Normális, hogy ilyen "tanácsokat" adnak a szüleim, amikor elvileg szimpatikus nekik a párom?
5 év párkapcsolat után mostanában szeretnénk összeköltözni (saját lakást venni) a párommal. A szüleimmel jól kijön, anya mindig a kedvencét főzi, ha nálunk ebédelünk, apuval meg van sok közös téma (autó, sportok...), ünnepekkor mindenki mindenkinek vesz ajándékot, stb.,szóval ha úgy nézzük, nem is kívánhatnék magamnak ennél jobbat. Örülök hogy a szüleim szeretik a páromat, és viszont. De valamelyik nap eléggé meglepett, hogy amikor az összeköltözésről, lakásvásárlásról, hitelfelvételről beszélgettem az ősökkel, a párom háta mögött azt tanácsolták, biztosítsam be magam. Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, ha bármi rosszul sül el, ne az legyen, hogy nincs egy fillérem sem. Meg közölték, hogy szép a szerelem, de egy házassági szerződés nem ártana... Olyan fura ez. Tényleg manapság ennyire óvatosnak kell lennünk azzal is, akivel az életünket készülünk leélni? Tudom, hogy csak jót akarnak. És tudom, hogy fogok olyan választ kapni itt gyk-n, hogy "ne gyere ide sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok", de kiváncsi lennék, Ti mit tanácsolnátok? Az esetleg fontos lehet, hogy nekem van 6 Millió önerőm (5-öt összegyűjtögettem a munkából, 1 M-t a szüleim adtak) a lakáshoz, de kevés a fizum (ezt 7 év alatt spóroltam össze úgy, hogy 4 évig másodállásom is volt, neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag), de 3x annyit keres mint én és kettőnk közül csak ő kaphat hitelt. (Bár annak ellenére, hogy az ő nevén lesz a hitel, tudom, hogy ugyanannyira felelős vagyok én is a visszafizetésért. Sőt, egyedül esélytelen lennék... Rövidre zárva a témát, nem érzem úgy, hogy még nekem kéne "keménykedni", nem akarom megrendíteni a bizalmát, nekem is nagyon rosszul esne ha fordított helyzetben ő ugyanezt tenné, mert ilyen dolgok eddig fel sem merültek köztünk....
Azért kiváncsi lennék, a többség mit tanácsol?
#40, nem lehetetlen, de ugye te is belátod, hogy 99% esély arra van, hogy amíg együtt voltak, KÖZÖSEN fizették a hiteltörlesztőt... sőt, a GYES/GYED alatt valszeg a férfi nagyobb részben. Igaz?
(persze, ezen túl vannak egyéb töredék-százalékos esélyek is...)
nem írja, hogy gyes, gyed alatt örökölt volna
ha nem írtak papírt, akkor gondolom a pasi belement, ha közösen fizették akkor is.
amúgy meg így járt, ha nem akarta így, akkor minek ment bele?!
új nőnek bezzeg jó lett volna odacuccolni, mi?
"ha nem írtak papírt, akkor gondolom a pasi belement, ha közösen fizették akkor is.
amúgy meg így járt, ha nem akarta így, akkor minek ment bele?!" - igen, a kisemmizők általában így szoktak indokolni...
Egy tisztességes ember ilyenkor kiszámolta volna, hogy mennyi az addig befizetett törlesztők fele, és kifizeti... mondjuk.
45: jaj ugyan
ha egy nő csinálja, akkor szemét
ha egy pasi, akkor a nő megérdemli
ez van, otthagyta a családját, ennyit "megérdemelt"
#46, azért szerintem a férfit sem kell félteni, biztosan meg fogja találni a módját a dolgok kiegyenlítésének... egyébként meg most őszintén, miért ragaszkodott volna foggal-körömmel egy ILYEN kapcsolathoz, ahol a másik eleve fél szívvel van jelen??? Majd nyilván a mostani nője, vagy a következő nem biztonsági játszmázni fog vele, és amellett majd megéri neki kitartani.
Ahogy visszatérve a kérdésre, a kérdező is hallgathat egy az egyben az őseire, akkor anyagilag nem lesz vesztes, "csak" a párja fogja otthagyni, amint talál egy olyan nőt, akinek nem az a fontosabb, hogy a szülei mit mondanak, hanem a párja. Ennyike.
És nem, én kínosan vigyázok rá - mert így is gondolom - hogy a férfi és a nő joga azonos. Az anyucira hallgató picifiúról is pont az a véleményem, hogy normális nő max addig viseli, amíg nem talál jobbat.
#49, na pont ez az.... hát hülye lenne a srác, ha nem dobná azonnal azt a nőt, aki szerint ez az önző szemétség "a tisztességes".
Valójában ha mondjuk a lánynak van 7 milla önereje, és KÖZÖSEN vesznek fel mondjuk 14 milla hitelt, akkor az a tisztességes, ha 2/3 a lányé (7+7 milla) és 1/3 a srácé. (7 milla). Ha meg jövedelem-arányosan fizetik, akkor 1/2-1/2 kb. - illetve ilyen számokkal pontosan annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!