valaki másba. 3,5 vagyunk együtt, született egy gyerekünk is, tökéletes a boldogság. és tudod mit? azok után, hogy már voltam férjnél egyáltalán nem vágyom rá, hogy újra férjnél legyek. nem azt momdom, hogy soha nem megyek újra férjhez, én továbbra is állítom, hogy a házasság jó dolog, csak éppen nincs jelentősége. ezt a mostani párom mellett tanultam meg. hiszen mi egy család vagyunk már, jobban szeretem, mint előtte bárki mást nem hogy kevésbé komoly ez a kapcsolat, mint az előző, de még komolyabb is, hiszen elválni akármikor el lehet, de egy gyerek örökre összeköt. lehet, hogy egyszer összeházasodunk, de nem tartom fontosnak. attól a papírtól tényleg nem változik semmi és ezt úgy mondom, hogy tapasztaltam.

én úgy vettem észre, hogy a férfiak nem azért nem akarnak annyira házasodni, mert menekülni akarnának, hanem tényleg nem tulajdonítanak különösebben nagy jelentőséget az esküvőnek.

egy jó kapcsolat papír nélkül is ugyanolyan jó, mint papírral. és egy rossz kapcsolat nem lesz jobb a papírtól.

2010. jún. 18. 17:37
 76/76 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondataid....

Ezt akartam kifejezni, de neked jobban sikerült úgy látom:D

Egyébként gratulálok akkor a családodhoz és a picihez:)

2010. jún. 18. 18:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!