Miért kell nekünk mindenáron a karácsonyi ajándékozás és a karácsony előtti őrület?
A TE karácsonyod olyan lesz, amilyennek TE MAGAD megrendezed magadnak...
Ha nekiállsz rohangálni boltról boltra akciós cuccokért, ha próbálsz mindenkin túltenni, hogy te sokkal szebb, sokkal drágább, sokkal különlegesebb ajándékokat vegyél, mint a többiek, akkor ne csodálkozz, ha egy csöppet sem élvezed az ünnepet!
Akiket szeretek, azokat nagyon jó dolog meglepni valamivel, aminek örülnek! (Szerintem nincs ennél csodálatosabb érzés!) Nem muszáj drága ajándékot venni, nem is biztos, hogy az illető annak fog örülni...
A karácsony az év egyik legszebb ünnepe - a szeretetről és a békességről, családról szól! NEM ŐRÜLET!!!
(Csak annak az, aki őrülten csinálja!)
Sajnálom, hogy te olyan családban nőttél fel, ahol a karácsonyról neked az "őrület" szó ugrik be!... :-[
Nincs igazad. Ajándékot adni jó. Azt meg ki mondta, hogy a karácsony előtti napokban plázákban és bevásárlóközpontokban kell ajándék után rohanni?
Nagymamám már augusztusban kitalálja, ki mit kapjon és elkezdi beszerezni/elkészíteni. Én október tájékán kezdek el agyalni. És szépen folyamatosan meglesz minden ajándék. Semmi rohanás, bevásárlóközpontot csak a heti nagybevásárláskor látok, akkor még élvezem is a karácsonyi dalokat. Sőt már itthon is egyet-egyet berakok.
Szentestére pedig szépen békésen minden kész lesz egy meghitt ünnepre :)
Ha nincs pénzed ne vegyél semit kár streszelni. Egy közös családi vacsi és annyi. Jövöre probáld meg hogy a bevásárlást a januári akcióknál kezded könyvek ruhák, márkás pia stb.
Ha évközben valami akciós megveszed és elrakod egy szekrény mélyére és évközben kiszórod.
én sem értem miért kell. de igen, igazad van.
azért nem tehet meg mindent az ember, mert vannak (rossz) társadalmi beidegződések, elvárások. erről írt a kérdező.
én szépen elintézem az ajándékokat, mint elintézendő feladatot és koncentrálok az igazán fontos dolgokra. nekem ez a módszerem.
ez kicselezhető! Nálunk is így volt mindig! De aztán leültem a szüleimmel és a tesóimmal, és megbeszéltük, hogy CSAK személyes ajándékot lehet adni, és apróságokat! Hogy ne a pénzről szóljon az egész, és ne teher legyen mindannyiunknak a karácsony...
Most arról szól, hogy együtt feldíszítjük a fát, sütit sütünk, meg főzőcskézünk. Este társasozunk, kinyitjuk az aprócska ajándékokat, forralt bort iszunk, és jól érezzük magunkat!
Amióta ez van, én imádom a karácsonyt!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!