Nem szemetseg ez anyamtol?
Karacsonyra vettem neki egy nespressos kavefozot mert mindig kaveznak,de csak ilyen olcso kotyogossal.
Most hazajottem baratomtol es kerdeztem hogy kiprobalta-e. Azt mondta nem,minek,ugysem fogja hasznalni. Minek vettem ilyen ajandekot,mikor draga bele a kapszula. Vissza tudom-e vinni.
Vettem neki 2 doboz kapszulat meg ajandek kapszulak is voltak bent.
Iszonyu szarul esik ez. 15.000Ft volt.
Nem tudom mit kell ezen háborogni itt pár válaszolónak.
Nekünk is van kapszulás kávéfőzőnk, amit néha-néha használunk, mikor megkívánunk egy lattet, vagy cappuccinot, amúgy meg ott a szokásos kávé.
Ettől még nem kéne az anyjának ilyen stílusban odavágni ezt, senki nem kötelezi rá, hogy naponta használja azt.
Egyébként ezért veszünk mi jelképes ajándékot csak karácsonyra. Akkor nincs az, hogy drága volt és haszontalan.
21, jaj, tudod te, hogy mennyi haszontalan, kerülgetni való konyhai cikket kap ajándékba egy anyuka az évek során, ami csak áll a dobozában és kerülgetni kell?
Egy átlagos háztartásban egyszerűen nincs erre kapacitás.
Ezek után nem kell hozzá sok idő, hogy ingerülten reagáljon valaki, ha megkapja n+1-edik felesleges vackot, amit a háta közepére se kíván.
A leírás alapján az anyukának néhanapján sincs kerete rá, és évi pár csésze kávéhoz teljesen felesleges kerülgetnie.
Szarul esik, persze. Hogy a fenébe ne esne szarul, ha azt mondják, hogy az én hibám, ha rosszat választottam.
Ugyanakkor harmadik félként könnyebb helyzetben vagyok és értem Anyuka reakcióját is.
Ha kell Ez a kávéfőző neked és azt akarod, hogy anyudnál használhassad, akkor ezt mond meg neki. Ha neked kell, tartsd meg. Ha nincs kibontva, visszaveszik, kifizetik, vagy levásárolhatod legtöbb helyen. A kapszulákat ismerősök közében el lehet adni akár bontottan is. Ha nem veszik vissza, FB-n, vagy jófogáson felrakod, elviszik.
FONTOS!
Anyuka rossz kommunikációjában nem te vagy a rossz. Azt értsed meg, hogy nem veled van gondja, nem az a gond, hogy olyat találtál ki, ami nem tetszik neki, nem a te cselekményed zavarja. Az zavarja, azzal van gondja, hogy ő nem fog ebbe a gépbe kapszulákat venni és nem akarja használni. Nem jól tálalja ezt neked. Ez meglehet.
Gondolat erejéig tedd félre a rossz érzésedet ezzel kapcsolatban és kérlek írd meg, hogy mit gondolsz arról, hogy beszélsz vele, hogy milyen kávéfőzőt szeretne. Közösen kinézitek, és te újra elhozod neki, egy adag abba való kávéval és megkéred, hogy készítsetek egyet és közösen igyátok meg és beszéljétek meg, hogyan ízlék nektek a kávé.
Ez tetszene anyukának? Ez tetszene neked? Ki tudnál békülni egy ilyen megoldással?
En anyukámnak egy vízforralot, mert a vizet a gáztuzhelyen melegíti egy kis fazékban kávénak. Kiderult, hogy csak nem használja a régi forralot. Mondtam neki, hogy akkor már kettot nem használhatsz.
Vannak olyan dolgok, amit nem tudsz hova rakni és nincs értelme.
Egyébként meg a kapszulák tényleg drágák ha napi 2-3 kávét megisznak naponta fejenként.
Itt két álláspont ütközik.
Az, hogy az egyik pártját fogja valaki és a másikat szidja, hova vezet?
Miért nehéz ilyenkor minkét oldal álláspontját megérteni mindkét oldalról és közös egyezség alapján továbblépni?
Miért arra koncentrál valaki, hogy kinek milyen az ízlése, amikor az csak viszályt szít és nem ad megoldást?
Napi két kávé fejenként az havi jarminc nappal számolva 120 darab. Legyen csak 100 ft egy kapszula (talán 110 egyébként a legolcsóbb), az már 12 ezer.
Tehát te sírsz, mert 15 volt a gép, de ők fizessenek ki havi 12-t, hogy te boldog légy. Jó fej gyerek lehetsz.
Tény, hogy anyukád stílusa eléggé nyers és éles volt, de meg tudom őt is érteni.
Az ilyen kávégépek fenntartása csak feleslegesen viszi a súlyos ezreket, ráadásul sok közülük eléggé pocsék kávét is csinál (tudom, nekünk is volt egy ilyen kapszulás). Ráadásul 1 doboz kapszula max egy hétig tart ki, és egy doboz kb 4-5 ezer forint. Akkor csak a kávéra elmenne havonta majdnem 20 ezer forint. Ez nagyon sok.
Ha megvan a blokkja, vidd vissza és vagy visszaadják az árát vagy levásárolod (vehetsz anyudnak valami mást, olyat, amit tényleg használ). Elmehettek közösen is, és nézhettek helyette mást, akkor a te lelkiismereted is tiszta lenne, és anyud is örülne.
Egy 15.000 FT-os kávégépbe feltételezem nem a legolcsóbb kapszula kell (sok kávégépbe meg van határozva, melyik jó). De még ha a legolcsóbbal is nézzük, az is több, mint tízezer forint havonta, ha anyud rendszeresen kávézik, pláne ha naponta többször, akkor az már 20-25 ezer FT. Ilyen téren igazat adok anyudnak, mert tényleg drága mulatság. Ezek a kávégépek nem a mindennapi használatra készültek, hanem arra, hogy ha vendégeid vannak, akkor megkínálhatod őket extrább, tejhabosabb kávéval.
Elhiszem, hogy rosszul esik, megértelek, anyud is közölhette volna finomabban, de még mindig jobb, hogy úgymond "kiderült", minthogy ott porosodjon a szekrényben.
Neked rosszul esik a 15.000 FT, anyudnak meg tuti rosszul esett, hogy emiatt neki több tízezret kéne havonta kiadnia a "béke" érdekében.
Karácsony után általában visszaveszik a boltok, de lehet, hogy az értékét le kell vásárolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!