Kinek van igaza? Jogosan szólt rám az anyósom?
Ez az első nyár, hogy dolgozom mióta megszületett a kislányunk. Egész jól meg tudjuk oldani a dolgot, mert mindkét nagymama besegít, de néha a párom unokatesója is vigyázz rá. Hetente 2-3 napot és ilyenkor persze pénzt is adunk neki. Viszont, ha valami programra mennek akkor azt csak a lányunkét álljuk pl: voltak már moziba, állatkertben, úszni, fagyizni.
Anyósom ma megkért, hogy ne kérjem ilyenre vagy fizessem ki a lány részét is, mert nem áll jól anyagilag.
De ha fizetünk neki alapból akkor miért is kellene költőpénzt is adnunk?
Ha valakinek babysittere van akkor hogy szokás az ilyesmit intézni?
Nem szeretnék ebből családi vitát, csak kiváncsi vagyok kinek milyen véleménye van az ilyen lehúzásokról?
Nem olvastam a többi választ, de igaza van anyósodnak.
Hogy fizettek érte, az egy dolog, de a keresetét ő biztos másra szeretné költeni. Ezek költségek, amelyek a te igényed miatt merülnek fel. Egy babysitter is elkérné a programok ráeső költségét.
A lehúzás a te részedről merül fel. FIzetsz is meg nem is. Fizetsz, de rögtön el is költeted vele olyan dologra, amire nyilván magától nem költene.
43/63
Kérdező ez is te vagy? Ember nincs, aki így beszél. 😀
Nézzük a számokat:
Hogyha keres a lány mondjuk 1000 forintot óránként (ami a fele annak, amennyiért én vigyázok gyerekekre), akkor napi 6 órában 6000-et keres. Egy felnőtt állatkerti belépő 3000 körül van. Tehát a fizuja felét arra költi, hogy dolgozik. Logikus...
Köszönöm az értelmes válaszokat, és nem azokra gondolok, akik szerint nem kell nekem állni a kísérő jegyét is, hanem akik normálisan írták le miért nem értenek velem egyet.
Meglepődtem azon, hogy van aki szerint 1000-1500 ftnál nem kap többet óránként, mert bizony jóval több pénzt adunk, de most ez végülis mellékes.
Megbeszéltem a férjemmel és most már oda fogunk figyelni, hogy amikor fizetős programok vannak a lány részét is beleszámoljuk.
Ha te várod el tőle, hogy elvigye a lányod ide-oda, akkor neked kell állni az ő részét is. Ha ő találja ki maga és így akar plusz pénzzel lenyúlni, akkor nyilván nem kell fizetned.
A legegyszerűbb ha megállapodtok egy havi keretben, amennyi költőpénzt max. rászánsz az ilyen szórakozásokra, és azt úgy odaadni, hogy azt kettejükre költsék úgy, ahogy tudják. Ha az elfogyott, akkor onnantól kezdve tervezzenek kizárólag ingyenes programokat.
Oké, akkor most leírom világosan.
Én sokat vigyáztam gyerekekre, a szakmám is ezzel kapcsolatos, szóval valamelyest konyítok hozzá.
Egy gyerekfelügyelő bére alaphangon 1500 Ft/óra (és akkor még szolid voltam). Ezen felül, ha bármilyen költség felmerül, az a TE költséged, hiszen a babysitter nem köteles a saját fizujából állni a programokat/kaját és egyebeket. Példának: sokat dolgoztam éttetremben. Na most sokszor volt, hogy elfogyott ez, meg az. Szerinted nekem kellett volna fizetnem az alapanyagokat/mosogatószert/tisztítószert? Hát nem. Van egy alap fizu, ami azon felül van, nem az alkalmazottat terheli. Még akkor sem, ha "csak" rokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!