Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg egy "aljas szemét nő"...

Tényleg egy "aljas szemét nő" lennék, amiért a gyerekem jövője és a saját jövőnk fontosabb a kutyánknál?

Figyelt kérdés

Normális környéken szeretnénk felnevelni a jövőre iskolás kisfiúnkat. Ahol most lakunk, jó szakmával is csak éhbéres munkát végzünk mind a ketten a férjemmel, a vállalatok sajnos sorra zárnak be. Rendszeresen szorulunk a szüleink támogatására mindkét oldalról. Ráadásul az iskola, ahová a fiunk járna majd, többségében kisebbségi diákokat nevel, akik agresszívek. Rendszeresek a botrányok az iskola körül.

Sokan vágták már a képünkbe, hogy a semmire vállaltunk gyereket, ami nem igaz! Attól még, hogy nem vagyunk diplomások, nekünk is jár a boldogság. Nem mi tehetünk arról, hogy munka lehetőség nulla ezen a helyen. De nem akarunk így élni örökké, tehát minden összejött ahhoz, hogy kimondjuk, költözni kell!

Innen jön a kutyás probléma. Egy messzebb lévő nagyvárosban kerestük az új jövőnket. Úgy néz ki, mindkettőnket felvesznek egy jobb munkahelyre. Egyelőre bérelni szeretnénk egy lakást, aztán majd ha biztos lesz a helyünk, eladjuk a jelenlegi házat (ha el tudjuk!) és vennénk egyet abban a városban. Gondolom a legtöbben tudjátok, hogy bérelt lakásba nagytestű kutya nonszensz. Ezért úgy döntöttünk, hogy jó gazdát keresünk a gyönyörű, német-juhász kutyánknak. Szerettük volna, ha olyan veszi át tőlünk, akit ismerünk, ezért a facebookon hirdettük meg. Azóta kapjuk a sok negatív kommentet a bejegyzésünk alá, hogy

"remélem majd a gyereketek is lepasszol titeket valahova idős korotokban"

"Aki egy kutyáról sem tud gondoskodni az nem lehet jó anya, sajnálom a fiadat"

és hasonlók.

Nem értem, miért ilyen kegyetlenek velünk az emberek? Mi csak élni szeretnénk egy boldog családban most, fiatalon, amikor itt van az ideje és nem negyven felett. Nincsenek nagy kívánságaink :(

2018. jan. 29. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 anonim ***** válasza:
55%
És amikor megvettétek a kutyát még volt munkalehetőség? Nem hiszem. Egy kutya nagy felelősség, sok évre szól, nem csak addig még csak simogatni kell. Látod ezért ítélnek el az emberek, mert bevállaltátok a kutyát és felnőtt ember létetekre nem tudtok felelősséget vállalni érte. És akkor még gyereketek is van, ami gondolom nem kell mondani h mégnagyobb felelősség.
2018. jan. 30. 16:31
 52/73 anonim ***** válasza:
74%

"Ha viszont a szüleim is kimondják a végszót, akkor sajnos menhely lesz a vége."

Na, ennyi. :) Úgy látszik nem igazán vagy képben az állatvédelemmel kapcsolatban - a menhelyek sem fogják csak úgy ukmukfukk bevenni. :/ A legtöbb menhely folyamatos helyhiánnyal küzd, sokszor már sérült és utcán élő állatokat sem tudnak fogadni, mert kb. a csillárról is kutyák lógnak. Mert az emberek annyira sz.rnak bele az egészbe. :) Ördögi kör ez, és amíg így gondolkodtok, nem is lesz vége!

2018. jan. 30. 16:46
 53/73 anonim ***** válasza:
88%
Szerencsétlen kutyus :( Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagytok, de azért gondoljátok ezt jól...biztos nincs más megoldás? Én a helyedben még nézelődnék albérletek után...hátha lenne egy picivel nagyobb, elfogadható árban? VAGY....Irtad, hogy idővel (mondjuk egy év?) akartok ott házat venni,s eladni a régit...addig legyen a kutyus szüleiteknél, aztán ha vesztek házat vegyétek magatokhoz újra....ott legalább szem előtt lenne, akár még meg is tudnátok látogatni, aztán ha már jobban keresnétek vinnétek neki kutyakaját, meg ami kell, hogy ne a szüleid fizessék.... nem tudom, de nekem nem lenne szivem ezt megtenni.....mégis csak az életetek része, rátok van utalva....sajnálom nagyon.
2018. jan. 30. 17:15
 54/73 A kérdező kommentje:
Nincs időnk tovább keresni :( munkába kell állni az új helyen, vagy elúszik a lehetőség. Elfogadtuk, amit találtunk lakást, ma már meg is kötöttük rá a szerződést. A szüleim csak végső esetben vállalják az egy évet, ha az alatt nem lesz más gazda, de amúgy nem akarják és én sem kényszeríthetem rájuk. Ők nem kutyásak, nem szeretik a kutyákat egyáltalán. Anya fél is tőlük, ezért nem lehetett egész gyerekkoromban kutyám. Mindig vágytam rá, ezért a saját házban majdnem első dolgom volt kutyát szerezni. Fáj a szívem érte, de mégsem vihetem oda, ahová megyünk. Még ha én tudnék is vele egyszobában élni, ami nincs így, a férjem tuti nem menne bele.
2018. jan. 30. 17:24
 55/73 anonim ***** válasza:
61%

Na erről van szó. Nem felelősségteljes gazda vagy, csak egy ostoba gyerek, akinek azért kell a kutya, mert anyu nem engedte.

Legközelebb maximum egeret vegyél, az nem él két-három évnél tovább, és akkor továbbra sem kell felelősséget vállalni a tetteidért.

Én a korábbi véleményeimben próbáltalak mentegetni, de az utolsó néhány megszólalásod gusztustalan, ne i haragudj.

Remélem, valakinek megesik a szíve szerencsétlen kutyán.

2018. jan. 30. 17:48
 56/73 A kérdező kommentje:
Látom a lényeget fogtad meg. Eddig mentegettél, de mert gyerekkori vágyam volt a kutya, hirtelen gyerek lettem? Ennyi eléfmg hogy valakit átminősíts? Arról bezzeg nem írsz, te mit tennél a helyemben! Lemondanád az új állást? Aludnál egyszobában a kutyával? Maradnál takarítónak, ahol vagy, csak a kutya miatt, miközben a gyereknek mindenre azt mondod, hogy "nincs rá pénz"? Érdekes, ahol a legtöbb negatív vélemény van ott tanács nincs, vagy csak olyan, ami a rózsaszín álmokban valósítható meg.
2018. jan. 30. 18:00
 57/73 A kérdező kommentje:
Azt gondolom el sem olvastátok a korábbi válaszomban, hogy eleinte jól ment minden, volt jó munkánk. Vagy csak átugrottátok, mert akadály volna a szidásomban.
2018. jan. 30. 18:03
 58/73 anonim ***** válasza:
55%

"te mit tennél a helyemben" - őszintén? Vinném magammal a kutyámat (akire gyerekkorom óta vágytam)

Korábban írtam egy sokkal empatikusabb választ, de minél többet magyarázod a bizonyítványod, annál rosszabb a véleményem rólatok! (Pedig az elején még egyáltalán nem voltál ellenszenves)

2018. jan. 30. 18:03
 59/73 anonim ***** válasza:
76%

Korábbi véleményemben írtam tanácsot, sokan mások is írtak tanácsot, csak éppen azokat kényelmesebb figyelmen kívül hagyni, hogy fényezhesd magad, milyen önfeláldozó meg jó fej vagy, hogy nem hajítod rögtön az utcára szerencsétlen állatot.

Kérdésedre válaszolva, igen, aludnék egy szobában a kutyával. Szoba-konyhás lakásban is volt kutyám, mikor úgy hozta a szükség. Fizikailag nem foglal sok helyet, elfér a fekhely meg a tál a konyhaasztal alatt...

Jaaaaa, hogy a városi kutyával sétálni meg kirándulni kell, az meg már nem dívik, ugye?

Személy szerint aludnék a kutyával, és mikor már ott vagyok helyben, baromi gyorsan keresnék másik albérletet. Írták máshol is, sokszor kertes házat olcsóbban találni, mint lakást, csak keresni kell.

Jó kifogás, hogy sürgősen most ezt lehetett találni, de az nem jelenti azt, hogy ne lehetne munka mellett olyat találni, ahol a kutyának is jobb dolga van.

2018. jan. 30. 18:07
 60/73 A kérdező kommentje:
Gratulálok, amiért te képes vagy együtt élni a kutyáddal egy szobában, ez tényleg nagy dolog. És itt megkérdezném, hogy szerinted aki erre nem képes, az már nem is szeretheti a kutyáját? Ha így gondolod, ismerd meg egy kicsit jobban az embereket. Ami az albérleteket illeti nem vagy túl tájékozott. A legtöbbet min. egy éves szerződéssel adják. Szívesen bocsánatot kérnék a kutyámtól, ha megértené, hogy nem vihetem el magammal, de nem vihetem. Akik meg olcsóbban találtak kertes albit, mint lakást, azoknak gratulálok! Ha az egyikük én volnék, akkor neked most nem lenne kit szidnod. Attól még, hogy valahol van ilyen, nálunk nincsen.
2018. jan. 30. 18:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!