Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
69%
Elég nagy baj, hogy a szakmunkásokról azt hiszik az emberek olvasni se tudnak, nagyon sokan így én is egy jó nevű középiskolában érettségiztem, ez után mentem szakmát tanulni, vannak szakmák amiket nem diplomával lehet megszerezni, hanem érettségi utáni képzéssel, nappali tagozat + szakmai gyakorlat, miközben az egyetemista ismerőseim akik 2-3-as átlaggal felvettek jó nevű egyetemekre, sokszor "semmi értelme" szakokra, minden szerdán részegen fetrengenek, és az alapműveltség teljesen hiányában (mint az előbbi videó is bizonyítja) nézik le a tisztességes szakmát tanuló embereket. A kétkezi munkás is ér annyit mint egy diplomás pojáca. Mindkét oldalon vannak tehetséges, okos emberek, és tehetségtelen bunkó barmok. Tisztelet a kivételnek.
2010. jún. 11. 14:32
 62/65 hennike ***** válasza:
90%

Nem véletlenül van ez a nevelés, szőlői szemmel én sem engedném a gyerekemet szakmunkás közelébe. Az államnak kellene már valamit tenni a szamunkásképőkért, ki kellene onnan szedni a hülyéket, és menjenek, amerre látnak...

Én egy általános iskolában vagyok tanár, és osztályfőnök. Épp holnap ballag majd a nyolcadikos osztályom. 25-en vannak, ha hiszitek, ha nem 13-an megbuktak valamilyen tantárgyból. Ebből 3-an két tantárgyból, van 2 gyerek aki hétből, 1 nyolcból és egy gyerek kilenc tárgyból bukik. A hiányzási statisztikát már nem is említem... Félévkor is így álltak, a szakmunkásképző meg felvette őket, mert kell a gyerek, meg ugye fel is kell venni a gyereket. Arról nem is beszélve, hogy én jártam heteket a gyerekek és a szülők után, hogy legyenek már kedvesek valami iskolát kereseni, mert nekem ki kell töltni a jelentkezési lapkot. Nem is érdekelte őket.

Az egyik fiú szeretett volna valamilyen fémmegmunkáló szakmát tanulni, 4 egészen fölül volt az átlaga, de megmondták a szülei, nem engedik abba az iskolába, ahová a link és bukott tanulókat is felveszik. Gimnáziumba megy, és majd ha azt elvégezte, után 18 éves fejjel "bemerik engedni" a szakmunkásba.

2010. jún. 11. 14:36
 63/65 anonim ***** válasza:
79%
Ahogy a szakmunkások között is kerül buta(na az nem is megy sokra) úgy az orvosok közt is bárdolatlan tuskó. Ez nem szakmafüggő.
2010. jún. 11. 14:39
 64/65 anonim ***** válasza:
76%
Azért én különbséget tennék azok között akik 8. után mennek a gyűjtő szakmunkás iskolába és akik érettségi után nem akarnak 4-5 évig lébecolni későbbiekben használhatatlan diplomát adó főiskolán, egyetemen, hanem inkább szakmát tanulnának. Nem mindegy!
2010. jún. 11. 14:43
 65/65 anonim ***** válasza:
100%
Faramuci dlog ez a "csakazértisjárjálegyetemre!" mozgalom. Az nem baj, hogy évről évre ömlenek ki a szakterületükön amúgy teljesen dilettáns és tapasztalatlan emberek, akik sokszor egyáltalán nem azon a területen helyezkednek el (ha egyáltalán el tudnak v.hol is helyezkedni), amin végeztek. Én azt nem értem, hogy miért akadályozza meg a diplomás, magukat annyira nagyra tartó, amúgy kaki összeget kereső embereket, hogy szakmájuk is legyen? Az első OKJ ingyenes, és baromi sok OKJ-s képzés van már, ami érdekes és használható is. Nekem van már érettségim, most megvan az OKJ-m (4 év suli+1 év szakosító), ősszel megyek egyetemre, most nyáron pedig az OKJ-mből fogok pénzt keresni. Okosan kell csinálni a dolgokat, és akkor nincs olyan, hogy egy probléma megoldhatatlan.
2010. jún. 11. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!