Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők miért akarnak házasságot...

A nők miért akarnak házasságot, a férfiak miért nem?

Figyelt kérdés

Először is kihangsúlyozom, hogy nem MINDENKINÉL így van ÉS NEM MINDIG! Csak általánosságban:)

Én ezt nem értem egyszerűen!

Sok nő miért akar házasságot mindenképpen? Úgy érzik, hogy ez biztonságot ad és felvállalják vele a férfiak ezáltal a felelősséget is? Ugye ez érthető!

De miért nem akarják az együttélést sokan? Miért nem vállalják be? Tényleg hátrányos lehet ez egy nőnek?

A férfiaknak miért "nem fontos a papír"? Nem érzik jobban összetartónak a házassági köteléket?

Ez a kijelentés hogy "nem számít a papír" csak kifogás, és valójában még azon filóznak, hogy talán mégse ő az igazi?

Érdekelne a véleményetek, mindenki írhat saját véleményt!

De indokolja meg, hogy pl. miért nem számít vagy miért számít az a papír!

Elsősorban arra a kérdésre válaszoljatok, hogy a nők miért igen, a férfiak miért nem akarják!

(tudom h van kivétel, de engem most ez érdekelne)

köszi!

2010. jún. 15. 19:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
79%
A nők nem a "gyereknek legyen apaképe" miatt keresnek pasikat, meg ha ez lenne, akkor sokkal jobban megválogatják, de sok csaj tök igénytelen ha arról van szó, kitől legyen gyerekük.
2010. jún. 15. 21:02
 42/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden pasi ribanc, nagyon sok nem az, de ők nyílván nem nyomulnak annyiszor közösségi oldalak csajozós pasizós oldalán.
2010. jún. 15. 21:18
 43/76 anonim válasza:
100%

Velemenyem szerint - bar lehet, hogy tevedek - csak itt es csak most odzkodnak a ferfiak a hazassagtol (nyugati/europai/XX-XXI. szazadi allapotban).

Mert milyen is egy mai eskuvo a mi kulturankban?

A csajszi 100%ig be akarja magat biztositani minden tekintetben - mind anyagilag, mind erzelmileg. Ez talan normalis reakcio, de egyuttal meg is ijeszti a ferfiakat.

Masodjara: manapsag az eskuvo nem a ferfi unnepe. O az eskuvokon igazabol csak egy kellek. Raadasul olyan, mintha a csajszi az eskuvovel akarna mindenkinek a tudomasara hozni, hogy "igenis en megfogtam magamnak ezt a pasit" (vagy ahgy a rosszindulatuak mondjak: "megfogta maganak"). Ugy hordozzak korbe a szegeny volegenyt, mint egy trofeat. Marpedig a ferfiak nem szeretnek "megfogva lenni", nem szeretnek trofeak lenni. A ferifak szeretik a dolgokat a maguk modjan vegezni (es ez neha egyenlo azzal, hogy pont azt nem akarjak, amit a nok akarnanak).

Szerintem ha a ferfiak erzik, hogy ez az o dontesuk, es legfokeppen: hogy ez az egyetlen modja annak, hogy ezt a fantasztikus csajt maguk mellett tudhassak sokaig, akkor nem varnak sokaig, es ripsz-ropsz hazasodnak.

De persze nem muszaj velem egyeterteni, sot. Nagy erdeklodessel olvastam az eddigi velemenyeket, es szeretnem tudni, hogy mi a velemenyetek az enyemrol (es nem lepontozasos hasznos-nem hasznos /persze az is mehet nyugodtan/, hanem valamivel tobb tampotot, ha lehet)!

2010. jún. 15. 22:08
 44/76 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, a pasid mit gondol erről?
2010. jún. 15. 23:03
 45/76 anonim ***** válasza:
100%

hát én nő vagyok,de nem akarok házasodni. Pont hogy félek a kötöttségektől. Én vagyok a kivétel? :D

29/N

2010. jún. 16. 00:15
 46/76 anonim ***** válasza:
62%

a nö biztonságot akar, a pasi szabadságot. Pontosan az életben betöltött szerepe, a genetikai kódolás miatt. Persze van benne egy adag "környezeti ártalom" is, a mostani társadalmi berendezkedés sem segített ezen, éppenhogy hátrányára vált. Régen nem volt ez kérdés, fel sem merült, hogy a férfiak félnek a házasságtól...

Nálunk fordítva van éppenséggel de ez más miatt...

2010. jún. 16. 01:51
 47/76 anonim ***** válasza:
44%

"Amúgy meg a társkeresőn -1% kivételével- szórakoznak, szexet akarnak!

Tudom, mert tanulmányoztam a pasik profilját és kb. 99% bevállalt volna velem szexet! Szóval ennyit erről a pasik mekkora ribancok! És ha egy AIDS-es csipa vagyok?!"

Sokszor gondoltam már arra, hogy milyen lenne, ha az ilyen "ringyók" valahogyan bekékülnének ---tudjátok, mikor volt az a híres oszlatás, és kékre festett vízzel oszlattak--- azért kíváncsi lennék, hogy ha kimennék az utcára hány ilyen "hupikék" pacák lenne... a kék színmélysége árulkodna, a ribanc fokozatáról :)))

Amúgy visszatérve a házasságra. Lehet én vagyok elvetemült, de kíváncsi lennék, hogy ha a házasságokat már elve úgy köttetnék, hogy ha a pasi vagy a csaj megcsalná/elhagyná a másikat, akkor valami szankciót viselne... valami hasonlót mint a szarvasmarha jelölésnél: forróvasas bélyegzés, vagy valami hasonló..szóval ha tudnák a következményeket mindkét oldalról, akkor az ismerősötök körében szerintetek még mindig házasodnának??? Vagy ha lehetne választani, hogy "bélyegzés" vagy "az egyik kar levágása" (na jó ez utóbbi brutál) közül, az szerintem sokat elárulna mindkét nem együttélési szándékáról, és hogy mennyire komolyan gondolták a közös életet, nemde? Ha az a "jóban, rosszban", nem csak csupán két szó lenne...?

2010. jún. 16. 05:56
 48/76 anonim ***** válasza:
100%
A fentit csak azért írtam, mert sok pasin látszik hogy csak belerángatták a házasságba, hogy úgy lett kikényszerítve, és ezért nem is gondolják komolyan, csak azért "kötelezik el magukat az ilyenek", hogy a nő szája be legyen tömve (vagy pont fordítva)... ugyanúgy a másikon is látszik, aki belerángatta: iwiw-en jókat mosolygok ilyenkor, mert annyira "lerínak" a képről az ilyen típusú emberek. (bár gondolom nem vagyok azzal egyedül, aki kiszúrja az ilyeneket...)
2010. jún. 16. 06:01
 49/76 anonim ***** válasza:
100%

"a nö biztonságot akar, a pasi szabadságot. Pontosan az életben betöltött szerepe, a genetikai kódolás miatt. "

sok házasságban külön bántalmazzák a nőket, még akkor is amikor nem házasodnak össze, ez üti azt, hogy a biztonságot keresik.

nőknek is kell ugyanúgy a szabadság.

semmi kódolás nincs, csak csajokba azt nevelik, hogy egyedül semmit nem érnek és sokan nem önmagukért tesznek dolgokat, érzésből, hanem csak el akarják kerülni, hogy a rosszindulatú emberek megszólják egyedülállóságukért.

rokonaim, nyomatták akik valami hihetetlenül rossz házasságban hogy mikor házasodok már, mire én kérdeztem, hogy minek, erre azt mondták mert amúgy megszólnak majd csúfolnak meg megkérdeztem, bátyámat aki jóval idősebb is mint én, miért nem mondják, hogy házasodjon, erre, hogy ő férfi az más. csak én nem mások elvárásai alapján alakítom az életet, annál értékesebb dolognak tartom.

máskor egy babakocsis kismamát hallgattam, aki magyarázta nem érti sok ismerőse, miért van elvárással a pasik iránt, mert a végére csak a nagyon selejt pasik maradnak már akikkel házasodni lehet. elmondásai alapján lejött, hogy neki se volt sok elvárása a férjétől.

ha a pasiknak nyomatnák kiskoruktól kezdve, hogy ha egyedül vannak értéktelenek, meg az csak annak az eredménye, hogy nem kellenek senkinek, és sértő vénfiú aggszüz és hasonló kifejezésekkel bántalmaznák verbálisan, míg a nőkbe azt nevelnék, hogy a pasi csak eszköznek kelljen neki és akkor menő ha bántalmazza és ha a haverjaival sértegeti. ez sima nevelés kérdése.

2010. jún. 16. 08:16
 50/76 A kérdező kommentje:

22:08

"Ugy hordozzak korbe a szegeny volegenyt, mint egy trofeat. Marpedig a ferfiak nem szeretnek "megfogva lenni", nem szeretnek trofeak lenni. A ferifak szeretik a dolgokat a maguk modjan vegezni"

Na, látod, ez baj! Ha egy ffi engedi magát "beleerőszakolni" abból biztos nem lesz soha sem jó kapcsolat.

A férfi minek jár akkor a nővel?

Miért nem mondja meg a nőnek, hogy ő nem akar semmit. Akkor a nő is úgy viszonyulna, vagy szakítana.

Az ilyen dolgokat tisztázni kell!

Ha egy ffinek nem a saját döntése a házasság, akkor megértem ha tényleg trófeának hiszi magát.

De az is biztos, hogy az ilyennek kétségeik vannak a kapcsolat jövője miatt, vagy nem a nő az igazi, vagy nem akar gyerek és családot/vagy nem ezzel a nővel.

2010. jún. 17. 08:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!