Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nevelnek úgy minden...

Miért nevelnek úgy minden egyereket hogy mindenáron tanulni kell, és hogy a szakmunka szégyen?

Figyelt kérdés
Ha mindenki azt tanulhatná, és dolgozhatná amire vágyik, nem lehet hogy a gazdaság is jobban fejlődne mint sokmillió haszontalan diplomással és összességében gazdagabb lehetne mindenki a munkást is beleértve?
2010. jún. 11. 13:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
89%
a szakmunkát is érettségihez kötném, mert iszonyat sok olyan szakmunkát elvégzett ember van (heppből bejárt iskolába - gondolom én) aki még irni meg olvasni se tud rendesen...
2010. jún. 11. 13:55
 42/65 anonim ***** válasza:
60%
13:50->Te hülyeséget írsz.Attól hogy én szakmunkás vagyok nem jelenti azt h segélyen élek sőt van tisztességes munkám is képzeld el.Én többet melózok mint 1 diplomás sok esetben(tisztelet a kivételnek) mindenesetre sokkal nehezebb melót csinálok mint ők.És attól h szakmunkás vagyok nem vagyok buta.Én pl imádok olvasni művelődni.Szóval én nem olyan vagyok mint amit te leírsz.Sőt a környezetemben 1 szakmunkás sem söpör utcát.
2010. jún. 11. 13:55
 43/65 anonim ***** válasza:
68%

,,azért mert szakmunkával maximum utcaseprőnek mehet el az ember már,,

Gondolom,Te még életedben nem dolgoztál,vagy egyszerűen csak sötét vagy,mint az éjszaka.Egyre kevesebb a szakmunkás,és kellenek!Igen,a diplomások is kellenek,a mérnökök,informatikusok,logisztikusok,közgazdászok.csak tudod,ott is van egy limit,mennyi kell belőlük.A többi diplomás munkanélküli.A bölcsészekről nem is beszélve.

Egyébként pedig hagyjuk ezt a kulturáltság dumát is,mert valaki nem attól lesz kulturáltabb a másiknál,mert egy mondjuk diplomája van,hanem attól,milyen ember,és hogyan nevelték.

2010. jún. 11. 13:56
 44/65 A kérdező kommentje:
Nagyon fontos, hogy a gyerek idejében érezze, hogy mi az, ami megy neki, mi az, amit élvez csinálni, és arra terelgetni, hogy abban tudjon kiteljesedni. Lehet bárki bármilyen csúcs-diplomás három nyelvvizsgával, ha hányik saját magától, és inkább a született kézügyességével szeretett volna valamit kezdeni. De mindig szót fogadott a szüleinek és lett belőle egy boldogtalan csúcs-értelmiségi. Lehet bármennyi pénze, boldogtalan marad örök életében.
2010. jún. 11. 13:57
 45/65 anonim ***** válasza:
82%
Így van,én is pont ugyanerre gondoltam az elején.Lehet,hogy Rád erőltetnek valamit,amihez nincs kedved,aztán magyar szakos tanárként elmész egy iskolába portásnak,mert sok van belőlük.S mielőtt még valaki lehurrogna,bizony van ilyen is.
2010. jún. 11. 14:00
 46/65 anonim ***** válasza:
87%
Én nem hiszem, hogy ezt a szülők erőltetnék. A szülőknek sokszor nagyon nehéz kitaníttatni a gyereket, de szeretnék megadni neki amire vágyik. Rajtuk ne múljon a boldogsága. Hadd próbálja meg magát! Inkább az a baj, hogy a 10-14 éves gyerekeknek egyáltalán nincs alkalmuk szakmákkal megismerkedni, így nem is tudják, miben választhatnak, d e18 évesen sem. Szerintem sokat érne, ha engednék dolgozni a gyerekeket. Két hét napi 6 órás nyári munka alatt bepillantahatna, apa, nagyapa, a szomszéd bácsi munkájában, megtetszhetnne neki. Ma szerintem alkalma sincs eg ygyereknek, alig ismer szakmákat, azt is kb. képeskönyv szinten. Ha kicsit hagynánk őket segíteni, kiderülne, miben ügyes. Alig van olyan általános iskola, ahol a gyakorlati ügyesség is teret kaphat. Talán a Szentlőrinci Iskolakísérlet, vagy a Holnap Iskolája. Egy hagyományos iskolában tanuló gyereknek arra sincs alkalma, hogy a saját ügyességét felfedezze, otthon - mondjuk az emeleten - erre már végképp nincs esély.
2010. jún. 11. 14:03
 47/65 anonim ***** válasza:
61%

mi az, hogy a legtöbb diplomás munkanélküli, főleg a bölcsészek?

ez hülyeség. normális szakot kell választani, amit keresnek. én bölcsész vagyok, nyelv szakos. az idén fogok csak végezni, de már két éve dolgozok, több iskolában is tanítok nyelvet. a 90-ből talán 4-5 csoportársam van, aki nem dolgozik, a többiek mind elhelyezkedte már valahol a nyelvszakjukkal. diplomázni még csak most fogunk!!!

2010. jún. 11. 14:04
 48/65 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az általános iskola után, a közeli gimnáziumba kellett mennem, mert odajárt nővérem és két unokanővérem (meg vagy a fél család). Én nem akartam oda menni, mert szakács vagy cukrász szerettem volna lenni. Imádok mai napig sütni-főzni és remekül is megy! De apám megtiltotta, és azt mondta már pedig én is irodán fogok dolgozni, mint nővérem!!! (Pedig rühellem az ilyen ülős munkákat) Nagy keserűség volt számomra odajárni, de erős 4-es átlaggal leérettségiztem. Utána beadtam a jelentkezésemet kommunikációs szakra, de abból is balhé lett, így számítógépes sulit kellett csinálnom. És mit értek el ezzel a szüleim? Semmit! Mivel a klímás irodai állások telítve vannak és bármikor más kerülhet a helyedre így kénytelen az ember a száját befogva örülni ha 90ezret megkap!!! És ebben benne van a plusz munka és a túlóra is! (Ha nem túlóráznék, lehet még 80ezret sem kapnék.) Mindig szomorúan gondolok arra, hogy a kreativitásommal és egy szakács szakmával már mire vihettem volna! (Tengerjáró hajókon pl ennek a 10szeresét is megkereshetném, de hiába vannak jó kapcsolataim, papír nélkül nem vehetnek fel. Pedig próba főzésen is voltam, de a szabály az szabály!!)

Most meg már se időm se pénzem nincs, hogy befizessek egy ilyen szakács kurzusra. Na ehhez mit szóltok?

25 éves nő

2010. jún. 11. 14:06
 49/65 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem sosem volt arról szó hogy bárki lenézné a diplomásokat... Viszont (általánosítani fogok) a diplomások sokszor lenézik a szakmunkásokat. Sosem jutott még eszükbe hogy hogy is készült a plazma tv? vagy hogy ki burkolta le a házukat?

Mindkét munkakör fontos, életbevágó. És bizony nem keverendő össze a feketemunkás, aki két értelmes mondatot nem bír összerakni (bár én azért azt sem fitymálnám le, amíg dolgozik...), és a szakmát végzett munkásokat! Végzettségük van, teszemazt karosszérialakatos, hát nem sok különbség van mint sok diplomás munka közt, annyi hogy könnyebb megtanulni. De hát könyörgöm ilyen is kell.

Az egyetlen probléma szerintem hogy nem mérik fel a gyerek képességeit...Aki nem bírja megjegyezni a testrészeket, ne menjen orvosira fizetős szakon na. NEm kell erőltetni. Nem azzal van a baj hogy a szülők a legjobbat akarják, hanem hogy nem a gyerek számára elérhető legjobbat, hanem a társadalmi szinten legjobbnak számítót. És bizony ha a gyerek nem túl okos, akkor egy jó szakmát kell találni neki.

2010. jún. 11. 14:07
 50/65 anonim ***** válasza:
100%

Nem marad boldogtalan, hanem amikor fel mer nőni,akkor kamatoztatja a kézügyességét, és lesz egy nagyon művelt, tájékozott, nyelvtudással rendelkező kézműves, aki nagyon jól el tudja adni a kézügyességét, sokkal drágábban, mint nyelvek nélkül. A diplomával keres annyit, és szert tesz annyi tanulási rutinra, hogy egy szakmát még seperc alatt letesz.

Nem nevelnek úgy minden gyereket, sok gyerek szeretne tanulni, de nem tudják biztosítani neki a hátteret. Van akiben látják a gyakorlati tehetséget, s oda adják. Azért nem zéró szakmunkás van ma sem!! Max. nem tud elhelyezkedni.

2010. jún. 11. 14:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!