Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron
tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?
13:29 vagyok újra...ja és rühellem, hogy a szomszéd városba kell eljárni, mert mos tmár ócska cipész sincs a városban, nemhogy normális...
2010. jún. 11. 13:30
Ha a gyerek gimnáziumban tanul, akkor ugye onnan továbbtanulhat és lehet tisztességes munkája. Ezáltal megalapozódik a jövője, ami a mai vilégban nagyon fontos. Persze ezen felül akármilyen kétkezi szakmunkát megtanulhat, ami érdekli. És ki mondta, hogy a diplomás munkák haszontalanok és abba nem lehet kiteljesedni?
Szakmunkásképzőbe meg tudod mi folyik? Jobb ha fehér ember oda nem teszi be a lábát, ha érted.
2010. jún. 11. 13:30
Már bocs de azért nem kéne lenézni a diplomásokat! Engem senki nem nevelt arra hogy utáljam a munkásokat és a kétkezi munkát. Abból indulok ki amit látok. A bunkó munkásokból akik utánad fütyülnek, nem dolgoznak semmit, este már félsz elmenni mellettük vagy beengedni a házadba mert felrúgják a kutyád és röhögnek rajta... Erről nem tehetek ha ezt tapasztalatam. És nem nézem le a kétkezi munkát, én is szoktam olyat csinálni! De mi a fenét tegyek ha engem pont olyan dolog érdekel amihez diploma kell? Ássam el magam, mert haszontalan vagyok szerinted? Azért szerintem nem kéne így lenézni őket, mert nem tehetnek arról hogy kevés a munka és igenis sokkal műveltebbek, és keményebben kell tanuliuk, és ez dicsőség. Szerintem te csak irigy vagy hogy nem voltál képes te is egy ilyen végig csinálni.
Amúgy meg aki munkás akar lenni az az lesz. Gyáva dolog a szülőkre fogni hogy jaj nem engedték. 18 éves kor után azr csinál amit akar.
2010. jún. 11. 13:31
14/65 A kérdező kommentje:
Nem elsősorban a nehéz megélhetésre gondoltam (az ma egyértelmű), hanem a munka és munka közti különbségtételre. Az én szememben mindenki egyformán értékes, bármit is dolgozzon. A magasabb pozíció csak nagyobb felelősség és több fizetés. De attól az még nem lesz több ember, mint a munkás. Mondom ezt úgy, hogy dr. vagyok.
15/65 anonim válasza:
Szerintem egy dolog középiskolában bukdácsolni és másik dolog szakmát tanulni. Nem kéne keverni.
Szerintem a szülők sok év gürizés után azt látják, hogy a főnöknek jobb kocsija van, szebb háza, külföldön nyaral stb, tehát érthető ha a gyerekükből is "főnököt" szeretnének faragni.
Sajnos én pont azt látom, hogy ma bárki bármit tanulhat Magyarországon ezzel is szaporítván a sok haszontalan diplomást, akik később már nem szívesen végeznek szakmunkát. A baj persze ott van, hogy nincs elegendő munkahely, de ez meg már politika...
2010. jún. 11. 13:31
Jól látod a dolgot. Egyre kevesebb a szakmunkás. (Tudod a tudásalapú társadalom) ami nem jó, és a szar, hogy a gyerekek is szégyellik a szakmunkát, ők is okosok, diplomások akarnak lenni, mert ezt sulykolják beléjük. El van cseszve az egész.
2010. jún. 11. 13:32
13:30 szakközépből is továbbtanulhat ;)
2010. jún. 11. 13:32
Mert jót akarnak. Persze ezt csak a gyerek képességeihez mérten lehet meghatározni. Ha sík hülye, akkor hiába jár 2tanos gimnáziumba. Személy szerint én hálás vagyok a szüleimnek, hogy egy szállodában dolgozhatok jó pozícióban, mintha annak idején a szakmunkást választottam volna és gürizhetnék hugyért szarért egy kifőzdében szakácsként. Fizikai munkát végezni egész más 30éven keresztül. Szerintem továbbra is megéri tanulni. Persze mindenkinek magánügye, hogy neki erre van-e igénye. És ha már nem is tanul tovább az ember, a nyelvtudás elengedhetetlen egy jó álláshoz a véleményem szerint.
2010. jún. 11. 13:34
Egyébként néhányna teljesen úgy beszélnek,mint ha egy karbantartó szakember,egy villanyszerelő sanyarúbb sorsban tengődne,mint egy villamosmérnök.Jó,van különbség,de most akkor a szakmunkás végzettség miért is feltételezi azt,hogy Te kizárólag útburkoló munkás lehetsz???Meg ha valaki észbeli képességei nem engedik meg,akkor miért erőltetik rá a diplomát?Jó,ha van esze,meg szorgalma,akkor hajtsák is,de ha a képességeinek az felel meg,hogy mondjuk villanyszerelő legyen,vagy műszerész,az miért baj???
Majd akkor lesznek a szakmunkások ugyanolyan értékesek ha ők is olyan kulturáltak lesznek mint a diplomások. Amíg csak fütyülni képesek egy jó nő után meg írni sem tudnak addig had ne nézzem már őket egyformának. Amúgy meg tévedés hogy a szakmunkásnak az mehet aki nem bírja a nehezebbet. Oda is ugyanolyan okos embereket keresnek csak nincsenek, mert azokat más érdekli.
Kapcsolódó kérdések: