Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok szülő ráerőltet a gyerekére bizonyos dolgokat.

Az én vőlegényemre annak idején az anyja erőltette rá a gimnáziumot.Nem is bírta ott,túl erős volt Neki,év végén elsőben csomó mindenből bukott,így átment szakmunkásba.Ott már kitűnő tanuló volt.Most van két jó szakmája,relatíve jól keres ,jó munkahelye van.

Sajnos sok szülők makacsul és szentül hiszi,hogy kizárólag neki lehet igaza,és csakis az a jó,amit ő ráerőltet a gyerekére.

2010. jún. 11. 13:19
 2/65 anonim ***** válasza:
56%

öcsém bukdácsolt középiskolában, érettségije sincs, most a cigányok dirigálnak neki napszámosként valahol a TSZben a tűző napon.

ennyit arról, hogy érdemes tanulni.

Aki nem akar, annak nem muszáj, nem kényszerít senki, ha nem: nem, de ugyanúgy jár mint az én hülye öcsém.

2010. jún. 11. 13:21
 3/65 anonim ***** válasza:
96%
Azért, mert az emberek csak azt átlag munkást látják, aki az útburkolat építése közben fütyül, beszól és bunkó. Ebből következtetnek, és a szülők nem szeretnék, hogy a gyermekük is olyan legyen.
2010. jún. 11. 13:22
 4/65 anonim ***** válasza:
71%
hozzátenném havonta újrakötött határozott idejű szerződéssel, bizonytalan mukával keres éhbért.
2010. jún. 11. 13:22
 5/65 anonim ***** válasza:
79%

Engem szakmunkásnak neveltem magamat, vagyis nem mondtak soha semmit, hogy mihez kezdjek, teljesen rámhagyták.

De nem szeretem a szakmámat, szívesebben lennék fodrász, mert az kreatív.

Diplomám is lesz már, mert saját döntés volt, hogy tovább tanulok.

Bár lehetséges, hogy jobban tettem volna, ha fodrásznak tanulok érettségi után.

Sajnos a nőknek nem eléga szakmunkás, mert minimálbérből nem lehet megélni:S

Pl. bolti eladó, takarító, varrónő.

A fusizós szakmunkák általában férfi szakmunkák, és ők jobban is keresnek sokszor, mint egy diplomás.

2010. jún. 11. 13:23
 6/65 anonim ***** válasza:
100%
13:23 * én szakmunkásnak, bocs
2010. jún. 11. 13:24
 7/65 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom a páromnak van érettségie(emeltszintű matek-os),de nem bírta 2 munka mellett a sulit,de most nem jár suliba és építkezésen gürizik, viszonylag jól keres,de nincs szakmája, szóval bizonytalan a jövő h. ez meddig marad vagy ő meddig bírja és h. találni fog-e másik munkát.Nekem is a szüleim erőltették a fősulit, ami jó iskola,de utálom és nehezen is megy, nem ezt akartam tanulni.Igaz ha elvégezném(és még értenémis amit tanulok), akkor jól lehetne vele keresni,de én nem akarnám ezt csinálni.Az jól hangzik h. sok pénz,de ha valaki utál bejárni dolgozni(mert olyat csinál)akkor hamar tönkre megy az élete.
2010. jún. 11. 13:27
 8/65 anonim ***** válasza:
100%

Mert jobb érzés az irodában ülni légkondival és nézni a montirort mint a tűző napon 50fokban a gőzölgő aszfaltot simogatni. A szülők jót akarnak a gyerekeiknek, az másik kérdés hogy sokan nem látják be, hogy ha a gyerek nem képes mitoménmilyen mérnök lenni akkor hiába csinálja meg 8 év alatt a diplomát, nem fog tudni elhelyezkedni.

Egyébként itt már belevezetném azt is, hogy az állam hiába szerintem, a szakmunkásokat nem fizetik meg eléggé. Ők csinálják a javát éhbérért kigürizik a lelküket.

2010. jún. 11. 13:27
 9/65 anonim ***** válasza:
76%

a szakmunkához miért ne kellene tanulni???????????

nem mellesleg nekünk még nincs gyerekünk, de már most tudjuk, hogy a gyerek nem mehet gimnáziumba majd, csak szakmunkás vagy szakközépbe....műszaki emberek vagyunk mindketten a párom szakmunkás, nekem mérnöki diplomám van és nagyon nagy hiányosságomnak tartom, hogy a középiskolás években nem a szakmámat alapoztam meg....

2010. jún. 11. 13:29
 10/65 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ,mi a fusizós munka?Mondjuk egy jó fémes szakma a férfiaknál már elég jónak számít,azzal már gépet kezelsz,nem soron nyomod.S még sorolhatnánk a példákat.Persze,akinek megengedik a képességei,az csak tanuljon tovább,ha van hozzá esze,tehetsége.Csak akkor had agyerek döntse már el,hogy mi érdekli,hogy diplomát szeretne-e,vagy sem!Erről írtam az előbb.Első vagyok.
2010. jún. 11. 13:29
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!