Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
86%

Tök igazad van, de abba is gondolj bele, hogy mindenki azt akarja, hogy a gyerekének könnyebb legyen. Mégis jobb egy légkondicionált irodában üldögélni egész nap jó pénzért, mint a 40 fokban (vagy éppen fűtetlen műhelyben) monoton munkafolyamatot ismételgetni 3 műszakban, minimálbérért vagy annál csak egy kicsivel többért.

Van, aki tudja, van, aki nem, hogy sok diplomás kitörölheti a diplomájával, de a szülők mégis azt hiszik, hogy az ő gyereküknek (ha tanul!) majd sikerül, ha a többieknek nem is.

A társadalom és a gazdaság hiábája, hogy a szakmunkát nem fizetjük és becsüljük meg, de a társadalmat és a gazdaságot mi alakítjuk.

2010. jún. 11. 13:36
 22/65 anonim ***** válasza:
38%

A válasz megírásának időpontja: ma 13:29

Te ugyanúgy korlátozod a gyereked, mint az "ellen-tábor".

2010. jún. 11. 13:36
 23/65 A kérdező kommentje:
"már most tudjuk, hogy a gyerek nem mehet gimnáziumba majd, csak szakmunkás vagy szakközépbe"... Aki ezt írta, annak üzenném, hogy azért a gyereket is kérdezzék meg, hogy mi a véleménye erről.
2010. jún. 11. 13:37
 24/65 anonim ***** válasza:
73%
Egy 14éves gyerek nem biztos, hogy képes eldönteni, hogy milyen szakma is érdekli. Gimnáziumban pedig megszerez egy alapműveltséget is. Ezután mehet akár OKJ-s képzésre is, nem kötelező az egyetem. De 18-19 évesen mégis könnyebben eltudja dönteni. Egyébként a szakmunkásképzőbe nem csak az jár aki már 5éves kora óta tudja, hogy ő akkoris cipész lesz, hanem rengeteg problémás gyerek is, aki visszarántthatja. Azért a környezet sem mindegy. A tanárverős sztorik is mind szakmunkásképzőben voltak, egyik sem gimnáziumban.
2010. jún. 11. 13:39
 25/65 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó,TE tisztában vagy vele,mit jelent a szakmunkás???Szerinted a szakmunkás=útburkoló munkás,meg culáger???A szakmunkás az a szakember,aki elvégezte a szakmunkás képzőt,és van egy szakmája,vágod?Akiről Te beszélsz,azok a közmunkások,nem rémlik?S Neked azt ki mondta,hogy valaki attól butább vagy kevesebb lesz,hogy nem diplomát szeretne,hanem szakmát?Komolyan mondom,Te buta vagy,mint a föld!Nem is érted a kérdés lényegét,de idejössz ugatni....
2010. jún. 11. 13:40
 26/65 anonim ***** válasza:
77%
Senki sem szeretné, hogy a gyereke izzadjon nap mint nap kőművesként a házépítésben stb...
2010. jún. 11. 13:41
 27/65 anonim ***** válasza:
73%

Mert a szakmunkás az kizárólag kőműves lehet???Az árokpucoló,az útmunkás,meg a szakmunkás,az két külön dolog!

Amúgy előbb 13:54-re gondoltam,aki fene okosnak képzeli magát.

2010. jún. 11. 13:43
 28/65 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem egy szakmunkás nem attól lesz bunkó, hogy szakmunkás, hanem attól, hogy milyen környezetből jön! Nem értek egyet a "69%-os" válaszadóval, hogy ő tanult ember és büszke rá, én is tanult vagyok, vezető beosztásban, de nekem mindig az az érték, ha más mondja azt, hogy: na, ez már valami! Magamra nehezen mondanám azt, hogy milyen tanult és értelmiségi vagyok. EGy jó szakmunkával pedig jobban (bár fizikailag nehezebb munkával) lehet keresni, mint szellemivel. Nézd meg egy jó asztalos, egy villanyszerelő mennyit keres! A viselkedése nem a szakmát minősíti!
2010. jún. 11. 13:43
 29/65 anonim ***** válasza:
51%
Nem mondta senki, ezt látom... Bejön a villanyszerelő és bunkózik. Vagy a tves és apám előtt rámnyomulnak a kopasz 40es fejével, jönek házat építeni és szünetben azzal szórakoznak hogy kínozzák az állatainkat ha nem vagyunk ott és sorolhatnám... Ebből szerinted a tiszteletet kellett volna megtnulnom? Ha azt akarják hogy tiszteljék őket akkor viselkedjenek úgy!
2010. jún. 11. 13:44
 30/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon egyszerű. Mindenki válassza azt a mnkát, amiben a legjobb. Ha valakinek valmi fekszik, van hozzá érzéke, akkor könnyen is tudja csinálni, ergo valószínűleg szereti is. Ráadásul minden munkáról elmondható (legyen az asztalos vagy ügyvéd), hogy a legjobbjait megfizetik.
2010. jún. 11. 13:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!