Aki itt kérdést írt ki, az megfogadta a jó tanácsokat? Próbált változtatni? Vagy maradt minden úgy?
Én eddig még csak szemétkedést kaptam "jó tanácsként" itt, szóval nemigen volt mit megfogadni.
Ha kérdést teszek ki, akkor azért, mert kíváncsi vagyok ki mit gondol a helyzetről, és hogyan oldaná meg. Ennek ellenére a legtöbb válaszoló (tisztelet a kivételnek) kiforgatja a mondanivalómat, és ha meg merem védeni magamat, akkor én vagyok a szarszemétszaralak. Nem igazán érdemes az itteni válaszokra adni.
ISMÉTLEM, TISZTELET A KIVÉTELNEK.
Olyan tuti sok van, aki nem tett semmit. Nem egyszer láttam áldozattípusokat írni, ordítóan egyértelmű helyzettel, mindenki leírta, hogy meneküljön, védje meg magát, de ő hozta a kis kifogásait s nem értette, milyen extrém durva helyzetben van.
A normális esetekkel nem tudom, mi van, illetve párszor olvastam, hogy mások hozzászólása segített a saját gondolkodásban s meghozta a teljesen jó döntését s alkalmazta is. A legremekebb válaszolók sem tudnak segíteni valakinek, ha az tehetetlen s bizonytalan. De egy normális kérdezőnek jó esélyei vannak, a rosszindulatú dolgokat visszautasítja, az új nézőpontokon elgondolkodik... Vannak nagyon fejlesztő eszmecserék s persze poénos beszólások :)
én általában csupán más nézőpontra vagyok kíváncsi, mert bizonytalan jellem vagyok, vagy reménykedem abban is, amiben érzem, hogy nem kellene, stb
és általában csak önigazolásokat kapok(indenki úgy gondolja, ahogy éreztem), csak épp mégtöbbféle pontban is arra rávilágítva.(magyarán "minden út rómába vezet")van néha pár válaszadó akinek kileng a véleménye, de ők többségében pont nem globálisn nézték a dolgot csak kiragadva egy-egy gondolatot és arra reagálva.
így igazából csak megerősítéseket szoktam kapni.
ezért arra is gondoltam, nem e tudat alatt irányítva teszem fel a kérdéseket és azért, így a későbbiekben kimondottan ügyeltem arra ,pl egy konfliktushelyzet felvázolásánál, hogy a másik oldal is megértésre tudjon kerülni. a helyzet ugyanaz maradt. mások is úgy látják, ahogy én.
viszont volt, hogy megnyugtatott már olyan, hogy ne törődjek vele, náluk is így van(többen is ezt írták)ez már csak ilyen, nem kell felvenni. és túl is léptem a dolgon.
*és az is jellemző, hogy első körökben csak kérdeznek még több részletről, az ember már az egész életét leírhatná, aztán amikor mindenki indennel végre képben van, nem írnak tovább megoldást...
tehát az olyan jellegű kérdéseimre hogy mit tennél a helyemben mondhatni válasz nem jön, hiába elemeztük a helyzetet oldalakon át
Igen, ez jó kérdés. De mer-e változtatni az illető? Sokszor nem is olyan könnyű megélni egy helyzetet, mint válaszolni.
Elvileg senkit nem bántottam itten.
Szerintem nehéz úgy kiírni egy kérdést, amiből kiderül a teljes háttérsztori, anélkül meg nehéz rendes választ adni. Akinél meg egyértelműnek tűnik, pl verik otthon, az gyakran nem mer változtatni, és nem is fog.
Sokan tényleg csak kiírják magukból a fájdalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!