A nők miért akarnak házasságot, a férfiak miért nem?
Először is kihangsúlyozom, hogy nem MINDENKINÉL így van ÉS NEM MINDIG! Csak általánosságban:)
Én ezt nem értem egyszerűen!
Sok nő miért akar házasságot mindenképpen? Úgy érzik, hogy ez biztonságot ad és felvállalják vele a férfiak ezáltal a felelősséget is? Ugye ez érthető!
De miért nem akarják az együttélést sokan? Miért nem vállalják be? Tényleg hátrányos lehet ez egy nőnek?
A férfiaknak miért "nem fontos a papír"? Nem érzik jobban összetartónak a házassági köteléket?
Ez a kijelentés hogy "nem számít a papír" csak kifogás, és valójában még azon filóznak, hogy talán mégse ő az igazi?
Érdekelne a véleményetek, mindenki írhat saját véleményt!
De indokolja meg, hogy pl. miért nem számít vagy miért számít az a papír!
Elsősorban arra a kérdésre válaszoljatok, hogy a nők miért igen, a férfiak miért nem akarják!
(tudom h van kivétel, de engem most ez érdekelne)
köszi!
Kérdező, félsz azoktól a tapasztalatoktól, amiket látsz. Sok helyütt látod azt, hogy ha megházasodnak a felek, hamarosan megromlik a viszonyuk.
A házasságot, majd ha felesége kívánok lenni valakinek, "szentként" fogom értelmezni. Egy emberrel akarom összekötni az életem, akit a másik felemnek tartok, aki nap mint nap a mennybe juttat, olyan csodás érzéseket élünk át együtt. Az életem vele kívánom leélni, a szenvedéseket vele kívánom átélni, a problémákat vele kívánom megoldani, a sok sok vezsekedést vele kívánom átélni, akit annyira magamhoz valónak érzek. A házasság meg fog változtatni, ha így közelítem a dolgot, márpedig így fogom, és amíg eszem tudom, így tettem. Tisztában vagyok vele, hogy egy házasságban rengeteg probléma, vita, veszekedés, akár gyűlölködés is előfordulhat, de ezt azzal szeretném átélni, akit társamul választok. Vele lenni jóban rosszban, érte tenném tűzbe a kezem, adnám majd érte életem is. Nincsenek sokan, akik ezt végig tudják csinálni, ma már ez a szemlélet elveszett valahol, és a házasságot sokan a szerződéssel azonosítják, az anyagiakkal. Én nem kívánok magamnak úgy szabadságot, mint sokan mások, én imádok a párommal lenni, akár a nap minden percében is, ő is hasonlóképp érez. Mindketten egymást tartjuk a másik felünknek, egymással érezzük teljesnek magunkat, és ez valami csodálatos érzés legbelül. Én ezt szeretném, és ezért házasságot is fogok kötni, természetesen az anyagi dolgok kizárásával, hisz ami enyém, az a tied és így tovább. Nem tudom, vannak -e itt oylan olvasók, akik hasonlóképp élik át, ahogyan én (mi).
Szerintem ez csak egy előítélet, amit te is erősítessz most. Szerintem minden férfi családra vágyik, normális feleséggel, gyerekekkkel, ásó-kapa.
Láttál már olyan vőlegényt, aki nem ezt bizonygatta?
Csak aférfiak megfontoltak. Akkor mondják ki, amikor már eldöntötték, eg yéletre. A nő a szívére hallgat és összevissza beszél, minél izgatottabb, annál többet. Ha szerelmes, aznap már házasodna is. Ha legközelebb másba szeret, azonnal borítana, s megint házasodna. Nme érdeklik a körülmények.
Ezért mondják, hogy "hajlékony, mint a nád"
Kell mellé egy "tölgy" aki megtartja őt.
De azt meg kell rendesen fontolni. Egy férfi nem fog az első szívbizsergésre gyűrűért rohanni. Viszont ha már megházasodott, még manapság is nehezen lép ki az ígérete mögül, pedig válni sose vol könnyebb, mint most.
45 nő
13:19
45 éves nő
Érdekes volt, amit írtál...én is nagyon racionális gondolkodású nő vagyok és bizony nehezen adom magamat. Én úgymond nem vagyok "hajlékony" és sokat gondolkodom.
Akkor én nem is vagyok tipikus nő, mert ha nagy nehezen is szerelmes leszek akkor sem akarok azonnal házasságot, na meg egyáltalán nem vagyok naiv. Ha egy férfi nekem nem teljes, nem hitegetem magamat azzal, hogy megváltozik (mint sok naiv nő), inkább elhagyom.
Persze lehet együttélésből is gyerek, de mit értesz azon, hogy megmarad mindkettőtpök szabadsága?
MITŐL LESZEL KEVÉSBÉ SZABAD EGY HÁZASSÁGBAN, MINT EGY ÉLETTÁRSI VISZONYBAN?
Egy élettársi kapcsolatban is megy ez a "enyém-tied bla-bla-bla".
Miért is érezné valaki szabadabbnak magát egy élettársi kapcsolatban?
Félre értjük egymást szerintem,én nem feltétlenül csak a szabadságra gondolok,hanem én arról beszélek konkrétan,hogy a házasságba mindenki bele éli nagyon az apa,anya szerepbe magát,TULZOTTAN!Megfigyeltem pár dolgot ezzel kapcsolatban és azt látom hogy a házasság után igazából már nem két emberől szól a dolog,hanem nagyon előtérbe kerül a pénz kérdés!Ha van egy gyerek,esetleg kettő,akkor onnantól kezdve már hanyagolják egymást,csak a gyerek csak a pénz!szoktam ilyeneket hallani,hogy nekem a gyerekem a legfontosabb,a férjem a másodlagos!Na et egy nagy baromság én uyg gondolom!Ezért romlanak meg a házasságok,nem fordittanak egymásra elég figyelmet,csak vannak egymás mellet,mert a gyerek fontos!Igen fontos,ez így van rendjén,de ne menjen a kapcsolat rovására!Mert nem a gyerekeddel fogod leélni az életed,mert amikor majd kirepül a gyerek otthonról,majd csak figyelsz,hogy kiez a faszi mellettem!Én így látom és az értlemesebb nők is kezdenek rájönni!
15:52
ha talán a faszi is foglalkozna annyit a gyerekkel, nem lenne ideje ilyesmivel foglalkozni! Mit kell foglalkozni vele? Pelenkázni?
A nővel ki foglalkozik? Ugyanúgy egy nő is el lehet hanyagolva!
15:52
ha talán a faszi is foglalkozna annyit a gyerekkel, nem lenne ideje ilyesmivel foglalkozni! Mit kell foglalkozni vele? Pelenkázni?
A nővel ki foglalkozik? Ugyanúgy egy nő is el lehet hanyagolva!
Ki mondott ilyet hogy csak a faszival!Én azt írtam hogy egymással nem foglakoznak,oda vissza!Olvasd vissza és majd meglátod!Amúgy nem tudom miért veszel mindent támadásnak!Sztem csak beszélgetünk,erről szól egy forum nem?Mi az hogy a gyerekkel kifoglalkozik?Elvileg mind kettőnek kellene!Én ha lesz kinder,biztos nem fogom hanyagolni,se őt,se az asszonyt!Erről szól egy család,aki ezt nem bírja,ne akarjon gyereket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!