Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
50%

13:30 kétlem, mert

1) még meg sem született

2) nem tűzzel-vassal fogjuk kényszeríteni

3) eleve úgy fogjuk nevelni ill. azt fogja látni, hogy a szakmunka is értékes, mivel a leendő apukája szakmunkás, az anyukája meg nem nézi le a szakmunkát

4) nem a műszaki vonalat akarjuk erőltetni, de ha mondjuk orvosira készülne a gyerek, akkor erősen az egészségügyi szakközepet fogjuk neki javasolni gimi helyett...ha a végére meggondolja magát és mégis mérnök akar lenni, lesz a kezében egy szakma, minden eshetőségre, viszont veszíteni nem veszített semmit

2010. jún. 11. 13:46
 32/65 anonim ***** válasza:
79%
Nos én szakmunkás vagyok.Fémforgácsoló a szakmám magyarul esztergályos.Nőként egyáltalán nem lehet evvel a szakmával érvényesülni.Vagy ha igen 1 gyárban talpig koszban nyáron 45 fokban aszalódva.Én szeretnék még tovább tanulni mert nem az az élet célom h 1 gyárba rohadjak meg.Ráadásul se nem néznek minket ember szám és se nem fizetik meg azt h mit le nem gürizünk.én ezért szeretném ha az én gyerekem 1 olyan iskolába menne ahol nem kell 1 gyárban 10-15 kg-ot 1000x meg emelni 1 8 órás műszakban.Nem erőltetek majd rá semmit csak azt h normális iskolába járjon.Megbeszéljük h mihez lenne majd kedve és ha úgy látom h az jó akkor hagyjuk ha nem tetszik próbálunk neki mást.Persze neki s lesz beleszólása.Egyébként avval a hsz-szel nem értek 1et amelyik azt mondja 18 évesen azt csinál mindenki amit akar.Jogilag igen de ha bele nézel 1 családba akkor láthatod h amíg tanul 1 gyerek általában a szülő a főnök.
2010. jún. 11. 13:47
 33/65 anonim ***** válasza:
100%
* 13:36-nak írtam volna az előzőt
2010. jún. 11. 13:47
 34/65 anonim ***** válasza:
67%
Én csak örülök és persze röhögök magamba, hogy mindenki diplomát akar, meg mindenki megy egyetemre. Én szakmunkás vagyok, és tényleg jó, hogy már most óriási hiány van a szakmunkásokból, mi lesz majd 10 év múlva, diplomás munkanélküli meg egyre több van. Minnél kevesebb a szakmunkás, nekem csak annál töb munkám lesz, ezáltal több pénzem is. Én így fogom fel a dolgokat.
2010. jún. 11. 13:48
 35/65 anonim ***** válasza:
57%

Attól hogy valaki rossz környezetből jön attól még lehet normális HA AKAR. De nekik ez a normális, menő, vicces. A diplomások is jöhetnek rossz körülmények közül, de egészében mégis normálisabbak, legalább tudnak normálisan beszélni, írni stb.

Attól meg szerintem nem leszek rossz hogy büszke vagyok magamra. De más is elismeri ne aggódj. Nem a pénz a minden.Inkább leszek szegényebb diplomával és értelmesen. A helyi szakképző előtt még nappal is félek elmenni. Na ne mondd hogy erről ők kicsit sem tehetnek.

36/65 anonim ***** válasza:
88%
S akkor,mert párszor ezt láttad,akkor szerinted csakis az lehet okos és intelligens,akinek van diplomája?Hallottál már arról,hogy a diploma és az intelligencia nem minden esetben függ össze?Csak azért mondom,mert én ismerek olyan,magát értelmiséginek nevező emberkét,aki buta,tahó,falusi par@szt,éppen hogy a kapa nem lóg a szájából,olyan alpári stílusa van,és ismerek olyan szakmunkást,aki intelligenciában felveheti a versenyt némelyik diplomással.
 37/65 anonim ***** válasza:
34%

azért mert szakmunkával maximum utcaseprőnek mehet el az ember már..

aki egy gimnáziumot nem tud elvégezni, hogy akar bármilyen más nehézséggel megküzdeni az életben? Azok max segélyeken élnek, nem találnak munkát, stb, stb..

2010. jún. 11. 13:50
 38/65 anonim ***** válasza:
80%

Nem a diplomáért tanulnak, hanem a tudásért és az egyetemi évekért. Mára a felsőoktatás is az általános műveltség része lesz lassan.

Ugyanúgy elmegy az orientológia diplomájával pincérnek, mégis több lett vele. Ez a társadalomnak is jó befektetés. Inkább arra kéne törekedni, hogy az érettségiig tanuljon meg egy jó szakmát is. S attól továbbtanulhatna, le is kéne venni a "megélhetés" címszót, és felfedni az "érdeklődés" címszót. Csak van ez a buta ateista maradvány, hogy mindennek anyagi haszna kell legyen.De nincs, csak ráfogjuk. Viszont van szellemi, lelki, van a teljesebb élet utáni vágyra való pozitív hatás: ez többet ér, mint a forintok."Nem csak munkával él az ember"

2010. jún. 11. 13:53
 39/65 anonim ***** válasza:
79%
Igen én is ismerek ilyet mint te. De ÖSSZESÉGÉBEN az a többség amiről beszéltem. És nem párat ismerek... Az én szüleim sem tudtak tovább tanulni és mégsem vagyunk gazdagok (bár az nem minden) csak annyi lett belőle hogy minden anyám kínja bajuk van mert végiggürizték az egész életüket. Én pedig felháborítónak tartom hogy a diplomásokat lenézik mert hogy nekik büdös a munka stb. Pedig nem. Ismétlem a legtöbb ember azért mert diplomázni mert olyan dolog érdekli amihez az kell? Engem pl az állatok viselkedése és a bűnözők érdekelnek (az hogy miért válnak olyanná) nagyon meg a nyelvek tudsz mondani olyat ami ebben a témában nem diploma hanem szakmunkás? Szerintem nem. Most akkor én akasszam fel magad mert milyen rossz vagyok diplomázni szeretnék?
2010. jún. 11. 13:55
 40/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem a szakmunkával, hanem a szakmunkásképzőkkel van a baj. Mivel 18 éves koráig köteles minden gyerek tovább tanulni, így mindenkit kötelesek valahová felvenni. Sokan mennek szakmunkás suliba, hogy tényleg legyen egy szakmájuk, és komolyan tanulnak is, de sajnos a 'selejteket' kénytelenek oda felvenni. Én 1 évig tanítottam szakmunkásban. Volt pár tanítványom aki kifejezettem ügyes és tehetséges volt, és kedveltem is őket. De bizony olyan is akadt, aki 17 évesen még 9.-es volt, és csak a családi miatt járt suliba. ALig vártam, hogy vége legyen a tanévnek, és megfogadtam, ha munka nélkül maradok se megyek oda vissza.... rettenetes volt!
2010. jún. 11. 13:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!