Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most én gondolom rosszul vgy...

Most én gondolom rosszul vgy tényleg ki kell azon akdni, hogy a kutyáimról úgy beszélek, mint családagról?

Figyelt kérdés

Versenytáncolok és az eddigi párom abbahagyta a táncolást. Azóta több lánnyal próbáltam, hogy milyen pár lennénk. Az utolsó rostán 3 lány maradt fenn és velük külön-külön beszélgettem, mert az is nagyon fontos, hogy megértsük egymást.

Nos az egyik lány teljesen kiakasztott. Arról beszélgetünk, hogy milyen családja, miért akar velem táncolni. Aztán ő is rákérdezett az én családomra. Én elmondtam neki, hogy a szüleimmel, bátyámmal meg a kutyáimmal élek. Ő erre azt mondta, hogy ő nem az állatim érdeklik, hanem családom. Mire én rögtön mondtam, hogy nekem ők is hozzátartoznak a családomhoz. A lány meg elkezdet pattogni, hogy miért kell megsértenem a családomat azzal, hogy az állatokat egyenrangúként kezelem velük.

Erre én ajtót mutattam nekik, de a szívemet nem hagyja nyugodni, amit mondot. Tényleg megsértem ezzel őket?

2010. jún. 7. 20:04
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
37%

"Talán ha mondasz egy logikus érvet arra hogy miért van jogod azt mondani hogy megdöglik, megértem. De addig had legyen joga mindenkinek ahhoz hogy más is úgy beszéljen az állatáról ahogy a gazdinak jól esik. Nem hiszem hogy valami bajod esne tőle így joga van mindenkinek ezt kérni."

69%-os!

Direkt megkérdeztem, hogy tudsz-e olvasni, ezek után már biztos vagyok benne, hogy nem.

Nem a kutyára mondtam, hogy kutyuska, hanem a gazdira, hogy hobbikutyuskás. Így egybe. Az teljesen lényegtelen, hogy milyen fajtát, és hányat tartasz, a viselkedésed a lényeg.

De csak neked leírom még egyszer, ha már eddig képtelen voltál felfogni, bár most se fűzök hozzá sok reményt:

miért háborodik fel a "meghalós", ha én "elpusztul"-t mondok? Nem direkt mondtam, hanem nekem eszembe jutott, és megkérdeztem ezzel kapcsolatban valamit, anélkül, hogy bármit is tudnék a másik gazdi ilyen igényeiről, erre egyből leharapja a fejem.

Ha már ilyen nagy hangon papolsz a jogokról, akkor pont nekem adtál igazat, csak értelmezni nem tudsz.

Mert kedves kutyával 10 éve versenyző, mondtam, hogy nincs bajom azzal, ha meghal az állata, a viselkedésével van bajom.

Ebből meg az következik - de neked erre sincs eszed, mert pont ez a fajta vagy - hogy nem a kutyával van bajom, hanem a gazdival! Kutya nem tehet róla, hogy milyen ember hogyan babusgatja, és neveli félre. (na, ha tudsz értelmezni, nem veszed magadra, hogy félrenevelnéd, miután versenyekre jársz)

Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy ez az agyonajnározós kutyás réteg felettébb bosszantó amiatt, hogy képtelen belelátni olyanok fejébe, akiknek a kutya csak egy "rühes korcs", és ezért inkább lehordják őket. (a gazdi a nemkutyásat.) Az ilyen után semmivel se lesz jobb a hozzáállásuk a állattartáshoz. És még ti vagytok felháborodva? :D

Tiszteletem.

2010. jún. 10. 08:14
 52/56 anonim ***** válasza:
37%

09.06:a szeretet az agyban lejátszódó kémiai folyamatok eredménye.Ehhez a kutyának nincs képessége.

A kutya kötődik hozzád,mert falfavezérnek(vagy nem egyszer láttam hülyegazdik esetében) falkatagnak tart,de szeretni nem szeret.

Ennek legjobb bizonyítéka az,hogy a kutyus elpusztul pl,ha meghal az idős gazdája,vagy kidobják...mert aki szeret,az el tud engedni.

Az,hogy eljutottunk a divat jóvoltából,hogy emberként kezelik sokan a kutyájukat és emberi tulajdonságokkal ruházzák fel őket(sőt! olyan elvárásaik is vannak velük szemben-hallottam rikácsoló szökenőt,amikor elkezdtem játszani az elcs..eszett ölebével,hogy ne csalj meg !!!-mint az emberekkel)Na ez az,amivel a legnagyobb rosszat teszik a kutyával!

Persze azt is elhiszem,hogy bazira kényelmetlen hidegbe,esőbe,sárba kimenni a kenelbe megetetni a kutyát,meg sétálni vinni(nem a betonon-az nem tesz jót a lábainak),de aki ennyire lusta és önző,miért nem tamagocsit tart...

2010. jún. 10. 09:43
 53/56 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti. Te belelátsz egy olyan ember fejébe aki teljesen ellentétesen gondolkozik mint te? Szerintem nem! Vagy biztos valami zseni vagy. Akkor nekem miért kéne belelátnom a kutyalenézők fejébe? Gondolatot ne olvassak? Miért nem lát ő az én fejembe? Én még mindig azt mondom hogy senkinek nem ártok azzal hogy szeretem a kutyám. Nem öltöztetem rózsaszín ruhába, és nem zavarom vele más életét. Ő viszont eléggé megsért ezzel. Ha így gondolkozik mégis akkor tartsa meg magának és mindenki boldog lesz. Azon kívül sehol nem láttam hogy a póráz, szájkosár, megfelelő körülmények, ürülékfelszedés, oltás mellett nekem még kötelességem a kutyautálókat is megtéríteni. Mivel a kutyám semmi olyat nem tett ami miatt a másik utálná (nem bántotta, nem harapta meg, nem ugat egész éjszaka stb), arról meg nem tehetek ha őt irritálja az hogy szeretem az állatom és ugyanolyan bunkó módon megvédem ahogy ő leszól, ezzel nem nekem van dolgom. Jó hogy nem mindjárt kötelességem terápiás állatként működtetni az összes állatom, mert ha nem teszem akkor valaki miattam fogja utálni őket... És nem kötelességem egy bunkó emberrel jópofizni. Nem küldöm el a k*rva anyjába, ha udvariasan is mondom de nem leszek vele kedves.

Ha meg nem ismersz egy embert, akkor válts vele pár szót és aztán rögtön kiderül hogy áll az állatokhoz, meghal-e vagy megdöglik. Ennyi.

Nem csak a buta gazdik háborodnak fel ezen akik félrenevelik a kutyájukat, hanem mindenki akinek fontos az állata. A vérprofi tenyésztő is nem csak a hobbikutyuskás. És szerintem ez nem sérti senki jogait ellenbeb a rühes korcsos emberrel. Nem kötelező neki szeretni az állatokat, csak hagyja békén, nem fog belehalni ha a saját dolgával foglalkozik.

2010. jún. 10. 11:20
 54/56 anonim ***** válasza:
76%

Tudnak szeretni, de féltékenykedni, meg utálni is:)))

Ezt tapasztaltam.

Amúgy meg senki nem örül úgy nekem, mikor hazaérek, mint ők, senki nem vágyik utánam úgy, mint ők:)

2010. jún. 10. 18:08
 55/56 anonim ***** válasza:
51%

1808:persze,mert te adod a kaját neki,megvakarod,te viszed el,hogy végre futkozhasson stb...és ezek jók neki.Miért a szomszédhoz ragaszkodjon?

Egyébként nemsokára Sziget,a házasságkötő sátorban hozzá is mehetsz...

2010. jún. 10. 19:18
 56/56 anonim ***** válasza:
Utolsó. Volt hogy a kutyám beteg volt. Egy hétig nem evett, mert nem bírt, rá se nézett a kajára. De akkor is jött utánam és leste a szavam és szerett. Ilyen formán az ember sem szeret, mert hát csecsemő korban az anyja eteti, ki van neki szolgáltatva, jó hogy nem a szomszédot szereti...
2010. jún. 10. 20:03
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!