Mik az előnyök és hátrányok annak, ha egy anya évekig otthon marad gyesen a gyerekekkel, egészséges-e ez a magyarországi tendencia?
Egy társaságban erről ment a "vita". Nagyon sok gyermekes anya minél tovább szeretne otthon maradni a gyerekével, sőt miután vissza kellene menniük dolgozni inkább szülnék a következőt. Ezek a nők egyébként képzett, jó szakmával rendelkezőek. Én megmondom őszintén soknak tartom a 3 évet. Az anya kikerül a munka világából, a gyerek lehet túl ragaszkodó lesz az anyához (igen ezt is tapasztalom főleg a férfiaknál).
Mit gondoltok?
3 gyerekem van.Az első kettő 2.5 évesen került oviba, mivel a településünkön nincs bölcsi bevették őket mert szobatiszták voltak.Másik városba nem tudtam volna őket hozni-vinni bölcsibe.
Hatra jártam dolgozni, utazni kellett, a gyereket negyed hatkor cipeltem oviba...felkelteni egy olyan picit, öltöztetni, kivinni a minuszba...brutális.Ezt csak azt tudja aki csinálta.Biztos vagyok benne, hogy nem egészséges.
Elsőben az évnyitón nem lehettem ott mert nem engedtek el.A gyerek az első nap a suliban sírt én meg melóban.De tudnék még egy csomó példát miért nem volt jó.
A 3. gyerekem most 7 hós.Valószínűleg vissza fogok menni dolgozni gyed után de nem meggyőződésből hanem muszájból.
Saját tapasztalatomból kiindulva a gyerek 10 éves koráig otthon kéne lenni az anyának vagy legalább biztosítani kéne oviskortól részmunkaidőt normális fizetéssel.
Tehat kizarolag a magyar gyerekek egeszsegezek es boldpgok a vilagon mert anyuka 3 evig otthon uldogelt
Erdekes akkor miert is vezet m orszag ongyilkossag alkoholizmys depresszio szamokban ?
Miert nem a vilag legboldogabb gyerekei a magyarok ? Mert felmeresek nem ezt mitatjak
3 ev tul hosszu es hulyeseg csak majomszeretet okoz es tulzott egyoldalu kotodest
Semmi baj a bolcsodevel es a lefejt anyatejel
A gyerek jol tud kotodni tobb gondozohoz is
#44 azért van sok, mert kevés a fizetés és nehéz a megélhetés.
Több külföldi ismerősöm is van. Tény, hogy x ideig maradhatnának otthon amit fizet az állam, de sokan nem mennek vissza dolgozni. Ott keres annyit a férfi, hogy állami támogatás nélkül is vígan élnek.
Amúgy szerintetek a bölcsibe beadott gyerekek ingyenes étkeztetését ki fizeti? Mert 90% minimálbérre van bejelentve (többi zsebbe).
40.
Nagyon sajnállak, még egy ilyen megkeseredett embert nem láttam. Rossz egyedül, minimálbéren tengődni ugye? Mert ilyen maximum azoknak a szájából fröcsög.
Mi párommal úgy beszéltük meg, hogy majd, ha gyerekeket szeretnénk kb 2-3 év legyen közöttük. Nem azért, hogy ne menjek vissza dolgozni, hanem mert a gyerekeknek jobb, ha nincs köztük sok korkülönbség. (Nagy korkülönbséges tesóknál akiket én ismerek mind utálták egymást és egy csomó konfliktus volt.) Én szeretnék 3 éves korukig velük lenni majd, ha van rá lehetőség, mert a gyerekeimet én szeretném nevelni. Velem 4 éves koromig voltak otthon és nem lettem anyás, sőt... de ismerek olyan nőt, aki a fia 30 éves koráig otthon volt, mert "jajj, ki fog neki ebédet pakolni munkába, takarítani a szobáját, stb, ha ő dolgozik". Na az a "gyerek" nem is lett önálló 30+ évesen sem. (Viszont nagyon nagyképű és bunkó, mert anyuka elhitette vele, hogy tökéletes és a nőkben csak a cselédet látja.) Egy rokonom baba kora óta vigyáz egy kislányra, aki már 8 éves és sokkal jobban szereti a rokonomat, mint az anyját, akit gyakorlatilag, csak addig lát, amég hazaviszi és elalszik. Az anyja nem tudja kezelni, rokonomat hívogatja minden aprósággal, annyira nem ismeri a gyerekét.
Tudom, hogy ez a két véglet, de szerintem jobb a gyereknek, ha ovis koráig otthon van, jobban tudnak figyelni a szülők a nevelésére, mintha bölcsiben, csak egy gyerek a sok közül. Mikor a gyerek nincs otthon, mert ovi, suli, stb van akkor tényleg fölösleges otthon ülni, csak hogy anyuka szedhesse ki neki a pörköltet, mikor hazaér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!