Normális, hogy ilyen "tanácsokat" adnak a szüleim, amikor elvileg szimpatikus nekik a párom?
5 év párkapcsolat után mostanában szeretnénk összeköltözni (saját lakást venni) a párommal. A szüleimmel jól kijön, anya mindig a kedvencét főzi, ha nálunk ebédelünk, apuval meg van sok közös téma (autó, sportok...), ünnepekkor mindenki mindenkinek vesz ajándékot, stb.,szóval ha úgy nézzük, nem is kívánhatnék magamnak ennél jobbat. Örülök hogy a szüleim szeretik a páromat, és viszont. De valamelyik nap eléggé meglepett, hogy amikor az összeköltözésről, lakásvásárlásról, hitelfelvételről beszélgettem az ősökkel, a párom háta mögött azt tanácsolták, biztosítsam be magam. Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, ha bármi rosszul sül el, ne az legyen, hogy nincs egy fillérem sem. Meg közölték, hogy szép a szerelem, de egy házassági szerződés nem ártana... Olyan fura ez. Tényleg manapság ennyire óvatosnak kell lennünk azzal is, akivel az életünket készülünk leélni? Tudom, hogy csak jót akarnak. És tudom, hogy fogok olyan választ kapni itt gyk-n, hogy "ne gyere ide sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok", de kiváncsi lennék, Ti mit tanácsolnátok? Az esetleg fontos lehet, hogy nekem van 6 Millió önerőm (5-öt összegyűjtögettem a munkából, 1 M-t a szüleim adtak) a lakáshoz, de kevés a fizum (ezt 7 év alatt spóroltam össze úgy, hogy 4 évig másodállásom is volt, neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag), de 3x annyit keres mint én és kettőnk közül csak ő kaphat hitelt. (Bár annak ellenére, hogy az ő nevén lesz a hitel, tudom, hogy ugyanannyira felelős vagyok én is a visszafizetésért. Sőt, egyedül esélytelen lennék... Rövidre zárva a témát, nem érzem úgy, hogy még nekem kéne "keménykedni", nem akarom megrendíteni a bizalmát, nekem is nagyon rosszul esne ha fordított helyzetben ő ugyanezt tenné, mert ilyen dolgok eddig fel sem merültek köztünk....
Azért kiváncsi lennék, a többség mit tanácsol?
". Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, " - én ebben a pillanatban rákérdeztem volna, hogy nekik is van-e... persze úgy, hogy mindketten ott vannak...És minden egyéb "jótanácsra" is visszakérdeztem volna, hogy ők is így csinálták-e egymással szemben...
(és ezzel le is írták magukat az erkölcsi nullára nálam)
Halgass a szüleidre. Jót akarnak.
+ ne vegyetek lakást úgy, hogy sosem éltetek együtt. Hiába vagytok együtt 5 éve, lakva ismeritek meg egymást.
Teljes mértékben igaza van a szüleidnek.
Milliókról van szó.
"azzal is, akivel az életünket készülünk leélni"
Az így tervezők több, mint felének ez nem jön össze. Sőt, még többnek nem, mert ebben csak a válások vannak, ti meg csak együtt élnétek.
Ne mondd már, hogy havi több százezerrel támogatta a szüleit minden hónapban?
Egyrészről valóban jobb lenne együtt élni egy ideig. Még öt év után is tud valaki "újat mutatni" egy együttélés során.
A szüleid szeretik a srácot. Téged viszont sokkal jobban. Ennyi. Ne láss bele semmiféle negatívumot. Ők szerencsések, ha jó párkapcsolatban együtt maradtak, viszont biztos sok rossz példát is látnak. Fel szeretnének készíteni minden eshetőségre. Szerintem. Legjobb, ha megkérdezed tőlük.
A barátnőm hasonlóképpen volt. Pár év múlva a bíróságon kötöttek ki gyermektartással és vagyonmegosztással. A lakásvásárláskor történt átutalások alapján végül megkapta azt a részt, ami neki járt, de egy évébe, rettenet sok izgalmába került.
A külön pénzt saját számlán nem ajánlanám. Te is éreznéd, hogy ez a kapcsolatból kifele mutat és inkább magad felé lenne egy harag, hogy nem bízol benne, de ha nem bízol benne akkor miért vagy vele és egy csúnya ördögi kört hozhat benned létre..
Ha a szüleid szeretnének Neked külön pénzt és van rá lehetőségük akkor gyűjtögessenek Neked, de szerintem Te ne mérgezd magad ezzel.
Ugyanakkor közös tartalék (ha nem annyira megterhelő a kölcsön) különböző plusz pénzekből, esetleg fizetés emelés után a kapott pluszt nem költitek el, stb. lehet képezni úgy, hogy egy része a saját számládon egy része az övén lenne. Ezt későbbiekben akár előtörlesztésbe is beleadhatjátok.
A legjobb szerintem ha a pároddal pontosan megbeszélitek mi hogyan történjen ha ilyen gond vagy amolyan baj jön. Kis tervezés, előre gondolás, azzal is a közösségetek erősödik :)
Én ezt egyszerűbben gondolom, teljesen általánosan az az igazság, hogy aki úgy él, amit másnak ajánlgat, az hiteles, aki meg "A" módon él, és közben "B" tanácsokat ad, az hiteltelen.
És ez mindenkire, minden helyzetben igaz, nincs szükség a vizet ivók és bort prédikálók okoskodásaira...
Hogy adhat olyan tanácsot egy szülő, hogy a gyereke HAZUGSÁGGAL kezdjen egy közös életet???
Havi 300at?
Amúgy ajánlom figyelmedbe a kérdést:
"neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag)"
De biztos elkölt havi 200-300-at a nőjére :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!