Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
100%

Az utóbbi félévben sokat foglalkozom emberekkel a munkám miatt, és megdöbbent, hogy többször találkoztam már vérbunkó piéjcsdíssel is, csak a kapa nem esett ki a szájából!

Apukám is szakmunkás, de vágja a matematikát, érti és imádja a szakmáját, nagyon kreatív és szorgalmas ember. Többre becsülöm, mint sok diplomást. A gond a fejekben van. Sokat jártam vele dolgozni kíváncsiságból és kellett neki a segítség. Számtalan szakmunkást és segédmunkást ismerek. Igen, volt közöttük beszólogatós, de addig tartott, amíg meg nem mutattam, hogy basszus, meg tudom fogni a kalapács nyelét. Onnantól kezdve nem volt gond, befogadtak és eszükbe sem jutott füttyögni.

És habár teljesen más irányban szeretnék TOVÁBBTANULNI, mindig nosztalgiával gondolok vissza a melózásra, és sokra tartom a kétkezi munkát, mert higgyétek el, nem egyszerű.

Oh, és még valami. Addig senki ne merje szidni a szakmunkásokat, látom, sokan képtelenek felfogni, hogy az alkalmi melóst és a végzett szakmunkást egy világ választja el egymástól... de azért fikázni tudja=D

18/L

2010. jún. 11. 14:07
 52/65 anonim ***** válasza:
65%
25 éves nő! A barátunk most keres Bécsbe a konyhára kisegítőt! Nem kell papír, sem nyelvtudás. Ennyit keresel ott is. Bejelentenek.
2010. jún. 11. 14:09
 53/65 anonim ***** válasza:
82%

45 éves nő vagyok. A diplomámtól még tudtam a kőműves apámmal éjjel kőporozni, nappal vakolni, csempézni.

Ma is tudok a két kezemmel - pénzért - gyerekszobát festeni, kamiont matricázni, és meg is teszem. A villamosmérnök bátyám is meg tud művelni 80 hektárt csak a két öreggel, d e tud közben palántázóautót szerkeszteni a gyerekeknek, tud fotocellás érzékelőt LEGYÁRTANI! és felszerelni magának ahova kell, (gombot is önt hozzá) tud támogatást igényelni, mert csapadékot mér, számít, mintát vesz, stb. Igenis, használja a deriválást a földműveléshez! Egyáltalán nincs kihasználatlanul az a tudás, amit a főiskolán szerzett, nap-mint nap használja. Ja igen, ha kéne egy traktoralkatrész, elmegy, vesz a méhnél egy esztergapadot, s megcsinálja. A fiókja mint Leonárdóé.És igen! megérezte, hogy növekedéslassítót kell szórnia, még az esős idő előtt, és az ő búzája nem feküdt le a sárba!Ehhez, hogy ilyen kreatívan túrja a földet, hozzásegíti a szélesebb tájékozottság.Ha traktoros marad, akkor ma csak napszámos lenne.Vagy nem.

2010. jún. 11. 14:16
 54/65 anonim ***** válasza:
83%

Sokan tényleg lenézik a szakmunkásokat, és képtelenek köztük különbséget tenni. Van köztük bunkó, tanulatlan, de okos, művelt is.

Szüleimnek van egy kis szórakozóhelye, ahol hétvégente beszoktam segíteni a pultban. Egyszer valami kőgazdag mercis bagázs kért italt, de nem hallottam rendesen a hangos zenétől, és a félreértés elkerülése végett rákérdeztem mégegyszer a megrendelésre.

Az egyik kiröhögött, és azt mondta: "nem csoda cica, hogy csak pincérnő lett belőled, nem csak hülye vagy, de süket is".

Én nagyon felhúztam magam, jól beolvastam neki, majd közöltem, hogy eyébként az ELTE-re járok, történelem szakra (ez egyébként igaz), itt csak hétvégente segítek be, ja és ingyen, mert szüleimé a hely, és ha már itt tartunk el is takarodhatnak innen. :-) Csak lestek én meg hívtam a biztonságist

2010. jún. 11. 14:19
 55/65 anonim ***** válasza:
81%

Ezt a videót ajánlom megnézésre:

[link]

"Vágatlan nyersanyag: Az ELTE-n a holdas kérdésre 11 helyes és 18 rossz választ kaptunk. Eötvös Lorándot 4 tudta, 6 nem tudta, 2 valamit nyögött, de nem nevezhetjük érdemi válasznak. A BME-n a holdasra 17 jó és 18 rossz választ kaptunk. A második világháborút a BME-n 20 diák tudta, 17 nem. Összesen 75 diákot kérdeztünk a két egyetemen."

[link]

2010. jún. 11. 14:20
 56/65 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem a jó szakmunkásokat nézik le. Mindenki tisztában van azzal, hogy jó szakmunkást néhéz szerezni ha baj van, De... itt vannak a kisegítő szakmunkás iskolában végzett gyerekek... hát ki a fene fogadná őket fel villanyt v vizet szerelni, mikor még olvasni se tud rendesen, kettes átlaggal átbotorkáltak a sulin.... ez itt a baj, nem a korrekt szakmunkásokkal van baj.
2010. jún. 11. 14:22
 57/65 anonim ***** válasza:
100%
bocs a hibákért
2010. jún. 11. 14:24
 58/65 anonim válasza:
91%

A szakmunkás képzéssel van baj MO.-n ezért olyan kevés a jó szakmunkás, vagy az idő elteltével nincs akkora igény egy munkára mint 20 éve. Pl. egy cipészt már nemkeresnek annyian, mert egy cipőt bármilyen árkategóriában meglehet venni egy boltban, és vanhogy a cipész drágábban dolgozik mintha újat vennék. De egy jó asztalos, vagy építész, esetleg szobafestő, sőt a jó kertész is ritkaság.

De szerintem a képzésben kell keresni az okot, hogy a gyerek akármennyire szeretne mondjuk kertész lenni vagy építész nemmegy el a szakmunkás képző középiskolába, mert kiverik két fogát, meglopják, megalázzák, haddnefolytassam...

2010. jún. 11. 14:26
 59/65 anonim ***** válasza:
43%
azért, hogy ne legyen buta, tanulatlan, unintelligens ember, aki beszélni se tud....tisztelet a kivételnek.
2010. jún. 11. 14:27
 60/65 anonim ***** válasza:
100%

14:09-es Kedves Válaszoló! Sajnos most jelenleg kettő olyan dolog van ami akadályozná a felvételemet: 1. csak angolul tudok, a német az nem megy (bár szerintem ez nem akkor gond) 2. augusztusban fogok szülni, és nem hinném, hogy így alkalmaznának. Nagyon köszönöm, hogy ezt megírtad nekem, így látok reményt a továbbiakban!

Kérdező, bocsánat az OFF-ért.

2010. jún. 11. 14:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!