Kinek van igaza? Jogosan szólt rám az anyósom?
Ez az első nyár, hogy dolgozom mióta megszületett a kislányunk. Egész jól meg tudjuk oldani a dolgot, mert mindkét nagymama besegít, de néha a párom unokatesója is vigyázz rá. Hetente 2-3 napot és ilyenkor persze pénzt is adunk neki. Viszont, ha valami programra mennek akkor azt csak a lányunkét álljuk pl: voltak már moziba, állatkertben, úszni, fagyizni.
Anyósom ma megkért, hogy ne kérjem ilyenre vagy fizessem ki a lány részét is, mert nem áll jól anyagilag.
De ha fizetünk neki alapból akkor miért is kellene költőpénzt is adnunk?
Ha valakinek babysittere van akkor hogy szokás az ilyesmit intézni?
Nem szeretnék ebből családi vitát, csak kiváncsi vagyok kinek milyen véleménye van az ilyen lehúzásokról?
"Ez neki nem a munkahelye, rokonok vagyunk." - fizetsz neki? akkor munkahelye.
Ha nem tetszik a dolog, akkor vegyél fel egy "hivatásost" aki még azt is külön számolja hogy egy pohár vizet ad a kölöknek .
"ne kérjem ilyenre vagy fizessem ki a lány részét" vs. "Arra még sosem kértem, hogy vigye fizetős programra, " na most akkor kérted vagy sem. döntsd el mit hazudsz.
"szégyen vagy sem nem jutott eszembe,hogy álljam a mozijegyét. " - nem feltétlen szégyen, csak empatikus képességeid teljes hiányát mutatja.
22.35
Igen a programok neki is szórakozás. Akkor ilyen alapon egy strandra vagy gyerekfilmre ha a szüleje viszi akkor attól miért szednek belépőt? Hisz a felnőttnek az nem szórakozás.
Mink máma votunk a tropikáriumba 5 fő belépő de a fölnőttek jobban élvezték mint a gyerekek. A bucsúba mikor a fölnőtt fölül a gyerekkel a hintára tőle miért szednek jegyet? Hisz neki az nem szórakozás.
Igenis lehúz titeket a rokon. Ha a férjed megszerel valamit a lakásukba, ti nem kértek ezért pénzt, ti meg fizettek neki hogy rokoni szivességból felügyel a gyerekekre jó pénzért. És ezen fölül még fagyiztassátok és szórakoztassátok is.
Ha már fizettek neki a rokoni szivességért akkor legalább ennyit igazán illene neki állnia.
A programok költsége minden vitán felül áll. Azt a szülő fizeti a gyereknek és a segítő részére is.
(Illik néhány száz Ft-al többet adni mert szinte mindig adódnak apró kiadások. Pl ha a költség 1.000-Ft, akkor oda adsz 1.200-at és megköszönöd.)
Kérdezö ilyen mentalitással vigyáztam unokahugomra egy egész nyáron. Naponta 5-6 órát, án nem mehettem sehová, max amit ö kitalált (rém gyerekes programok).
Azt hittem, majd kapok érte nor.ális fizetést, de nem, EGY TÁBLA CSOKIt bxtak hozzám. Mikor kiakadtam, akkor "de te rokon vagy". Anyád!
Soha többé egy orára sem felügyeltem a kislányt, oldja meg az anyja-apja, ha oéyen smucigok.
Úristen. Azon dobtam le az ékszíjjat és ne vedd támadásnak please, hogy a nagymamának sem fizettek, mikor nyaralni viszi az unokát.
Figyelj a pénz egy eszköz, de nem a mindenség. A második, hogy nem tudom mama hogy áll anyagilag. De! Ha anyukám vagy anyósomèk elviszik a csemeténket nyaralni én magam nem engedem el őket annélkül, hogy ne csúsztatnék valamit nekik. Inkább spórolok azon a héten magamon, de ez a gyerekről szól.
Unokatesók... nos. Mi is vittük anno unokahúgomat ide-oda. Mi is kaptunk "költőpénzt" rendszerint annyit, hogy gyerek belépője + ha valamit akar. De mi a nyáron egyszer-kétszet vittük őket nyáron valahova.
Ha életvitelszerűen vigyáz rá nyáron heti 2 nap, és azt mondanám ne otthon üljetek légyszi, amit könnyű mondani, de ebben a hőségben hova viszel egy picúrkát? Ki a játszótérre, ok. Délben be. És aztán? Marad a valag fizetős program. Amúgy tapasztalatom szerint nem az összeg határozza meg, a program jóságát.
Szóval. A helyedben annyit tennék, lehet, hogy fájdalmas többet fizetni. De lecsekkolnám, hogy ahova mennek hol-mennyi a belépő. Odaadnám a gyerek, meg a làny belépőjének összegét és snitt. Kaját lehet vinni otthonról is. Ha olyan van szörpit is, vizet is, teát is. Max egy fagyi árát adnám oda heti egyszer. Nem lesz attól jobb a gyereknek sem, ha mindent megkap, amire rámutat.
Szóval szerintem így korrekt, ha 2 belépő árát állod mindenhol. +heti egyszeri fagyipénz és tessék beosztani.
De nem lehúzás, ha kéri az árát. Anyagilag megterhelő mondjuk a felnőtt belépő/diák- úgy hogy kap egy gyerek belépőnyi összeget és akkor mèg vegyen neki a helyszínen ezt azt. Ezt be kell lásd. Különben honnan teremtse meg a lány az összeget?
A gyerekfelügyelet megkezdése előtt mindenben meg kell állapodni és attól eltérni egyik félnek sem illik.
Rendkívüli helyzetek adódhatnak, olyankor a szülővel kell egyeztetni. Rendkívüli kadásba belemenni csak a szülővel való (telefonos egyeztetést követően szabad.)
Természetesen, ha fagyizni viszi a gyereket, akkor a saját fagylaltját nem illik kifizettetni a szülővel (a szülő kifizetheti, de elvárni tahóság).
Jogosan. Az unokahúgom vitte úszótanfolyamra a fiamat. Ez 10 napon át 1 óra + 2xfél óra utazás. Előre tisztáztuk a feltételeket. Két variáció volt, 1000Ft a díja + fizetem az ő kísérő belépőjét (200 Ft, ezzel fürdésre/úszásra nem jogosult) vagy fizetek 500 Ft-ot, de rendes napijegyet vesz magának (1000 Ft), tehát amíg tart a tanfolyam, ő is kikapcsolódhat az én költségemen.
Nem tudom, mennyit fizetsz neki óránként, de nekem így tűnt tisztességesnek. Így a két óra nekem 1200/1500-be került (3 a fiam költsége), de így is megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!