Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?
Nem véletlenül van ez a nevelés, szőlői szemmel én sem engedném a gyerekemet szakmunkás közelébe. Az államnak kellene már valamit tenni a szamunkásképőkért, ki kellene onnan szedni a hülyéket, és menjenek, amerre látnak...
Én egy általános iskolában vagyok tanár, és osztályfőnök. Épp holnap ballag majd a nyolcadikos osztályom. 25-en vannak, ha hiszitek, ha nem 13-an megbuktak valamilyen tantárgyból. Ebből 3-an két tantárgyból, van 2 gyerek aki hétből, 1 nyolcból és egy gyerek kilenc tárgyból bukik. A hiányzási statisztikát már nem is említem... Félévkor is így álltak, a szakmunkásképző meg felvette őket, mert kell a gyerek, meg ugye fel is kell venni a gyereket. Arról nem is beszélve, hogy én jártam heteket a gyerekek és a szülők után, hogy legyenek már kedvesek valami iskolát kereseni, mert nekem ki kell töltni a jelentkezési lapkot. Nem is érdekelte őket.
Az egyik fiú szeretett volna valamilyen fémmegmunkáló szakmát tanulni, 4 egészen fölül volt az átlaga, de megmondták a szülei, nem engedik abba az iskolába, ahová a link és bukott tanulókat is felveszik. Gimnáziumba megy, és majd ha azt elvégezte, után 18 éves fejjel "bemerik engedni" a szakmunkásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!