Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ilyen "tanácsok...

Normális, hogy ilyen "tanácsokat" adnak a szüleim, amikor elvileg szimpatikus nekik a párom?

Figyelt kérdés

5 év párkapcsolat után mostanában szeretnénk összeköltözni (saját lakást venni) a párommal. A szüleimmel jól kijön, anya mindig a kedvencét főzi, ha nálunk ebédelünk, apuval meg van sok közös téma (autó, sportok...), ünnepekkor mindenki mindenkinek vesz ajándékot, stb.,szóval ha úgy nézzük, nem is kívánhatnék magamnak ennél jobbat. Örülök hogy a szüleim szeretik a páromat, és viszont. De valamelyik nap eléggé meglepett, hogy amikor az összeköltözésről, lakásvásárlásról, hitelfelvételről beszélgettem az ősökkel, a párom háta mögött azt tanácsolták, biztosítsam be magam. Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, ha bármi rosszul sül el, ne az legyen, hogy nincs egy fillérem sem. Meg közölték, hogy szép a szerelem, de egy házassági szerződés nem ártana... Olyan fura ez. Tényleg manapság ennyire óvatosnak kell lennünk azzal is, akivel az életünket készülünk leélni? Tudom, hogy csak jót akarnak. És tudom, hogy fogok olyan választ kapni itt gyk-n, hogy "ne gyere ide sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok", de kiváncsi lennék, Ti mit tanácsolnátok? Az esetleg fontos lehet, hogy nekem van 6 Millió önerőm (5-öt összegyűjtögettem a munkából, 1 M-t a szüleim adtak) a lakáshoz, de kevés a fizum (ezt 7 év alatt spóroltam össze úgy, hogy 4 évig másodállásom is volt, neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag), de 3x annyit keres mint én és kettőnk közül csak ő kaphat hitelt. (Bár annak ellenére, hogy az ő nevén lesz a hitel, tudom, hogy ugyanannyira felelős vagyok én is a visszafizetésért. Sőt, egyedül esélytelen lennék... Rövidre zárva a témát, nem érzem úgy, hogy még nekem kéne "keménykedni", nem akarom megrendíteni a bizalmát, nekem is nagyon rosszul esne ha fordított helyzetben ő ugyanezt tenné, mert ilyen dolgok eddig fel sem merültek köztünk....

Azért kiváncsi lennék, a többség mit tanácsol?

2018. febr. 27. 10:18
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
100%

49#

Nem. Tegyük fel vesznek egy lakást 20 millióért. Lány beletesz 6 m-t, 14 kell hitelbe. Az fele-fele aránban 7-7. A lány az önerővel együtt 13 m-t tesz a lakásba, a fiú 7-t. 65-35 % arányban lennének tulajdonosok ebben az esetben.

2018. febr. 27. 15:36
 52/67 anonim ***** válasza:
56%
#51 :))
2018. febr. 27. 15:38
 53/67 anonim ***** válasza:
100%
Ezért is kérdeztem. Nálunk is volt a családban hasonló (lánynak 14 milla önerő, srácnak 2 milla önerő). Én pont úgy matekoztam ki, mint Te az első módszerrel (és úgy is tették végül, 5% eltéréssel talán).
 54/67 anonim ***** válasza:
100%
50-esnek írtam az 53-as választ.
 55/67 anonim ***** válasza:
100%
51-es, igen, szerintem is.
2018. febr. 27. 15:40
 56/67 anonim ***** válasza:
47%
Pontosan #53. Nyilván fontos az ilyen horderejű kérdéseket egy szerelmi kapcsolatban is tisztán átbeszélni, lepapírozni.... de könyörgöm, ha a szülő engem szeret, akkor nem a "nekem lejtő pályát", hanem az igazságos megoldásokat fogja forszírozni, - mert nem megfúrni akarja a kapcsolatomat, pl.
2018. febr. 27. 15:42
 57/67 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, az nem baj, hogy megemlítik a dolgot, aztán a döntés, már úgyis a tiétek. Mindenesetre, amilyen "sztorikat" hallani manapság, van "létjogosultsága" a dolognak. Persze, nyilván ilyenkor az ember nem úgy indul a dolgoknak, hogy mi lesz, ha később szétmennek, de azért jobb erre is gondolni. Pláne, hogy még nem is éltetek együtt...
2018. febr. 27. 18:11
 58/67 anonim ***** válasza:
100%
Jól elvagyunk itt, a kérdező meg sehol. :)
2018. febr. 27. 18:16
 59/67 anonim ***** válasza:
71%

Nekem továbbra is az a gondom vele, hogy milyen az a kapcsolat, ami hazugsággal indul, és milyen az a szülő, aki a párjának való hazugságra bíztatja a gyerekét...

Persze nyilván a Kérdező felelőssége, hogy a szülők véleményéből mit fogad meg, és mit nem.

2018. febr. 27. 18:17
 60/67 anonim ***** válasza:
17%
#49: ez nálunk is így volt de csak a hitel visszafizetése után. Addig 1/1-es tulajdon.
2018. febr. 27. 18:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!