Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek van igaza? Jogosan...

Kinek van igaza? Jogosan szólt rám az anyósom?

Figyelt kérdés

Ez az első nyár, hogy dolgozom mióta megszületett a kislányunk. Egész jól meg tudjuk oldani a dolgot, mert mindkét nagymama besegít, de néha a párom unokatesója is vigyázz rá. Hetente 2-3 napot és ilyenkor persze pénzt is adunk neki. Viszont, ha valami programra mennek akkor azt csak a lányunkét álljuk pl: voltak már moziba, állatkertben, úszni, fagyizni.

Anyósom ma megkért, hogy ne kérjem ilyenre vagy fizessem ki a lány részét is, mert nem áll jól anyagilag.

De ha fizetünk neki alapból akkor miért is kellene költőpénzt is adnunk?

Ha valakinek babysittere van akkor hogy szokás az ilyesmit intézni?

Nem szeretnék ebből családi vitát, csak kiváncsi vagyok kinek milyen véleménye van az ilyen lehúzásokról?

2017. júl. 11. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
99%

"Ez neki nem a munkahelye, rokonok vagyunk."

Heti 3 napot foglalkozik a gyereketekkel. Egyértelműen a munkahelye. Beszéljétek meg mi fér bele fizetős programként, de neked kell(ene) fizetni az ő részét is.

2017. júl. 12. 10:14
 52/71 anonim ***** válasza:
99%
Én dolgoztam bébiszitterként nyáron. Kaptam fizetést és anyuka találta ki a programokat, ezért a belépőmet is ő fizette mindenhova. Marhára nem érdekelt volna századszorra az állatkert, nem is mentem volna a saját fizetésemből.
2017. júl. 12. 10:30
 53/71 anonim ***** válasza:
99%

Kérdező ennyi ésszel mit dolgozol hogy jól megy?

Ha már a gyerekre vigyáz rendszeresen akkor dolgozik nektek. Mi az hogy rokon? Te mondod hogy kihasználnának amikor te használod ki a rokon lányt.

Fizetsz neki napi díjat pluszban a programoknak az árát plusz a fogyasztását is.

2017. júl. 12. 11:02
 54/71 anonim ***** válasza:
5%
Én azon vagyok kiakadva hogy ti nem kértek pénzt ha a férjed megszerel náluk valamit, ő viszont elfogadja a pénzt azért mert vigyáz a gyerekekre, tehát a rokoni szívességnek oda-vissza alapon kellene működni. Akkor annyi lenne a minimum elvárható, hogy a leány legalább saját részét állja a belépőknek, fagyizásnak stb.
2017. júl. 12. 12:00
 55/71 anonim ***** válasza:
97%
Nem olvastam végig a kommenteket, így írom a válaszomat. Ha ti várjátok el, hogy a gyerek mindenféle programra legyen hurcolászva, igenis fizessétek a rá ügyelő felnőtt költségeit is! Milyen jó fejek vagytok, odaadtok neki valamennyi pénzt a felügyeletért, de azt meg arra kell költenie, hogy a ti kölykötöket hurcolássza moziba, strandra, kajálni. Ez nem így működik. Ha ekkorák az elvárásaitok ( a gyerek ne a 4 fal között legyen), igenis finanszírozzátok a rá vigyázó személy költségeit is. És igen, így ez lehúzás. Nem is kicsit.
2017. júl. 12. 13:08
 56/71 anonim ***** válasza:
99%
"Én azon vagyok kiakadva hogy ti nem kértek pénzt ha a férjed megszerel náluk valamit, ő viszont elfogadja a pénzt azért mert vigyáz a gyerekekre" Gondolom a férj is napi szinten órákat szerel, ahogy az a lány is heti több napon segít a gyerek körül.
2017. júl. 12. 13:20
 57/71 anonim ***** válasza:
96%
Régen volt már ilyen egyetértés a válaszadók között :)
2017. júl. 12. 13:30
 58/71 anonim ***** válasza:
99%
Nem a munkahelye, hanem rokon-akkor hívj baby szittert 1500/óra díjért, gondolom ennyit nem fizettek az unokahuginak. Ott majd nem lesz vita, mert a szitter simán elkéri a belépők árát.
2017. júl. 12. 13:32
 59/71 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom Te melyik bolygón élsz, de el vagy varázsolva. Nyílik a bicska a zsebben az ilyen emberektől, mint Te. Mit képzelsz? Hogy a babysitter a moziban a 6 éveseknek való mesét nézné, ha nem a te kölyködet hurcolná? Vagy állatkert helyett nem inkább elmenne strandra a BARÁTAIVAL és nem egy gyerekkel? A férjed átmegy és szerel és rokon és ő nem fizet érte. Ez heti hány óra? Úgy értem amennyit a férjed szerel? Vagy szerinted az egyenértékű, hogy ő átmegy és mondjuk 30-90 perc alatt megszerel valamit, ezért a rokon vigyázzon a gyerekedre mondjuk napi 4 órát ingyen. Igen, ha babysitter-t KÉRSZ arra, hogy vigye el a TE GYEREKED, olyan programokra ami a TE GYEREKED szórakoztatja, nem illik, HANEM KÖTELESSÉGED fizetni az Ő részét is. Nem tudom Te mit szólnál hozzá, ha a főnököd odaadná a fizetésed, majd közölné, hogy vidd elő őt belőle moziba meg ebédelni. Mert igaz, te dolgozol a pénzedért, de... Én voltam babysitter külföldön. Bölcsődében is dolgoztam, mint óvónő asszisztense külföldön. Az biztos, hogy nekem egyszer mondták volna, hogy vigyem el a gyereket ide-oda, de a magam részét fizessem, akkor láttak volna utoljára. A helyedben a bőr lesülne a képemről, és sűrű bocsánatkérések között kérdezném meg, hogyan tehetem jóvá. És ahelyett, hogy ekkora képed van, adjál hálát hogy ilyen udvarias rokonod van. Mert rokon vagy, vagy sem, sokan itt elküldtünk volna a búsba ezzel a paraszt hozzáállásoddal az tuti....Itt egy ember húzott le valakit. TE. A babysitter-t... Örülj, hogy szóba áll Veled, mert ilyet még egyet nem fogsz találni, ha otthagy....
2017. júl. 12. 13:51
 60/71 anonim ***** válasza:
96%
És szerintem az a legszebb az egészben, hogy kedves kérdező a felét fizeti kábé a rokonnak a gyerekfelügyeletért, mint amit egy bébiszitternek kéne....Nekem lesülne...Dehát te tudod...
2017. júl. 12. 15:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!