Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ilyen "tanácsok...

Normális, hogy ilyen "tanácsokat" adnak a szüleim, amikor elvileg szimpatikus nekik a párom?

Figyelt kérdés

5 év párkapcsolat után mostanában szeretnénk összeköltözni (saját lakást venni) a párommal. A szüleimmel jól kijön, anya mindig a kedvencét főzi, ha nálunk ebédelünk, apuval meg van sok közös téma (autó, sportok...), ünnepekkor mindenki mindenkinek vesz ajándékot, stb.,szóval ha úgy nézzük, nem is kívánhatnék magamnak ennél jobbat. Örülök hogy a szüleim szeretik a páromat, és viszont. De valamelyik nap eléggé meglepett, hogy amikor az összeköltözésről, lakásvásárlásról, hitelfelvételről beszélgettem az ősökkel, a párom háta mögött azt tanácsolták, biztosítsam be magam. Pl. Legyen olyan pénz a számlámon, amiről Ő nem tud, ha bármi rosszul sül el, ne az legyen, hogy nincs egy fillérem sem. Meg közölték, hogy szép a szerelem, de egy házassági szerződés nem ártana... Olyan fura ez. Tényleg manapság ennyire óvatosnak kell lennünk azzal is, akivel az életünket készülünk leélni? Tudom, hogy csak jót akarnak. És tudom, hogy fogok olyan választ kapni itt gyk-n, hogy "ne gyere ide sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok", de kiváncsi lennék, Ti mit tanácsolnátok? Az esetleg fontos lehet, hogy nekem van 6 Millió önerőm (5-öt összegyűjtögettem a munkából, 1 M-t a szüleim adtak) a lakáshoz, de kevés a fizum (ezt 7 év alatt spóroltam össze úgy, hogy 4 évig másodállásom is volt, neki meg nincs önerője, (mert a szüleit támogatta anyagilag), de 3x annyit keres mint én és kettőnk közül csak ő kaphat hitelt. (Bár annak ellenére, hogy az ő nevén lesz a hitel, tudom, hogy ugyanannyira felelős vagyok én is a visszafizetésért. Sőt, egyedül esélytelen lennék... Rövidre zárva a témát, nem érzem úgy, hogy még nekem kéne "keménykedni", nem akarom megrendíteni a bizalmát, nekem is nagyon rosszul esne ha fordított helyzetben ő ugyanezt tenné, mert ilyen dolgok eddig fel sem merültek köztünk....

Azért kiváncsi lennék, a többség mit tanácsol?

2018. febr. 27. 10:18
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
45%

#40, nem lehetetlen, de ugye te is belátod, hogy 99% esély arra van, hogy amíg együtt voltak, KÖZÖSEN fizették a hiteltörlesztőt... sőt, a GYES/GYED alatt valszeg a férfi nagyobb részben. Igaz?

(persze, ezen túl vannak egyéb töredék-százalékos esélyek is...)

2018. febr. 27. 14:11
 42/67 anonim ***** válasza:
68%
41# de uyge a férfiank nem volt tulajdonjoga, tulajdonképpen megúszott egy albérleti díjat azzal, hogy a feleségének volt egy lakása. Nem semmizték őt ki semennyire.
2018. febr. 27. 14:26
 43/67 anonim ***** válasza:
51%

nem írja, hogy gyes, gyed alatt örökölt volna

ha nem írtak papírt, akkor gondolom a pasi belement, ha közösen fizették akkor is.

amúgy meg így járt, ha nem akarta így, akkor minek ment bele?!

új nőnek bezzeg jó lett volna odacuccolni, mi?

2018. febr. 27. 14:35
 44/67 anonim ***** válasza:
86%
Én azt nem értem, hogy ha már valaki idehányja a fél életét délelőtt 10-kor, miért nem képes válaszolni? Arra volt idő, hogy kisregényt írjon, de válaszokat, kommenteket már nem kapunk. Persze, dolgozik... de 10kor még ebédszünet sincs, hogy csak annyi ideje legyen...
2018. febr. 27. 14:38
 45/67 anonim ***** válasza:
58%

"ha nem írtak papírt, akkor gondolom a pasi belement, ha közösen fizették akkor is.

amúgy meg így járt, ha nem akarta így, akkor minek ment bele?!" - igen, a kisemmizők általában így szoktak indokolni...

Egy tisztességes ember ilyenkor kiszámolta volna, hogy mennyi az addig befizetett törlesztők fele, és kifizeti... mondjuk.

2018. febr. 27. 14:39
 46/67 anonim ***** válasza:
73%

45: jaj ugyan

ha egy nő csinálja, akkor szemét

ha egy pasi, akkor a nő megérdemli

ez van, otthagyta a családját, ennyit "megérdemelt"

2018. febr. 27. 14:45
 47/67 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos részben normális. A házassági szerződés nagyon fontos. Mi csak azért nem írtunk, mert kb.nem volt miről írni. Max.azon veszhettünk volna össze, hogy kié a 15 éves számítógép meg a 20 éves tévé. :) az is fontos, hogy legyen vésztartalékod. Mondjuk a titkolózás elég nagy bizalmi törést okozhat. Én nem titkolom a vésztartalékomat. Tudja a férjem, hogy van, azt is tudja, hogy mennyi. Nyilván rosszul esett neki, hogy feltételezem róla, hogy elhagy, de megértette. Ha tetszik, ha nem, a házasság vagyoni közösség. Üzlet. Ez így van, amióta létezik a házasság intézménye. Az érzelmi oldala egy lábjegyzet a törtènelemben.
2018. febr. 27. 14:59
 48/67 anonim ***** válasza:
29%

#46, azért szerintem a férfit sem kell félteni, biztosan meg fogja találni a módját a dolgok kiegyenlítésének... egyébként meg most őszintén, miért ragaszkodott volna foggal-körömmel egy ILYEN kapcsolathoz, ahol a másik eleve fél szívvel van jelen??? Majd nyilván a mostani nője, vagy a következő nem biztonsági játszmázni fog vele, és amellett majd megéri neki kitartani.

Ahogy visszatérve a kérdésre, a kérdező is hallgathat egy az egyben az őseire, akkor anyagilag nem lesz vesztes, "csak" a párja fogja otthagyni, amint talál egy olyan nőt, akinek nem az a fontosabb, hogy a szülei mit mondanak, hanem a párja. Ennyike.

És nem, én kínosan vigyázok rá - mert így is gondolom - hogy a férfi és a nő joga azonos. Az anyucira hallgató picifiúról is pont az a véleményem, hogy normális nő max addig viseli, amíg nem talál jobbat.

2018. febr. 27. 15:17
 49/67 anonim ***** válasza:
77%
Itt páran írtátok, hogy a tulajdonjog legyen az önerő arányában. De most önerő csak a lánynak van, a srácé nulla. Akkor a lakás egy az egyben a lány nevén lenne???
2018. febr. 27. 15:26
 50/67 anonim ***** válasza:
39%

#49, na pont ez az.... hát hülye lenne a srác, ha nem dobná azonnal azt a nőt, aki szerint ez az önző szemétség "a tisztességes".

Valójában ha mondjuk a lánynak van 7 milla önereje, és KÖZÖSEN vesznek fel mondjuk 14 milla hitelt, akkor az a tisztességes, ha 2/3 a lányé (7+7 milla) és 1/3 a srácé. (7 milla). Ha meg jövedelem-arányosan fizetik, akkor 1/2-1/2 kb. - illetve ilyen számokkal pontosan annyi.

2018. febr. 27. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!