A szegény családok nem is akarnak változtatni?
#105 én nem így látom, hogy mindenki jobban keres. Kollégáim 1-1,5 órákat utaznak annyi pénzért amit én is kapok. Kb mindig följön az a téma, hogy miért nem keresnek közelebbi helyet, hisz ők belvárosiak.. biztos találnának közelebb is.. sosem jutunk dűlőre! Ha én lusta vagyok, akkor ők még lustábbak még tőlem is.. hisz már 10 éve ingázzák ezt az utat "ugyan annyiért".
Hihetetlen számodra, de nem mindenki olyan túlképzett kaszthoz tartozik mint te! Tudod, mi a "szegény munkás réteg" akiket te le se sz@rsz.. nem álmodik éves pihenőkről! Hihetetlen, hogy ezt nem tudod! De látom vérszemet kaptál te is!
#107 " Ha 1,5 órát utazna naponta, akkor nem lehetne azt a 1,5 órát baromságokkal, meg punnyadással tölteni :D"
nem tök mindegy mivel töltöm. Utazással se leszel előrébb meg a punnyadással sem. Magyarán mind a 2 esetben ugyan ott vagyok.
Én nem ismerek olyat, aki ül egy melóban, 10 percre a lakóhelyétől, és nyíg. Csak olyat ismerek, aki megfogja a munka végét, és megy előre. És presztizskérdés számára, hogy a szakmája legjobbja legyen.
Végzettségtől függetlenül.
Valóban "le sem szarom" azokat a lusta népeket, akik semmit nem tesznek az előbbre jutásért ÉS hisztiznek, hogy más az oka annak, hogy ők nem tartanak sehol.
"Túlképzett kaszt"?! Elmész te a fenébe, kiscsillag! Az nem ám úgy volt, hogy fel sem emeltük a tohonya seggünket, csak 10 percre a fatornyos falunktól, meg napi szigorúan 8 óra betanított meló és kész, mert fáááááááááááááárasztó, és ettől lettünk iskolázottak, jól keresők.
Ebben annyi munka van, amennyit te elképzelni is lusta vagy.
Te tehetsz az életedről. Senki más.
Igaz, te soha nem leszel előrébb, semmivel.
Ahányszor csak akarom.
Magad miatt nem jutsz semmire. Élvezd.
Mocskolódhatsz, próbálhatsz köpködni nyugodtan. SEMMIN nem változtat.
Sem az anyagi helyzeteden, sem az iskolai végzettségeden, sem a hozzáállásodon, sem a lustaságodon.
Hozzám meg el sem ér. És nem, nem vagyok tőle ideges, és nem leszek sem boldogtalan, sem beteg, sem rosszul kereső.
Fölöslegesen hergeled magad: ettől még az maradsz, aki, ott, a 10 perces körzetedben.
Igen. A saját és a családom felelőssége az enyém. Vállalom, és viselem is.
És mondd: te hány emberért vállalsz és viselsz felelősséget?
És mondd: hány emberen tudsz segíteni a korlátozott lehetőségeid miatt?
És hány emberen segítettél már az életed során? Akad akár egy is?
jaj, de irigykedik valaki erre a 10 percre. Látom nagyon kiverte nálad a biztosítékot. Agyvérzést azért ne kapj érte.
Tanulatlan senkiházi létemre nekem nincsenek meg az anyagi lehetőségeim hogy segítsek másokon. De aki kér, és erőmből futja, annak nem szoktam neme mondani... Nem is vagyok önző, hogy én ebbe az életbe mást is belerángassak. De egy földön fekvőbe nem fogok belerúgni, ahogy ti is teszitek.
Tipikusan azt a dumát nyomjátok, mint az elmúlt bár évben elszaporodott "motivációs előadók" akik elhitetik a melóssal, hogy előreléphet, milliomos lehet, gyönyörű felesége/kisportolt férje lehet, bejárhatja az egész bolygót.. bla bla bla.. ha megveszi ezt és ezt a terméket/könyvet/zacskózott kutyasz@t csak és most 150e-ről leárazva 29999Ftra, az elkövetkező 24 órában.
Aztán a sok retardált megveszi, nem lesz se milliomos, se utazni nem fog, se az életében nem lesz változás!
1 ember nyerészkedik az egészen, az aki eladta az illúzióját a jobb életnek és aljas módon átverte a szegény szerencsétlent, ki elhitte, hogy számára sem csak szenvedést tartogat az élet.
Ugyan ez megy nagyban a világban! "hiányszakma" címszó alatt, elvégzed -> biztos lesz állásod! 3 ismerősöm ugrott bele, mindenből jelesre vizsgáztak.. egyik sem tudod elhelyezkedni a szakmában. Volt olyan kinek visszaadták a tanfolyam árát, mert fél évig nem tudtak neki melót szerezni!
Most napjainkban ugyan ez megy a "5hónap alatt programozó leszel és 500e es kezdőfizetést viszel haza" Munkatársam beleugrott... tolta 5 hónapig, napi 8 órában... ~2 hónapja végzett.. eddig munkát nem kapott, pedig itt is garantálta az oktató cég, hogy szerez neki állást. Az meg, hogy 5 hónap alatt programozó lett... nézőpont kérdése. Többet tud mint egy kókler, de keveset ahhoz, hogy programozói állásra bekerüljön. Esélyt se adnak neki, hiába a protfólió, hiába az önálló fejlődés részéről, hiába a saját munkák, ha a kutya nem nézi meg! Ingyen persze mindenki tudná dolgoztatni, de hogy fizessenek érte egy jelképes összeget.. na azt már nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!