Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők miért akarnak házasságot...

A nők miért akarnak házasságot, a férfiak miért nem?

Figyelt kérdés

Először is kihangsúlyozom, hogy nem MINDENKINÉL így van ÉS NEM MINDIG! Csak általánosságban:)

Én ezt nem értem egyszerűen!

Sok nő miért akar házasságot mindenképpen? Úgy érzik, hogy ez biztonságot ad és felvállalják vele a férfiak ezáltal a felelősséget is? Ugye ez érthető!

De miért nem akarják az együttélést sokan? Miért nem vállalják be? Tényleg hátrányos lehet ez egy nőnek?

A férfiaknak miért "nem fontos a papír"? Nem érzik jobban összetartónak a házassági köteléket?

Ez a kijelentés hogy "nem számít a papír" csak kifogás, és valójában még azon filóznak, hogy talán mégse ő az igazi?

Érdekelne a véleményetek, mindenki írhat saját véleményt!

De indokolja meg, hogy pl. miért nem számít vagy miért számít az a papír!

Elsősorban arra a kérdésre válaszoljatok, hogy a nők miért igen, a férfiak miért nem akarják!

(tudom h van kivétel, de engem most ez érdekelne)

köszi!

2010. jún. 15. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 A kérdező kommentje:

"Ha egy nőnek több pasija is volt az életben azt egyszerűen rihe-rongynak tartják, míg ha egy pasinak több csaja volt, az Don Juan ..."

Ez a hímsoviniszta uralkodó típusú önző szemléletmód.

Ezt a pasik találták ki, hogy a nőket elnyomhassák. Miközben a nőben is ugyanúgy tombol a vágy más pasik felé is:)

Szerintem a pasi is ugyanúgy riherongy, nem férjnek való, aki ilyen.

A másik meg az, hogy ahhoz hogy egy pasi Don huan legyen, azaz 100 nővel lefekhessen, ahhoz kell 100 olyan nő (kaszanova lány) akik szintén falják a pasikat!

Vagy a pasik férfiakkal kú*rtak össze és az számított a hódításnak?

Ez is egy irracionális hülyeség. Végülis mi az értelme annak, hogy egy hapsi gerinctelenül átvág egy nőt (elcsábítja hazugságokkal) a csaj egy vesztes, a pasi meg menő?

Végülis ez a nők lelki kicsinálása, nem? Ezek után nem csodálkozom, hogy a nők egyáltalán nem akartak szexelni házasságban sem, és azon kívül sem.

A harmadik: ha a pasikat tényleg ennyire zavarja az elköteleződés,akkor miért nincs az, hogy a nők kezében legyen a vagyon? Mert végülis így a nő feltudná egyedül is nevelni a gyerekeket, a pasi külön lenne, és dolgozna, szórná a fas*ságát, a sok többi nőjének besegítene egy-két dologban.

De a nőknek biztosítva lenne a pénz azutódok felnevelésére.

És persze ha akarnak szexet vagy pasit, akkor felszednek egyet.

Mert így, ahogy a mai pasik gondolják nem igen jön be.

Az egy dolog, hogy feleőtlenül felcsinál nőket, de azokból gyerek lesz és azoknak pénz kell a felnevelésükhöz, és apakép is.

Hm?

2010. jún. 15. 19:56
 12/76 anonim ***** válasza:
77%

teljes mértékben egyet értek az elsővel!

annyit tennék még hozzá, hogy számomra a házasság nem csak papír, hanem az összetartozást jelenti, hivatalossá tesszük a kapcsolatunkat és felvállaljuk az egész világ előtt,hogy szeretjük egymást és összetartozunk. És még azt is jelenti számomra hogy mindketten úgy gondoljuk,hogy együtt leszünk,jóban rosszban örökre, együtt fogjuk felnevelni a gyerekeinket stb.

2010. jún. 15. 20:02
 13/76 anonim ***** válasza:
23%
A házasságban csak a nő veszít? Ja, ha elválnak a gyerek mindig az övé, plusz a fele vagyon plusz a gyerektartás. Szörnyű!
2010. jún. 15. 20:03
 14/76 anonim ***** válasza:
100%

20:02 vagyok

lemaradt: 22/L

és szerintem a pasik azért "félnek" (?) a házasságtól,mert az kötöttséget jelent, nem lehet egyik napról a másikra kihátrálni. (mondjuk nem értem,miért zavarja ez a gondolat annyira a pasikat)

2010. jún. 15. 20:04
 15/76 anonim ***** válasza:
100%
"Ha egy nőnek több pasija is volt az életben azt egyszerűen rihe-rongynak tartják, míg ha egy pasinak több csaja volt, az Don Juan ..." ebben is az fordulat, hogy a a nőket ugyanannyira zavarja vagy nem zavarja, ha több csaja volt egy pasinak, mint a pasikat az, ha egy nőnek több volt. persze a média, meg a rosszindulatú és az egyszerű emberek szeretik azt nyomatni, hogy másképp ítélik meg az emberek nemenként, de igazából a személyiségtől függ, kit mennyire zavar ez a dolog.
2010. jún. 15. 20:05
 16/76 anonim ***** válasza:
82%

"Ez a hímsoviniszta uralkodó típusú önző szemléletmód.

Ezt a pasik találták ki, hogy a nőket elnyomhassák. Miközben a nőben is ugyanúgy tombol a vágy más pasik felé is:) Szerintem a pasi is ugyanúgy riherongy, nem férjnek való, aki ilyen.

A másik meg az, hogy ahhoz hogy egy pasi Don huan legyen, azaz 100 nővel lefekhessen, ahhoz kell 100 olyan nő (kaszanova lány) akik szintén falják a pasikat!"

Pontosan! Ez olyan oximoron féleség...Sajnos ez a modern "társadalmi felfogás" és hidd el nem egy pasitól hallottam ezt -sajnos- (persze nem rám mondták, hanem az ex-barátnőikre, ezután már lapátra is tettem őket- gondolom az ilyenek rólam is ezt terjesztenék...) Amúgy a pasis riherongyra van már jobb szó is: hímringyó :))))

28l

2010. jún. 15. 20:06
 17/76 anonim ***** válasza:
100%

A nőkbe ez bele van nevelve, ahogy az egyik előző válaszadó is írta. A rokonok első kérdése hozzám 10 éves koromtól szinte kivétel nélkül ugyanaz: "Vannak már udvarlók?" Más nem érdekel senkit. Soha senki nem kérdezte meg, hogy mi érdekel engem, feltételezték, hogy ha vaginám van, valószínűleg minden gondolatom a férjszerzés körül forog.

A nők is sokszor kimondatlanul kevesebbre tartják azt a társukat, akinek a létezését úgymond még "nem ismerte el" egy férfi. Mindent, ami nőknek szól, úgy lehet eladni, hogy "a pasik is szeretik".

A pasik a kis mellet szeretik, nem baj, ha nem nagy. Nem is kell sminkelned, a pasik a természetes lányokat szeretik. A pasiknak tökre bejön, ha ezt csinálod.

Nekem nem fontos a házasság. 1. Nem vagyok hívő. 2. Nem én vagyok a világon a legjobb ember, de őszinte vagyok. Ha azt mondom valakinek, hogy szeretem, azt tiszta szívemből mondom, és úgy is érzem. És ha annak a valakinek ez nem elég, ha el akar vinni, hogy ezt írásba is foglaljuk, akkor eléggé sértve érezném magam.

2010. jún. 15. 20:07
 18/76 anonim ***** válasza:
91%

"A házasságban csak a nő veszít? Ja, ha elválnak a gyerek mindig az övé, plusz a fele vagyon plusz a gyerektartás. Szörnyű!"

nem mindig a nő veszít vannak bántalmazó nők is, de sokkal ritkább.

a válásra alapozol, ez eleve érdekes hozzáállás.

2010. jún. 15. 20:07
 19/76 anonim ***** válasza:
81%

Én nagyon egyetértek az elsővel, és a 21 éves lánnyal is, aki írta a könyvet, hogy megvan neki:)

Nekem az a könyv a hitvallásom :)) azt hittem eddig csak én szeretem annyira...valóban nagyon-nagyon jó...hétköznapi pszichológia...megmagyaráz dolgokat, közben meg jót nevetsz, hogy ha-ha ez nálunk is pontosan így van:) nagyon beletrafáltak az írók:) :D

Na ennyit az off-ról...

Továbbá: Tudod mi az érdekes, az, hogy olvastam a kérdésedet és arra gondoltam, hogy mekkora mázlista vagyok, hogy nekem a párom is szeretné a házasságot, sőt. Egyenesen ő hozta fel a témát két éve...számára egyértelmű a dolog, tehát akkor ő a "kivételekhez" sorolandó:)

Amúgy a házasság számomra nagy érték...mostanában mindenki dobálózik a szóval, hogy nem fontos, és már már lassan azt nézik ki aki "olyan hülye, hogy férjhez megy"...Az én véleményem az, hogy az aki nem vállalja fel a házasságot ott nincs igazi kötődés (ne értsetek félre nem megbántani akarok senkit, csak egy vélemény...). MEg úgy érzem kényelmesebb "élettársnak" nevezni és nem írni alá papírt, hiszen nincs kötelezettség bármikor lehet lépni kettőt arrébb...mi ez, ha nem bizalmatlanság?!

Aztán a másik vetülete a dolgoknak valóban, az eszmei érték, én szeretném "férjem" ként hívni a páromat egy nap, az annyira megtisztelő lenne számomra :D (remélem értitek mire gondolok). Én nagyon házasságpárti vagyok, szóval lehet kicsit elfogult is vagyok:)

Persze ezek a törvényes dolgok, papírok, gyerek, baleset, kórház, öröklés mind mind mellé jár...és szükséges...

No, hát ezt gondolom még írhatnék oldalakat arra, hogy miért mennyire fontos nekem, de azt hiszem kicsit sikerült összekaparnom a lényeget.:)

2010. jún. 15. 20:10
 20/76 anonim ***** válasza:
100%

a ringyóságnak, ribancságnak nincs neme, az viselkedés, független a nemtől. sokan használják alapból pasikra is.

hasonló a hasonlóval, az az éretlen és grandomán mikor egy pasi vagy ritkábban nő, másképp ítéli meg ezeket a dolgokat a párjától, meg ha megszól olyan embereket akik sokkal kevésbé ribancok mint ők, csak más a nemük. sok a véglény.

2010. jún. 15. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!