Mik az előnyök és hátrányok annak, ha egy anya évekig otthon marad gyesen a gyerekekkel, egészséges-e ez a magyarországi tendencia?
Egy társaságban erről ment a "vita". Nagyon sok gyermekes anya minél tovább szeretne otthon maradni a gyerekével, sőt miután vissza kellene menniük dolgozni inkább szülnék a következőt. Ezek a nők egyébként képzett, jó szakmával rendelkezőek. Én megmondom őszintén soknak tartom a 3 évet. Az anya kikerül a munka világából, a gyerek lehet túl ragaszkodó lesz az anyához (igen ezt is tapasztalom főleg a férfiaknál).
Mit gondoltok?
70!
A mesében. A valóságban csak gyest kap, mert nem dolgozott, vagy nem eleget. Esetleg minimálbérért, akkor még a gyed nem sokkal 5obb, mint a gyes. Nyilván vannak kivételek is, de a jól kereső nő amúgy se akar 3 évig otthon lenni
71, Miért? Jól kereső nő nem szeretheti jobban a gyerekét, mint a karrierjét?
12 évet tanultam, dolgoztam, hogy abban a pozícióban lehessek, ahonnan eljöttem szülni, de nem tervezek gyorsan visszarongyolni.
Az volt az előzetes terv, de élvezem az itthonlétet.
1,5 éves a fiam, de olyan mintha tegnap született volna. Nagyon gyorsan elszaladt az idő és nap mint nap új csoda, nem akarok még visszamenni és lemaradni erről az extenzív fejlődési szakaszról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!