Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ilyen "tanácsok...

Normális, hogy ilyen "tanácsokat" adnak a szüleim, amikor elvileg szimpatikus nekik a párom?

Figyelt kérdés

5 év párkapcsolat után mostanában szeretnénk összeköltözni (saját lakást venni) a párommal. A szüleimmel jól kijön, anya mindig a kedvencét főzi, ha nálunk ebédelünk, apuval meg van sok közös téma (autó, sportok...), ünnepekkor mindenki mindenkinek vesz ajándékot, stb.,szóval ha úgy nézzük, nem is kívánhatnék magamnak ennél jobbat. Örülök hogy a szüleim szeretik a páromat, és viszont. De valamelyik nap eléggé meglepett, hogy amikor az összeköltözésről, lakásvásárlásról, hitelfelvételről beszélgettem az ősökkel, a párom háta mögött azt tanácsolták, biztosítsam be magam. Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, ha bármi rosszul sül el, ne az legyen, hogy nincs egy fillérem sem. Meg közölték, hogy szép a szerelem, de egy házassági szerződés nem ártana... Olyan fura ez. Tényleg manapság ennyire óvatosnak kell lennünk azzal is, akivel az életünket készülünk leélni? Tudom, hogy csak jót akarnak. És tudom, hogy fogok olyan választ kapni itt gyk-n, hogy "ne gyere ide sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok", de kiváncsi lennék, Ti mit tanácsolnátok? Az esetleg fontos lehet, hogy nekem van 6 Millió önerőm (5-öt összegyűjtögettem a munkából, 1 M-t a szüleim adtak) a lakáshoz, de kevés a fizum (ezt 7 év alatt spóroltam össze úgy, hogy 4 évig másodállásom is volt, neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag), de 3x annyit keres mint én és kettőnk közül csak ő kaphat hitelt. (Bár annak ellenére, hogy az ő nevén lesz a hitel, tudom, hogy ugyanannyira felelős vagyok én is a visszafizetésért. Sőt, egyedül esélytelen lennék... Rövidre zárva a témát, nem érzem úgy, hogy még nekem kéne "keménykedni", nem akarom megrendíteni a bizalmát, nekem is nagyon rosszul esne ha fordított helyzetben ő ugyanezt tenné, mert ilyen dolgok eddig fel sem merültek köztünk....

Azért kiváncsi lennék, a többség mit tanácsol?

2018. febr. 27. 10:18
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
55%
szüleid azért jó arcok. Elvárnák, hogy a pasas vegyen fel hitelt, aztán ha nem jön össze az élet maradjon egyedül a nyakán adóssággal, miközben te kilibbensz a kapcsolatból a félretett 6 milláddal. :D
2018. febr. 27. 12:08
 32/67 anonim ***** válasza:
60%

Ha engem tényleg szeret a szülőm, akkor ilyen helyzetben nem nekem akar jót, hanem NEKÜNK, és nem osztogat olyan tanácsokat, amivel a kapcsolatot veszélyezteti.

Egyszerűen meg kell nekik mondani, hogy "mivel a ti kapcsolatotok jól működik, légyszives OLYAN tanácsokat adjatok, amit ti magatok is úgy csináltok" - és kész.

Az meg véleményem szerint keressen kalapácsot és kötelet, aki azon gondolkodik egy kapcsolatban, hogy "ha különválnék ÉN járjak jól", és nem azon, hogy "ha különválunk EGYIKÜNK SE járjon rosszul", akinek a saját egója már a kezdetekkor is fontosabb a kapcsolatnál...

Úgyhogy kedves Kérdező, persze, legyen külön számlákon tartaléka MINDKETTŐTÖKNEK, természetesen egymás tudtával. (igen, nekünk is van). És persze, legyen úgy lepapírozva a közös ingatlan, hogy abból EGYIKŐTÖKET SE lehessen ruppó nélkül kirakni, ha rosszul sül el a kapcsolat. Egyszerűen TISZTESSÉGESNEK kell lenni egymással, tisztelni kell egymást. De ez egy kapcsolatban alapvető, nem?

Aki meg egy kapcsolat kezdetén azon agyal, hog mit titkoljon el a párja elől, nos az ne kezdjen bele abba a kapcsolatba, mert az úgyse ér semmit.

2018. febr. 27. 12:12
 33/67 anonim ***** válasza:
76%

Igazuk van!

Nálunk nem ugyanez volt a helyzet. Örököltem egy lakást, hitelt kellett felvenni a felújításra. Akkor került szóba, hogy a fele ingatlan kerülhetne a vőlegényem nevére.

Hallgattam apámra. Se a hitel, se az ingatlan, mindkettő az én nevemre került.

Hiába laktunk előtte 7 évig együtt, van két gyerek, és kiismertem. Mégis félrelépett és beadtam a válást. Akkor derült ki, milyen jó, hogy nincs a nevén semmi, képes lett volna kisemmizni, hogy az új csajának jó legyen.

2018. febr. 27. 12:19
 34/67 anonim ***** válasza:
66%
Kicsit kusza a gondolkodásod...Ha ennyi önerőd van, és csak te raksz a lakásba pénzt, a hitelt a párod fizetné, így lenne közös tulajdon a lakás? Vagy nem igazán értem... ennyi pénzzel egyedül veszel egy lakást, mindent egyedük fogsz fizetni, venni, mert a párod támogatja segíti a szüleit, míg te kapsz tőlük, és így akarsz össze költözni vele? Aztán ha "elváltok neked ugrik 7 millád, amihez neki semmi köze sem volt, a lakás, és minden. Ez tényleg jól van így szerinted? Ha össze vesztek, nem fog arra hivatkozni, hogy de szerettelek, tőled van minden, és "otthagyja neked, hanem hivatalosan fogja követelni (jogilag jogosan) mindennek a felét, amihez semi köze. Gondolkodj már !!!
2018. febr. 27. 12:27
 35/67 anonim ***** válasza:
51%

Az OK, hogy beszéltek az anyagiakról, de ezt nem kell a fickó háta mögött...

Nos, kérdező, szerintem gondold át és csinálj, amit akarsz, ez a te életed, a te döntésed. Hitelt én sosem veszek fel, akármiről is van szó, de persze nem mindenki ilyen. Én speciel totálisan közösben vagyok a párommal, de én nemcsak 5 éve ismerem, viszont elég jól. A ház közös, mert így fair, szóval nincs itt semmi gond. Hitelnél nem tudom, mit tudsz tenni, ha ő tudja csak felvenni, de ha te adod az önerőt, ő hasonló mennyiségű hitelt, s közös a lakás, az elég szimmetrikusnak tűnik, a hitelt persze neki kell fizetnie, hisz te kifizeted a részed az elején (s amúgyis kicsi a fizud).

Nem igazán érzem veszélynek, hogy esetleg megsértődik. Jó, lehetséges, de statisztikák, biztonság meg minden... Nincs azzal semmi gond, ha valaki házassági szerződést köt és bebiztosítja magát. Ez nem jelenti azt automatikusan, hogy nem bízik a másikban, bár ezt most nem tudnám érthetően elmagyarázni. Én őszinte és önző ember vagyok, nem lapítok, nem veszélyeztetem magam s ha emiatt besértődik a másik, legalább jobban megismerjük egymást, jobb 5 év után, mint még később. Szerintem meg kell értenie, de akkor sem a háta mögött kell sunyiskodni (de a "titkos" pénz OK, mert a te pénzed, nem kell senki másnak tudnia róla, nincs hozzá köze. csak akkor nem szép, ha nem szeded elő, ha épp nullán álltok és kell. én ugyan nem látom az értelmét a saját életemben az ilyesminek, de más ember, más kapcsolatban más lapra tartozik).

2018. febr. 27. 12:28
 36/67 anonim ***** válasza:
25%
#33 "akkor derült ki, milyen jó, hogy nincs a nevén semmi, képes lett volna kisemmizni," - így te semmizted ki őt... gratula:(
2018. febr. 27. 13:47
 37/67 anonim ***** válasza:
65%

1. Soha nem éltetek együtt, de rögtön közös lakásba vágnátok? Ne tedd! Legalább egy évet éljetek együtt egy albérletben, mielőtt ekkora fába vágjátok a fejteket! Nem is ismeritek egymást, hidd el, nagyon igaz az a mondás, hogy lakva ismerszik meg az ember. Olyan oldalát fogod megismerni a párodnak, amiről álmodban se gondoltál! Hagyj magadnak és a kapcsolatotoknak időt, hogy tényleg tudtok-e együttműködni úgy, hogy az mindkettőtöknek jó legyen!

2. 5 éve vagytok együtt és a pasid ezalatt soha nem gondolt a közös jövő építésére azzal, hogy bármit is félretegyen, miközben neked minimál keresettel és másodállással is lett pár milliód? Nézd reálisan a helyzetet, mert a szüleidnek igaza van.

Meghaltak a szülei, vagy mi történt, hogy úgy gondolod, hogy most minden egy csapásra megváltozik, és a hitelt fogja fizetni, meg a közös kiadásokat, és nem a szüleit pénzeli?

2018. febr. 27. 13:51
 38/67 anonim ***** válasza:
76%

36 os te normális vagy?

volt egy lakása, amit örökölt, talán adta volna annak, akinek ehhez semmi köze????

2018. febr. 27. 13:54
 39/67 anonim ***** válasza:
41%

" Örököltem egy lakást, hitelt kellett felvenni a felújításra. Akkor került szóba, hogy a fele ingatlan kerülhetne a vőlegényem nevére.

Hallgattam apámra. Se a hitel, se az ingatlan, mindkettő az én nevemre került." - nyilván a beíró fizette a teljes hiteltörlesztőt a saját keresményéből... miután betett legalább ugyanannyit a közösbe is, mint az exe... miközben otthon volt 2 gyerekkel...

Csak gratulálni tudok a gondolatmenetedhez:(

2018. febr. 27. 13:58
 40/67 anonim ***** válasza:
64%

és ha külön kasszán voltak?

és ha apja segítette ki?

és ha többet keresett mint a férfi - tudom ez lehetetlen?

2018. febr. 27. 14:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!