A szegény családok nem is akarnak változtatni?
Aki előrébb azt írta, hogy tanulni ingyen lehet, az nem járt még soha életében tanfolyamra vagy mi? :) Bármiféle használható szakma OKJ-s tanfolyama belekerül 150.000-200.000 forintba. Arról nem is beszélve, hogy a vizsgákért egyenként kell fizetni és ha nem sikerül elsőre, akkor természetesen a vizsgaismétlés ugyanannyiba kerül, mint az első vizsga volt. Egy-egy vizsga általában 15-20.000 forint körüli összeg.
Na már most a minimálbér 85 ezer forint jelenleg. Aki mondjuk ennyiből él, az általában fel is éli az egészet hó végére, nem tud félrerakni még pár ezret sem, nemhogy több tíz, sőt több százezret!
Az oké, hogy a tankönyv olvasása ingyen van. A lecke bemagolása ingyen van. A skillek elsajátítása is ingyen van. De a tanfolyam nincs ingyen. A vizsga nincs ingyen. A képzettséget igazoló bizonyítvány megszerzéséhez igen is nagyon sok pénzre van szükség.
A munkahelyeken pedig azt nézik, milyen végzettséged van, nem azt, hogy amúgy mellesleg mihez értesz. Eleve be se hívnak az állásinterjúra, ha nincs meg az általuk előírt minimum végzettséged!
Lehet hogy te lennél mondjuk a világ legjobb ügyvédje, mert otthon hobbiként a jogtárat meg jogi szaklapokat olvasgattál már vagy 10 éven keresztül, ha nem volt pénzed elvégezni a jogi egyetemet, soha az életben nem fogsz tudni elhelyezkedni ilyen területen és kész.
#123:
" De aki kér, és erőmből futja, annak nem szoktam neme mondani.."
Peeeeerszeeee .... HA kérnek ÉS futja, akkor segítesz. Aha.
A 10 percet szánakozva emlegetem. Nem, nem verte ki a biztosítékot és nem, nem vagyok ideges, és hidd el, rád nem tudok irigy lenni, mert nincs mire.
Látom, zavar, hogy az előző 2, mocskolódó köpködésed semmit nem ért, most próbálkozol másutt.
Milyen földön fekvőbe rúgtunk bele? Kik? Hol? Rajtad kívül SENKI nem mocskolódott, trágárkodott és káromkodott TÖBB HOZZÁSZÓLÁSON KERESZTÜL, csak te.
Milyen motivációs előadók? Azért azt a különbséget még képes vagy felfogni ésszel, hogy itt SENKI NEM PÉNZÉRT beszélget a másikkal? Szezon a azonnal, az megvan?!
És az, hogy az ismerősöd nem kap állást az 5 hónapos tanfolyamával,az hogy jön ide?
Hiába is próbálkozol, egyre rosszabb képet festesz magadról, ha ezt még lehet fokozni. Ha csak negyed annyi energiát tettél volna a hogyan-ba, mint a mai miért nemekbe, a mocskolódásba és a kifogáskeresésbe, már nem itt tartanál.
Ami eléggé zavarhat, mert mindent lehetőséget megragadsz, a litániától a másik lehazugozásán át a mocskolódásig és a trágárságig, hogy másokat leugass.
Egy festőtől még soha nem kértek szakmunkásbizonyítványt, meg OKJ-s papírt. Egy kertésztől sem.
Egy biotermelőtől sem.
ÉS a többi.
Millió dologhoz csak érteni kell, nem kell hozzá papír ( sokhoz persze igen), ha a gyakorlatban bizonyítod. Mi erről beszéltünk.
#125 Nem érdekel milyen képet festek magamról. Kicsit sem érdekel, hogy te, vagy a hozzád hasonlók, vagy a szomszéd Pistike mit gondol rólam.
Hogy is merészeltem feltételezni, hogy a te túlképzett kasztod találkozott velük. Nem ti vagytok számukra a célpiac.. titeket nem lehet megvezetni illúziókkal, ti mindenhez értetek a könyveléstől, a marketingen keresztül, az atomfizikáig. Nektek nem lehet eladni a tökéletes élet reményét, mert ti abban éltek. Mégis egész nap vitatkozol egy számodra szánalmas emberrel, egy noname forumon.. Lassan este 5 óra.. mehetnél haza és foglalkozhatnál a családoddal is, akikért felelősséget vállalsz.
"És az, hogy az ismerősöd nem kap állást az 5 hónapos tanfolyamával,az hogy jön ide? "
No comment. Túl magas a gondolkodásod és az én IQ-m és fogalmazási képességeim túl fejletlenek, hogy megértsd, hogyan is kapcsolódik ide!
" már nem itt tartanál." - áruld el, hogy akkor hol tartanék? Na hol?
Sehol! Tettem már sok energiát a miértekbe... pl miért nem fizetik meg azt a képességemet, ami másnak is megvan, és ami másnak pedig megfizetnek? De szerintem erre még a magadfajta túlképzett példányok se tudják a választ!
Zavar? ja persze. Én is szeretnék zsír új 5 milliós autót zsebből kp-ra kifizetni, úgy hogy meg se érezze az árát a bankszámlám. Nos erre a műveletben nem ebben az életben kerül sor.. végképp nem alkalmazotti fizetésből!
Aki leugat úgy, hogy nem lát bele az életembe, azt jó hogy leugatom! Nem is fogom fülemet farkamat behúzni és bólogatni, mint egy jó kiskutya. Bár gondolom ahhoz vagy szokva, hogy a környezetedben mindenki az utat nézi, nehogy farkasszemet kelljen nézni az alfanősténnyel.
#124 te is csak kifogásokat gyártasz. Nincs pénzed az életben maradáshoz.. kifogás!
Bármit is mondasz nekik, csak azt tudják mondani, hogy "kifogás"
Ez olyan mint a Paylov reflex.. csak ők nem nyáladzanak, hanem a "kifogás" szót ismételgetik. Bele se gondolnak másik helyzetébe.. empatikus képességük kifejletlen...
Élőben azért rossz lehet velük beszélgetni.
PL
-anya.. éhes vagyok!
-akkor menj dolgozni.
-de.. én még csak 8 éves vagyok.
-kifogás édes fiam, kifogás! Aki dolgozni akar, az talál is munkát.. nem baj ha napi 4 órát kell utaznod, még fiatal vagy!
De édes vagy, hogy azt feltételezed, hogy öt óráig dolgozom :))) Láss ki a saját köreidből, ha megy.
Ma nem dolgozom. A családomat pedig ne vedd a szádra, aranyom.
Ismétlem: hiába próbálkozol a beszólogatásokkal, lepereg. Ahogy lepergett a több hozzászóláson keresztül nyomot mocskolódásod, trágárkodásod, patkányozásod is.
NEKEM attól nem lesz rosszabb: sem magánéletileg, sem idegrendszerileg, sem erkölcsileg, sem anyagilag. Te meg továbbra is egy mocskolódó suttyónak látszol tőle. De ha azt mondod, hogy az is vagy, akkor minden rendben.
Azt meg, hogy én mikhez vagyok szokva, azt te el sem tudod képzelni. Azt látom, hogy nagyon csípi a csőröd, hogy lepereg rólam az egész napos mocskolódásod, mert azt viszont pontosan kottázom, hogy te mihez vagy szokva. Csak szánalmas.
Álomvilág? Számodra az, az már kiderült.
Nevetséges vagy. Nem vagy 8 éves gyerek, és egész nap itt hisztizel, hogy téged nem fizetnek meg a szemetek, de te aztán nem mész tíz percnél messzebbre dolgozni, mert az fáááááááárasztó.
És amikor szembesítenek azzal, ami tény: hogy ez kifogás, akkor azzal jössz, hogy "mi lenne, ha nem lenne fejem", "mi lenne, ha a föld alatt lennék", "mi lenne, ha 8 éves lennék".
Nem vagy az. Felnőtt vagy, olyan élettel, amit magadnak teremtettél, te, egyedül.
Csak nem képzeled, hogy azért, mert megint megpróbálsz meghazudtolni, vagy beszólogatni, majd magyarázkodni fogok neked? Annyira nevetséges vagy :))
Kiscsillag, hogy én mikor, hová és mennyi ideg írok, az:
1, nem jelenti azt, hogy hazudok
2, nem jelenti azt, hogy egy ilyen alak leugathat
3, nem jelenti azt, hogy olyan nyomorult az életem, mint neked
4, összességében semmit nem jelent
Nem, nem bizonygatom az igazam, nem, nincs rá szükségem és hiba hajtogatod: semmi probléma sincs velem.
Ahogy "patkány" sem vagyok, "példány" sem vagyok, és semmi egyéb, tuskó mocsok sem, ami kiesett a szádon.
Pusztán annyit jelent, hogy most éppen ezzel szórakozom.
Te meg azt hiszel el, ami akarsz. Hiszen ah nem győznéd meg magad, hogy mindenki "gyomorfekélyes, bíróságra járó patkány" vagy "hazug", aki nem olyan lusta és bunkó, mint te, akkor még el kellene rajta gondolkodnod, hogy miben vagy te hibás. A kognitív disszonancia meg fájdalmas dolgokat tud eredményezni.
Azt meg a magad fajta arrogáns lustaságok SOHA nem vállalják be. Még összedőlne a világuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!