Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mik az előnyök és hátrányok...

Mik az előnyök és hátrányok annak, ha egy anya évekig otthon marad gyesen a gyerekekkel, egészséges-e ez a magyarországi tendencia?

Figyelt kérdés

Egy társaságban erről ment a "vita". Nagyon sok gyermekes anya minél tovább szeretne otthon maradni a gyerekével, sőt miután vissza kellene menniük dolgozni inkább szülnék a következőt. Ezek a nők egyébként képzett, jó szakmával rendelkezőek. Én megmondom őszintén soknak tartom a 3 évet. Az anya kikerül a munka világából, a gyerek lehet túl ragaszkodó lesz az anyához (igen ezt is tapasztalom főleg a férfiaknál).

Mit gondoltok?

2018. jan. 8. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 anonim ***** válasza:
0%

70!

A mesében. A valóságban csak gyest kap, mert nem dolgozott, vagy nem eleget. Esetleg minimálbérért, akkor még a gyed nem sokkal 5obb, mint a gyes. Nyilván vannak kivételek is, de a jól kereső nő amúgy se akar 3 évig otthon lenni

2020. nov. 19. 10:24
 72/72 anonim ***** válasza:
49%

71, Miért? Jól kereső nő nem szeretheti jobban a gyerekét, mint a karrierjét?

12 évet tanultam, dolgoztam, hogy abban a pozícióban lehessek, ahonnan eljöttem szülni, de nem tervezek gyorsan visszarongyolni.

Az volt az előzetes terv, de élvezem az itthonlétet.

1,5 éves a fiam, de olyan mintha tegnap született volna. Nagyon gyorsan elszaladt az idő és nap mint nap új csoda, nem akarok még visszamenni és lemaradni erről az extenzív fejlődési szakaszról.

2020. nov. 19. 13:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!